Vegeterranean, een vegetarisch kook boek van Antoinette Hertsenberg

Woensdagmiddag 2 april werd een bijzondere boekpresentatie gehouden in Restaurant de Zijlstroom te Leiderdorp. Het gaat om het kookboek “Vegeterranean” van het italiaanse echtpaar Alberto Musaccio & Malu Simões. Een culinair, italiaans en vegetarisch kookboek dat elke kok, van beginnend tot professioneel, te iets te bieden heeft. Het gebruik van verse seizoensproducten en de zeldzame combinatie van landelijke Italiaanse kooktechnieken maken de beschreven gerechten uniek.

Trospresentatrice Antoinette Hertsenberg ontdekte het vegetarische hotel van het Italiaanse echtpaar op Internet. Zij ging er op vakantie en was zeer onder de indruk van het mensen, de omgeving en de gerechten die zij er gedurende haar verblijf geserveerd kreeg. Hertsenberg, die het eerste exemplaar van de nederlandse versie van het boek uitreikte aan Alberto Musaccio, vertelde over haar ervaringen in het hotel. Na haar verblijf hield ze contact met het echtpaar.

Toen ze een engelse versie kreeg toegestuurd van het kookboek dat Alberto Musaccio en Malu Simões geschreven hebben, was ze overtuigd dat dit ook in het nederlands moest worden uitgegeven. Ze ging dan ook op zoek naar een uitgever en vond die in Karakter Uitgevers B.V. Zij overtuigde hen dat het hier echt om een heel bijzonder boek gaat, dat de standaard is voor de komende 10 jaar op vegetarisch gebied. Zelf schreef ze het voorwoord van het boek, met haar persoonlijke verslag van de kookcursus die ze volgde in Hotel Azienda Agrituristica Montali in Umbrië, Italië.

Bestel Vegeterranean boek bij bol.com

Vegeterranean
Vegeterranean
Alberto Musacchio & Simuaes, M.

tip: De Dunne Vegetariër van Antoinette Hertsenberg

De dunne vegetariër
De dunne vegetarier
Antoinette Hertsenberg

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Bekijk ook de volgende vegetarische boeken

Eigentijds Vegetarisch
Eigentijds Vegetarisch
Elia, M.

Nieuw vegetarisch koken
Nieuw vegetarisch koken
Celia Brooks Brown

Vegetarisch genieten
Vegetarisch genieten
Duerinck, M. & Leybaert, K.

Vegetarisch koken met kinderen
Vegetarisch koken met kinderen
Marja Baseler

Bestel deze vegetarische boeken bij bol.com

voor 17.00 besteld, de volgende dag in huis!

Alberto Musaccio vertelde zelf over het vegetarisch koken. Hij ziet het als een echte uitdaging om ‘vleeseters’ te verrassen en gelukkig te maken met zijn vegetarische gerechten. Hij legde uit dat dierlijke producten vaak overheersen wat betreft de smaak in een gerecht, bijvoorbeeld in Risotto. Wanneer je geen dierlijk vet gebruikt, komen de smaken van andere ingredienten veel meer tot hun recht. Malu kookte intussen een aantal gerechten, samen met de koks van de Zijlstroom. Na de boekpresentatie konden de aanwezigen kennis maken met de gerechten uit Vegeterranean. Ieder liet zich dit goed smaken.

Voor de presentatie was gekozen voor de Zijlstroom, omdat daar gebruik wordt gemaakt van eerlijke, locale producten.

Waar is het boek verkrijgbaar? Hier kun je alle informatie over Vegeterranean vinden.

Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

bron: unityfm

24 Reacties

 1. Hoi Sonja,

  Het heeft even geduurd, sorry daarvoor.
  Ik dacht nl dat ik meer titels wist, maar ik heb tot nu toe erg weinig ‘vegetarische ‘kookboeken gevonden die sowieso aandacht besteden aan het feit dat de meeste kaassoorten vanwege het dierlijke stremsel niet vegetarisch zijn.
  De volgende boeken besteden er in ieder geval, soms alleen in de inleiding, enige aandacht aan:
  De Vegabijbel van uitg. Veltman (inleiding)
  Eigentijds vegetarisch door Maria Elia
  Veggie in pumps : gids voor een ecofabulous leven; dit is geen kookboek maar besteedt er wel aandacht aan!
  In de Kaasencyclopedie door Christian Callec, Rebo productions, 2001 staan heel vegetarisch gestremde kaassoorten. Helaas niet compleet omdat er na 2001 diverse zijn bijgekomen. Tijd voor een herdruk dus. Wel goed boek!

  Groetjes,
  Mocht ik toch nog meer titels tegenkomen dan meld ik me wel weer.

 2. Op de site van bol zag ik dat het boek ‘Vegeterranean’ is bekroond is met een lintje van de boekenverkoper. Het lintje staat ook op de voorkant van het boek. Naar mijn mening is deze waardering dubbel en dwars verdiend! Goed dat dit vegetarische kookboek door de boekenjury unaniem gekozen is tot één van de 8 beste non-fictieboeken van dit moment.

  Voor de liefhebbers de gegevens van de originele Engelstalige uitgave van het boek ‘The Vegeterranean’ ISBN 9781847371959 van de auteurs Malu Simoes & Alberto Musacchio.

  The Vegeterranean
  The Vegeterranean
  Malu Simoes & Alberto Musacchio

  Met het boek ‘Vegeterranean’ haal je een compleet vegetarisch kookboek in huis. vegetarisch koken op z’n aller- allerlekkerst!

  Annelies

 3. Gekregen van m’n zus die weet hoe graag ik minder vlees wil eten, maar óók dol ben op lekker eten. Dit is het helemaal wat mij betreft.Gek trouwens dat het boek niet in de lijst met vegetarische kookboeken op bol.com staat, misschien nog te vers? Ik heb ’t nu een maandje in huis en mag mezelf nu wel serieus vleesverlater noemen, ik mis het vlees in het geheel niet. Vooral de aspergecapuccino vind ik een unieke vondst!

  • Prima natuurlijk om minder vlees te eten, maar bedenk wel dat je met alleen vlees uit je menu weg te laten nog geen vegetarier bent. Wellicht wil je dat ook helemaal niet. Dat het boek niet bij de vegetarische kookboeken staat is in dit geval, waarschijnlijk toevallig, wel correct, want het ís geen vegetarisch kookboek. Er wordt nl. o.a. veelvuldig gebruik gemaakt van kaas zonder dat vermeld wordt dat de meeste kazen dierlijk stremsel bevatten; dwz afkomstig uit de lebmagen van geslachte bio-industrie (dus het tegenovergestelde van bio=eko ) kalveren. Gelukkig zijn er ook veel vegetarisch gestremde kaassoorten, zoals 99% van de biologische en nog vele andere ook maar dan moet je wel goed zoeken. Heel veel mensen weten dit niet en helaas ook de meeste ‘vegetarische’kookboekenschrijvers niet!. Een goed vegetarisch kookboek is voor mij een boek waarin uitgebreid op de kaas(stremsel)kwestie ingaat, evenals bijv. gelatine en diverse e-nummers (mocht je niet biologisch eten)

  • Hoi Tonia, Heb je een titel of isbn nummer van een vegetarisch kookboek waarin uitgebreid informatie over de kaas (stremsel)kwestie, gelatine en e-nummers te vinden is? Ik ben het volkomen met je eens maar kan geen geschikt boek vinden.

   Sonja

  • Hoi Sonja,

   Kan je momenteel even geen titel geven ivm vakantie maar zal dit zo snel mogelijk doen, dus nog even geduld svp., oké?
   vr.gr.
   Tonia

  • Hoi Tonia,

   Fijn dat je er na je vakantie naar wil kijken. Ik wacht het rustig af. Alvast bedankt!

