Zo kun je verantwoord eten tijdens het weekend of je vakantie

Op vakantie gaan geeft altijd een prettig gevoel. Logisch ook want je bent eventjes weg van de dagelijkse sleur die je soms stress bezorgt. Vakantie is voor velen dé gelegenheid om even goed uit te rusten en bij te komen van alle drukte. Als je toevallig iemand bent die zich gedurende het jaar keurig houdt aan de gezondheidsregels, zoals letten op je voeding, optimaal sporten en vroeg naar bed gaan, kan het zijn dat je je tijdens de vakantie even helemaal niet meer aan die regeltjes houdt. Dingen als even lekker genieten van heerlijk (ongezond!) eten, lekker luieren aan het strand in plaats van intensief te sporten, zijn hier enkele voorbeelden van. Herkenbaar? Nou, waarom zou je ook niet eventjes alle regeltjes die je jezelf het hele jaar door oplegt, links mogen laten liggen tijdens je vakantie?

En als je dan ook nog eens in een hotel verblijft waar je van alles geserveerd krijgt is het moeilijk om je nog te houden aan een gezond voedingspatroon. Zeker een hotel die “all you can eat” diners aanbiedt! Weiger je de heerlijke gerechten die je opgediend krijgt tijdens je uitgebreid ontbijt, lunch en diner op zo een vakantie? Ik denk het vast niet, maar…het kan wel! Het woordje discipline die je nu praktische invulling moet geven komt hier bij kijken. Het opbrengen van discipline is zeker niet het makkelijk, maar het is wel goed voor je lichaam en gezondheid om gedisciplineerd te blijven.

Inhoud van dit artikel

Ook tijdens je vakantie er een gezonde levensstijl op na houden

Het is begrijpelijk dat wanneer je op vakantie bent je je dagelijkse gezonde levensstijl thuis wilt laten en jezelf eventjes helemaal niets wilt opleggen. Toch is het belangrijk dat je ook tijdens je vakantie ervoor zorgt dat je je gezonde levenspatroon voortzet. Hoe zou je het vinden als je gezondheid ook met vakantie wilt zonder dat jij er grip op hebt, ten nadele van je lichaam? Het is daarom belangrijk dat je ook wanneer je met vakantie bent, een regelmaat houdt in je sport- en voedingspatroon ten wille van je eigen gezondheid. Op het moment dat je qua voeding helemaal los gaat tijdens je vakantie, zul je bij thuiskomst merken dat je tussen de vijf en tien kilo’s bent aangekomen. Hoe los je dat nou op wanneer je weer in de dagelijkse routine van het leven komt? Je hebt dan wel ontzettend genoten van je vakantie, maar als je kijkt naar je aangekomen gewicht, is dat toch eigenlijk wel een vervelende afsluiter van de vakantie. Wees daarom ook tijdens je vakantie maar zelfs tijdens een weekendje weg, bewust van wat je eet, zodat je bij thuiskomst alleen maar een leuke ervaring erop nahoudt en je geen last hebt van die vervelende bijkomstige vakantiekilo’s. Ben je toch aangekomen? Dan kun je met Vitadis Fase 1 weer eenvoudig een paar kilo afvallen.

Tips om tijdens je vakantie met een gezond gewicht verder aan de slag te gaan

Maar je tijdens je vakantie blijven houden aan je gezonde levenspatroon is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom volgen hier een aantal tips om je hierbij te helpen.

Let bewust op je voeding

Als je verblijft in een hotel waar je van alles en nog wat kan eten tegen de reeds betaalde prijs, is het logisch dat je het moeilijk vindt om al het lekkere eten te laten staan. Je hebt er immers al voor betaald. Maar deze gedachte is juist een valkuil! De gelegenheid is er om al dat lekkers tot je te nemen, maar je lichaam kan per keer maar een bepaalde hoeveelheid aan. Als je het lichaam meer geeft dan het nodig heeft kan dit verkeerd werken. Ook tijdens je vakantie is je alle belangrijkste maaltijd van de dag nog steeds je ontbijt en niet je diner of je lunch. Ontbijt daarom als een koning met genoeg fruit en het liefst volkorenbrood met een warm drankje erbij. Als je de dag goed begint door goed te ontbijten, heb je een goed begin van de dag. En een goed begin is het halve werk. Vermijd zoveel als mogelijk sapjes, ze lijken gezond maar bevatten overbodig veel suikers. Ook alcohol is op dit gebied een boosdoener. Je lichaam heeft vooral in tropische landen veel vocht nodig. Drink daarom voldoende water om het lichaam hiervan te voorzien. Met een goed ontbijt ben je er zeker van dat je voor de aantal uren naar je lunch toe goed zit, waardoor je minder snel grijpt naar een ongezond tussendoortje.

Maak gebruik van de vakantie faciliteiten

Je voedingspatroon kan je ook op een vakantie in balans houden door te sporten. Het hotel waar je verblijft heeft vast ook een fitnessruimte en een zwembad waar je gebruik van kan maken. Ga niet een beetje dobberen in het zwembad en negeer de fitnessruimte ook niet, maar maak juist handig gebruik van deze faciliteiten om aan voldoende beweging te komen. Geen van deze faciliteiten in de buurt? Je kunt ook altijd nog gaan joggen. Joggen kan overal in de wereld, je hebt er alleen goede sportkleding en sportschoenen voor nodig. Ben je niet zo van het joggen? Maak dan een lange wandeling, zo leer je gelijk ook nog eens de omgeving van je vakantiebestemming kennen. Twee vliegen in 1 klap dus! Zie, er is geen excuus te vinden om niet op vakantie voldoende te blijven bewegen.

Laat je gezonde levensstijl dus niet thuis als je met vakantie gaat, maar neem het mee en pas het in een positieve zin aan. Geniet op deze simpele manier van een welverdiende vakantie, waarop je vervolgens met plezier en een stabiel gewicht kan.

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid en hecht je veel waarde aan verantwoord en lekker eten? Het krachtige TimFit Afslankprogramma richt zich op kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om naadloos aan te sluiten om de dagelijkse behoeften. Heb je een voedselintolerantie, wil je verantwoord snacken of is afvallen je doel? Dan zijn de producten van TimFit echt iets voor jou!

Gebruik de kortingscode vetvrij en profiteer van 10% korting op het complete assortiment. (verloopt binnenkort)

Gezonde Groeten,

[thrive_leads id=’54708′]

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in