Tips voor een Verantwoorde Valentijnsdag

Over het ontstaan van Valentijnsdag doen verschillende verhalen de ronde. De een romantischer dan de ander. Eén ding is wel zeker: tegenwoordig is 14 februari dé dag van de liefde. Veel mannen en vrouwen sturen hun grote liefde een Valentijnskaart of verrassen elkaar met een bos bloemen, een knuffelbeer, een diner of chocolade. Oh nee…een diner en chocolade! Weer een feestdag die een minder gezond tintje heeft gekregen. Wat nu?!

Snoepen

De kans is groot dat je wel eens een dieet hebt gevolgd. En..mocht jij af en toe snoepen? Een chocolaatje op zijn tijd? Veel diëten ‘verbieden’ het om te snoepen. Toch kan een chocolaatje op zijn tijd echt geen kwaad. Wil je echt afvallen en ben je bang dat je niet meer kan stoppen als je één chocolaatje neemt, dan is het waarschijnlijk verstandiger om dat bonbonnetje even over te slaan. Veel mensen kunnen echter prima genieten van een chocolaatje zonder door te slaan. En dit zijn dan juist van die genietmomentjes die je nodig hebt om de rest van de dag gezond te eten. Eet op Valentijnsdag dus niet de hele doos bonbons leeg, maar neem er één per dag. Reken maar uit hoelang jij dan kan genieten van die doos bonbons!

Is jouw Valentijn op dieet?

Is jouw geliefde op dieet en weet je daardoor niet zo goed wat je nou met Valentijnsdag aan moet? Maak er een gezonde dag van! Geef een bos rozen en een lieve kaart cadeau en verras je geliefde met een actief dagje. Ga bijvoorbeeld samen schaatsen. Goed voor de lijn en hoe romantisch (en grappig) is het om al stuntelend hand in hand het ijs over te gaan. Na zo’n sportief dagje hebben jullie wel een lekkere maaltijd verdiend. En dan bedoel ik geen 5-gangen diner in een restaurant. Nee, ga lekker samen koken. Zorg dat je de juiste ingrediënten in huis hebt voor een heerlijke en gezonde maaltijd. Maak er gerust een meer-gangen diner van, maar dan wel met gezonde producten. Wat dacht je van een salade of meloen met ham vooraf? En een fruitsalade als dessert? Genoeg mogelijkheden om het dieet-proof te houden voor jezelf en/of jouw Valentijn. Op deze manier eet je gezond, wordt je niet verleid door de menukaart van een restaurant en bouw je een band op door gezellig samen te koken. Alleen maar voordelen dus.

Gezond, maar toch genieten?

Wil jij Valentijnsdag zo gezond mogelijk doorbrengen, maar toch kunnen genieten van lekkere dingen? Maak er allereerst een sportieve dag van. Na jullie inspanning is het tijd voor wat lekkers. Maak dan bijvoorbeeld je eigen bonbons samen met je geliefde. Gebruik zo puur mogelijke chocolade, dit is het meest gezond. En eet er uiteraard niet teveel. Ga je samen uit eten, maak dan wel verstandige keuzes. Een minder gezond dessert mag echter heus wel een keer. Als je ’s avonds naar de film gaat of je kijkt thuis een film, neem hierbij dan zoute popcorn. Pas ook op dat je geen al te energierijke drankjes neemt bij de film.

Kortom, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Maar Valentijnsdag kan je heel gezond doorbrengen zonder dat het er minder leuk op wordt. Vergeet niet dat het om jou en je geliefde draait en dat je je liefde niet perse met chocolade hoeft te uiten.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Die hoor ik graag!
En neem ook eens een kijkje op de website van mijn online diëtistenpraktijk: www.dieetenzo.nl

gerlinde

afbeelding: chocoladehart is verkrijgbaar bij AustralianvanLiL.nl

3 Reacties

  1. Wanneer je uit eten gaat is het heel romantisch om samen je toetje te delen. Of nog beter… wees zélf het toetje ;-) mét een toef slagroom ;-)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in