   Sonja

 4. Beste Antoinette, ik ben u zus in God, ik ben ook 7de dags adventist, ik wil graag met u delen hoe geweldig en lifedevol is onze God, Hij vervult zelfs kleinste harte wensen van mij, ik kende u naam helemaal niet, ik kom uit Georgie. Eens zag ik op de postkantoor een boek ligen, prachtig Italians vegetarisch kook boek, ik ben ook vegetarier en bestudeer ik boeken van E. White over gezonde voeding, ik vond het boek die ik daar zag heel mooi, maar vond te duur. Ik koop vegetarische produkten bij C1000, op de verpaking stond internet adres, waar ik moch mee doenaan spel, ik heb 4 vragen beantwoord en ik moest nog raden hoeveel soia bonnen in de pot zaten, ik had ik mijn hart gebeden tot Jezus, help mij schaten ongeveer hoeveel bonnen in de pot zitten. ik was 6 weken naar Moskou geweest hele mooie missioner werk gedan, ik kom terug en God had voor mij al een verrasing voorbereid. ik heb het kookboek gewoonen ten waarde 34, 95 euro, in ik zag, presis die boek wat ik op de postkantoor mooi vond. ik was zo dankbaar dat God mijn harte wens heeft gezin en vervoeld, maar er was nog meer an de hand, bij mij kwam mijn zus van de kerk en ze zei, weet je Nana, dat op de foto staat Antoinette Hertsen berg? zij is van onze kerk. Dat was nog een verassing voor mij. Ik wens u Gods zegen ik hoop dat u mijn ervaring interesant vindt, ik ervaar wonderbare openbaringen van Gods liefde, erg mooie dingen meegemakt tijdens evangelisatie, ik heb zelfs oorloog meegemaakt in augustus in Georgie, als u het interessant vindt ik kan op papier opschrijven en naar u zenden, zodat u kunt misschien in u programma gebruiken, het is laatste tijd, mensen hebben levende ervaringen nodig, ik hoor graag u reactie, sorry voor schrijvfouten, u zus in Jezus Nana.

 5. Ik ben het helemaal met Susie eens. Ik was eerst heel erg enthousiast en heb al een aantal recepten met succes uitgeprobeerd. Dit enthousiasme vergaat mij nu een beetje door de ontdekking dat inderdaad bijna alle kazen die worden vermeld in het boek dierlijk stremsel bevatten. Uit overtuiging eet ik geen vlees en zou al zeker geen vlees eten van jonge dieren en dat dit. Ik vind het jammer dat hier in het boek zelf niets over word vermeld of er vervangingen worden aangeboden. Zelf blijf ik enthousiast en zal het nodige speurwerk gaan verrichten om de kazen voor goede kazen te vervangen.

 6. Het boek ziet er goed verzorgd uit en er staan ongetwijfeld heel veel zeer smakelijke recepten in. Maar helaas, écht vegetarisch is het niet.
  Er worden zeer veel kaassoorten gebruikt en dit zijn zeker geen vegetarische. Blijkbaar weten de auteurs niet dat er stremsel in kaas zit en waar dit stremsel dan wel vandaan komt, nl. uit de lebmaag van een geslacht kalf. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel kaassoorten, helaas niet in de restaurants aanwezig, met vegetarisch stremsel.
  Ik vind het wel zeer kwalijk dat dit boek dat wordt gepresenteerd als hét kookboek voor vegetariers hier volledig aan voorbij gaat en er dus niets over zegt..
  Ook had ik dit niet van de meestal toch zo terecht kritische voorwoordschrijfster Antionette Hertsenberg verwacht. Maar klaarblijkelijk is zij ook niet op de hoogte dat de dierlijk gestremde kazen, wat dus de meeste en zeker veel of de meeste, zo niet alle, van de in dit boek genoemde kaassoorten niet geschikt zijn voor vegetariers (te vergelijken met gelatine wat iets meer bekend is).

