Verlost van pieptoon in je oor na concert

Misschien ken je het wel, na een gezellig concert kom je thuis met een piep in je oor. Na verloop van tijd verdwijnt de piep als je geluk hebt, deze pieptoon is ook bekend als tinnitus.  Drie Ierse studenten beweren dat ze je kunnen verlossen van tinnitus door 70 seconden te luisteren naar een lage bromtoon. Ze hebben een website opgericht met de naam ‘restoredhearing’ Als je naar een muziekbestand luistert dat je via de site kunt bestellen verdwijnt de piep als sneeuw voor de zon. De studenten verklaren dat het muziekbestand een lage bromtoon laat horen waardoor de gebogen trilhaartjes in je oren als een kam weer overeind zetten. Wat veel mensen niet weten is dat je oren blijvend kunnen beschadigen nadat ze blootgesteld zijn aan te harde muziek.   Het is niet bekend of ook je gehoorbeschadiging hiermee ongedaan wordt gemaakt. Dit laatste betwijfelen we.

Wat kost het?

Je kunt de ‘anti tinnitus’ toon per stuk  kopen voor 2,50€ (via sms) of per 10 voor 14,99 (via paypal) We geven echter geen garantie dat het werkt en wat de eventuele gevolgen zijn.

VARA Weet wat je koopt

Het Vara programma ‘Weet wat je koopt’ neemt de proef op de som en testen de lage bromtoon bij enkele bezoekers van een heftig rockconcert. Bekijk hieronder de uitzending. (spoel door naar 3 minuten en 40 seconden)

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

de website van restored hearing kun je hier vinden. Meer informatie over tinnitus of oorsuizen kun je vinden via de website van het loket voor oorsuizen.

10 Reacties

 1. Inderdaad Joop er is geen enkel medicijn tegen tinnitus.Wel kan je zelf dingen doen die gunstig zijn door ze niet te nuttigen.zoals kofie,thee,chocolade,alcohol,tabak.Ook vermoeidheid en stres zijn ongunstig.Ook zijn er oefeningen waarbij je jezelf leert ontspannen en lekker in de buitenlucht geeft ook verlichting.
  Ik heb voorheen altijd een redelijk harde hoge pieptoon gehad.Nu ik rekening hou met geen kofie,thee,chocolade,alcohol heb ik veel dagen dat ik goed met de tinnitus om kan gaan.Een enkele dag dat de piep de oude hardheid weer geeft maar dit heeft dan wel een oorzaak.
  Als vervanger voor de koffie drink ik caffaïnevrije koffie en de thee wordt rooibosthee waar geen theeïne in zit.Een biertje blijft het lekkerst met alcohol maar dit beperk ik.Mijn nachtrust is nu ook een stuk beter en kan nu ook weer vaker een boek lezen wanneer het stil is in huis.
  Ik doe dit nu zo’n drie weken en merk goed verschil met voorheen.Als ik nu mijn aantal slaapuren vermeerderd en de ontspanningsoefeningen uitvoert moet het nog beter gaan mag ik hopen dat ik er bij na moet denken waar die piep gebleven is.
  Iedereen veel sterkte met deze aandoening en heel veel succes met de boven vermelde aanwijzingen.Doe je voordeel ermee,kost niks alleen aanpassen levensstijl.

 2. ff een update, heb het vermoeden dat door die demonstratie het allemaal een stukkie erger is geworden,heb nu een heel fel piepje in mn hoofd die alles overstemd,ik moet echt afleiding zoeken anders ordt je er gek van, is dus niet aan te raden die bromtoon.

 3. Hallo, heb sinds 3,5 maand last van een piep in mn hoofd, mn kno arts zegt dat het gehoorschade is na een klap of plotseling geluid,ik ben niet naar een concert geweest ofzo, daarbij hoor ik snachts ook een pulserende piep erbij van mn bloeddruk (is niet te hoog) krijg volgende week een MRI van de bloedvaten in mn hoofd.
  nu ff to the point, ik heb het geprobeerd die bromtoon,enne……….het helpt geen kl…jammer, er staat daarom ook op de tinnitussite dat er geen enkele behandeling of medicijn voor handen is die verlichting zou kunnen brengen,ik wens iedereen sterkte met deze aandoening, af en toe wordt je er gek van.

 4. Het e-book “De Tinnitus Vrijheid: het oorsuizen nu laten stoppen!” beschrijft de meest effectieve manieren om het oorsuizen terug te dringen. Dit alles op een natuurlijke manier zonder bijwerkingen geschikt voor het laten stoppen van geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen in één of beide oren

 5. Ik heb het artikel gelezen met omtrent het oplossen v.d. piep in het oor waarin de 3 ierse studenten beweren dat ze je kunnen verlossen van tinnitus door 70 seconden te luisteren naar een lage bromtoon.
  Graag zou ik willen weten of er mensen zijn die dan gedaan hebben en hier baat hebben gehad.

 6. voorkomen is beter dan genezen. Oordopjes in je oren doen is de enige optie om gehoorbeschading te voorkomen.vooral voor het bijwonen van concerten.

 7. ik heb gehoord dat je tinnitus pieptoon in je oor, en gehoorbeschadigingen door harde geluiden zoals het bijwonen van concerten kunt voorkomen door oordopjes in je oor te doen en die zijn in de muziekwinkel te verkrijgen waar ze instrumenten te koop hebben. De versterkers bij een concert is geven wel 10.000 wat aan. En dat is een hoog decibelpercentage. Op die manier voorkom je gehoorschade door die oordopjes in je oor te doen. Hopelijk zijn ze ook te koop in de c.d. D.v.d. Winkel die c.d.’s verkopen. Mensen komen nooit op dat idee terwijl je hierdoor wel gehoorschade aan beide oren kunt voorkomen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in