Vegetarisch Afvallen Review en Ervaringen

Misschien ben je van plan om af te vallen, maar zie je er tegenaan om een methode te kiezen omdat je vegetarisch bent. Begrijpelijk, want veel eetschema’s bevatten allemaal gerechten met vlees. Gelukkig is ook vegetarisch afvallen goed mogelijk.

Vegetarisch afvallen gezond

Wellicht lees je dit en eet je nog vlees. Dan heb ik nieuws voor je. Het kan de moeite waard zijn om de switch te maken naar een vegetarisch dieet als je gaat afvallen. Uit onderzoek is gebleken dat vegetarische diëten een stuk effectiever zijn. Deze bevinding is in veel verschillende studies bevestigd (bron).

Belangrijk hierbij wel is dat je niet alleen het vlees uit je dieet schrapt, maar dat je ook minder calorieën eet (bron). Ook als je dit niet, kun je gewicht verliezen als je als vleeseter de overstap maakt naar een vegetarisch dieet.

Een mogelijke verklaring voor de effectiviteit van vegetarische diëten is dat je het makkelijker volhoudt. Dit kan komen omdat het hele duidelijke principes heeft (bron). Ook kun je eindeloos variëren met allerlei lekkere recepten.

Vegetarisch afvallen hoe snel?

Zoals gezegd val je met een vegetarisch dieet dus meer af dan wanneer je gewoon vlees blijft eten. In de meeste studies waren de deelnemers die vegetarisch aten na een jaar gemiddeld twee kilo meer kwijt. Aangezien de meeste mensen in een jaar ongeveer 10-15 kilo verliezen, is dit een behoorlijk verschil.

Het verschil lijkt geleidelijk aan te ontstaan. Vlees laten staan is dus geen truc om veel sneller af te vallen. Overigens lijkt een veganistisch dieet nog iets effectiever te zijn (bron).

Vegetarisch dieet Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Vegetarisch dieet zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Vegetarisch dieet graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Vegetarisch afslankplan

Er zijn talloze vegetarische afslankplannen die je kunt gebruiken. Ook als je geen vlees of vis eet, kun je bijvoorbeeld een koolhydraatarm of een eiwitrijk dieet volgen. Je vervangt alleen de maaltijden met vlees door een vegetarische variant.

Als je gaat voor een eiwitrijk dieet ziet een dag er ongeveer als volgt uit:

Ontbijt: Een (veganistische) maaltijdshake

11 uur: Tussendoortje, bijvoorbeeld een handje met verschillende soorten noten

Lunch: Een (veganistische) maaltijdshake

16 uur: Een kopje groentesoep

Avondeten: Tofu met quinoa en diverse groenten

20 uur: Fruit

Uiteraard eet je niet iedere dag dezelfde maaltijden en probeer je veel verschillende eiwitbronnen en groenten in je dieet in te passen. Vooral dat laatste is belangrijk, omdat de groenten een belangrijke bron van vezels zijn.

Vegetarische recepten

Als je vegetarisch gaat eten, dan kun je op het internet en in kookboeken een groot aantal verschillende recepten vinden, de een nog lekkerder dan het andere. Let er wel op dat je recepten kiest met een goede verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten. Het liefst bevat je recept wat minder koolhydraten en wat meer eiwitten en vetten.

Om het simpel te zeggen; een frietje met een kaassoufflé is ook vegetarisch. Maar gezond is het zeker niet. Gelukkig zijn er heel veel goede plantaardige bronnen van vetten en eiwitten.

Vegetarisch afvallen, hoe doe je het?

Als je vegetarisch eet en je wilt afvallen, dan klinkt het verleidelijk om een bestaand dieet te pakken en de gerechten met vlees of vis te vervangen door vegetarische varianten. Dit is vaak een prima benadering, maar het is wel extra belangrijk dat je er op let dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Let er dus extra op dat je voldoende varieert met het eten. Neem waar nodig supplementen.

Als je als niet-vegetariër stopt met vlees eten omdat je wilt afvallen, besef je dan wel dat je dieet niet mislukt als je toch weer vlees gaat eten. Je kunt de principes van alle diëten ook toepassen met vlees. Het belangrijkste principe van elk dieet is dat je niet te veel calorieën eet en dat je meer eiwitten en vetten eet en minder koolhydraten.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelSuikervrij Afvallen Review en Ervaringen
Volgend artikelSuikerarm afvallen Review en Ervaringen
vegetarisch-afvallen-review-en-ervaringenAls je vegetarisch eet en je wilt afvallen, dan klinkt het verleidelijk om een bestaand dieet te pakken en de gerechten met vlees of vis te vervangen door vegetarische varianten. Dit is vaak een prima benadering, maar het is wel extra belangrijk dat je er op let dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Let er dus extra op dat je voldoende varieert met het eten. Neem waar nodig supplementen. Als je als niet-vegetariër stopt met vlees eten omdat je wilt afvallen, besef je dan wel dat je dieet niet mislukt als je toch weer vlees gaat eten. Je kunt de principes van alle diëten ook toepassen met vlees. Het belangrijkste principe van elk dieet is dat je niet te veel calorieën eet en dat je meer eiwitten en vetten eet en minder koolhydraten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in