 7. Vandaag het boek Vegiterranean Gekocht wat een heerlijk boek. Gelijk aan de slag. Ik had avocado’s en bananan in huis dus aan de slag met het resept op blz 267. “Montali avocado purprise”Alles leek goed te gaan tot ik bleef zitten met de vier bananen gesuikerd en wel waar (volgens het boek) geen bestemming voor was aangegeven. Werd dat bedoelt met surprise? Kunt u mij helpen? de prachtige foto geeft ook geen aanwijzing. Ik hoop dat ik niet meer van deze raadsels tegenkom.
  John Westrik

 8. Een paar jaar probeer ik al het vleesgebruik voor mijn gezin te minderen. Zelf eet ik nagenoeg geen vlees, maar man en kinderen sputteren nog wat tegen. De vegetarische burgers staat ze na een paar dagen tegen.

  Dus hanteren we een compromis tot nu toe. Naar aanleiding van het programma van Ivo Niehe en Antoinette Hertsenberg ga ik proberen om aantrekkelijker vegetarisch te koken en wie weet….

  Al dat dierenleed wat veroorzaakt door (over)consumptie van vlees. En dan te bedenken dat veel Nederlanders te zwaar zijn, gevoelig voor diabetes en heel goed zonder vlees gezonder kunnen blijven.

  Prima dat op een positieve manier het vegetarische koken bij het grote publiek onder de aandacht is gebracht.

 9. We hebben ook het programma van Ivo Niehe en Antoinette gezien.
  Eind April gaan we voor een week proeven in Country-house Montali.

 10. Goede vrienden van ons hebben regelmatig kookworkshops, ik heb nooit echt nagedacht over vegetarisch koken, maar heb na het zien van de uitzending van 18-04 ben ik zeer geinteresseerd en het lijkt mij super om gerechten uit dit kookboek te gaan proberen op een van de workshops. Ik zou het zeer op prijs stellen als ik het ISBN nummer kan krijgen, zodat ik het boek kan bestellen.

 11. De Italiaanse keuken heeft al heel lang onze voorkeur. We eten steeds minder vlees. Het vlees dat we bereiden komt altijd van een scharrelslager. We koken vaak vegetarisch maar zoeken iets meer variatie en een hoger niveau voor het bereiden van onze vegetarische maaltijden. Het boek van Alberto Musaccio en Malu Simões, in het Nederlands uitgegeven door Antoinette Hertsenberg, zal ons hier zeker bij kunnen helpen en inspireren.
  Ook wij willen graag het ISBN nummer en de prijs ontvangen.

  Alvast bedankt, met vriendelijke groet Charles

 12. idem ik ben zeer geintereseert in het boek zag er goed uit gisteren in de tv show.

  Zou ook graag ISBN nummer ontvangen en de prijs van het boek.
  Zodat we een keer onze vrienden vegetarische kunnen verrassen.

  Bij voor dank groet marja

 13. Het eten zag er erg aantrekkelijk uit, we zijn al 30 jaar vegetarier en zouden graag meer over dit boek weten. Wilt u me het ISBN nummer doorgeven. Bedankt.

 14. Heb gisteravond het programma met Ivo Niehe en Antoinette gezien.
  Ik ben een groot fan van de Italiaanse keuken en hou ook van vegetarisch eten. Dus ik ben zeer benieuwd naar dit boek, het ISBN nummer en de prijs.

 15. Motivatie van mijn interesse: al jaren koken we met een clubje “culinair”,o.l.v.een creatieve kok. Van de resultaten zou ik je mooie staaltjes kunnen tonen,als ik wat vaardiger op de peecee was.Komt nog wel ‘ns. Ik wil echt wel overstag voor vegetarisch. Mijn dochter en haar gezin zijn dat uit overtuiging: haar trouwdiner hier in huis was volledig vegetarisch, en ook nog eens alcoholvrij. Ik geloof dat dat laatste niet hoeft,gezien de rode wijn van Antoinette H. in de TV-show van Ivo Niehe vanavond…..
  Dieten hoef ik niet. Weeg maar 63 kg.,en ben 1 meter 76 lang,maar houd wèl van lekker eten…..
  Voorlopig welterusten,Joke

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in