Home Gezondheid Vermoeidheid tijdens het Afvallen

Vermoeidheid tijdens het Afvallen

Tips tegen vermoeidheid tijdens het afvallen

Bij het volgen van een dieet is het aanpassen van je voeding het voornaamste om je doel te bereiken. Energie verkrijg je onder andere uit je voeding. Calorieën zijn bedoeld om het lichaam de nodige energie te geven, om goed te functioneren. Het proces bij afvallen is zodanig dat er minder energie wordt opgenomen in het lichaam, wat vervolgens wordt verbrand. Bij een dieet neem je over het algemeen minder voeding tot je dan dat je doorgaans doet. Dat kan vooral betekenen dat je ervoor kiest om minder calorieën naar binnen te werken, waardoor het lichaam minder energie bevat. Het is daarom niet zo gek  dat je je tijdens een dieet vermoeid voelt, je krijgt immers minder energie binnen dan dat je gewend bent. Kun je die vermoeidheid tijdens een dieet tegen gaan? En zo ja, hoe?

Stop je gewoon met diëten of zet je ondanks je vermoeid en lusteloos gevoel toch door?

Ga door met je dieet! Er zijn andere manieren die het lusteloos en vermoeid gevoel tijdens een dieet tegen kunnen gaan. Naast het letten op je voeding is het ook belangrijk om te letten op wanneer je eet. Ben je een liefhebber van brood? kies dan voor koolhydraatarme producten. Gezien je extra let op je voeding, moet je ook letten op wat je drinkt. Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken, zodat je van zowel binnen als van buiten verfrist wordt, waardoor je je automatisch minder vermoeid zal voelen. In dit artikel zullen we de verschillende maatregelen die je kan hanteren om vermoeidheid tijdens een dieet tegen te gaan uitgebreid bespreken, zodat je alvast het vermoeide en lusteloos gevoel kan tegengaan en je dieet met succes kan afronden.

Vermoeidheid tijdens het afvallen

De kans is dus groot dat je binnen je gekozen dieet minder bronnen van energie tot je neemt. Door minder energie tot je te nemen tijdens het afvallen, is het bijna onvermijdelijk dat het gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid de kop op zal steken. Dit gevoel komt voornamelijk voor bij diëten waarbij je minder calorie- en koolhydraatarm eet. Dit zijn namelijk voor ons lichaam juist de bronnen van energie.

Tips om tegen het vermoeide en lusteloze gevoel te strijden:

Om je droom om af te vallen niet door het vermoeide en lusteloze gevoel op te geven, zijn er gelukkig een aantal manieren die je kunnen helpen om dit gevoel tegen te gaan. Het is goed om meteen aan te geven dat deze maatregelen niet bij iedereen even goed werken, maar de tips zullen je zeker een eind op weg helpen.

Slaap voldoende

Het kost je lichaam extra energie wanneer je een dieet volgt of wanneer je extra gaat bewegen. Het lichaam krijgt al minder energie door de verminderde calorie gebruik , waardoor het lichaam vooral in het beginstadium extra vermoeid raakt. Het advies is om vanaf het begin het lichaam extra slaap te geven, zodat het goed kan opladen en kan herstellen om de volgende dag weer aan de slag te gaan. Houd er een regelmatig slaapritme op na. Probeer steeds op een bepaald tijdstip naar bed te gaan. Doe ook in de middag een dutje als dat mogelijk is, je lichaam zal je hiervoor dankbaar zijn.

Kies met zorg je voeding

Als je ervoor kiest om tijdens je dieet minder calorieën te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je in de plaats daarvan voldoende vezels eet. Dit kan je helpen om vermoeidheid tegen te gaan. Vezels bevatten ook energie die het lichaam met veel moeite kan verwerken. Doordat door vezels er geleidelijk aan ook calorieën vrij komen, wordt deze energie niet zo snel omgezet in lichaamsvet. Het belangrijkste voordeel van het eten van vezels is dat de stofwisseling optimaal op gang blijft. Hierdoor kan het makkelijk overtollig lichaamsvet verbranden. Producten die voldoende vezels bevatten zijn voornamelijk fruit, groente en volkoren producten.

Let op wanneer je eet

Behalve dat je let op wat je eet, is het ook van belang dat je let op wanneer je eet. Een dieet betekent niet dat je urenlang met een hongerig gevoel moet rondlopen omdat je wilt afvallen. Het is zelfs juist beter dat je een hongergevoel tegen gaat. Las daarom meerdere eetmomenten op een dag in. Eet bijvoorbeeld naast de drie basis maaltijden (ontbijt, lunch, diner) om de twee uur een tussendoortje. Je maag blijft hierdoor gevuld en je lichaam heeft op deze manier voldoende energie om de dag voort te zetten. Het belangrijkste doel is dat je in elk geval vermoeidheid en een lusteloos gevoel voorkomt.

Drink voldoende water

Naast regelmatig eten is regelmatig water drinken ook van belang. Door voldoende te drinken voorkom je uitdroging van het lichaam. Als je dorst hebt kun je je ook sneller vermoeid voelen. Water helpt ook om de giftstoffen uit het lichaam te voeren en het houdt de stofwisseling op gang. Let er daarom op dat je niet bezuinigt op deze gezonde dorstlesser.

Beweeg voldoende

Van bewegen en sporten word je toch juist moe? Je kan er inderdaad moe van worden, maar beweging geeft tegelijk ook energie aan het lichaam. Na een vermoeiende sportsessie zal je lichaam automatisch vragen naar herstel van de extra energie die verbrand is. In combinatie met een dieet is dat niet altijd eenvoudig. Als je minder intensief beweegt, zal de kans op vermoeidheid kleiner zijn. Door op regelmatige basis minder intensief te bewegen wordt ook de vetverbranding in balans gehouden.

Nu hebben we de maatregelen besproken die je kan treffen wanneer vermoeidheid optreedt bij het houden van een dieet. Wat als er ondanks deze maatregelen een blijvende vermoeidheid optreedt tijdens het diëten? Het kan zijn dat je voor een dieet hebt gekozen wat niet bij je past. Als je te weinig eet, kan het natuurlijk voorkomen dat niet lichaamsvet verbrand wordt, maar juist je spierweefsel. Kies niet voor een dieet met eenzijdige voeding. Als de vermoeidheid aanhoudt, kun je beter drastische veranderingen brengen in het voedingspatroon. Afvallen moet te allen tijde op een gezonde manier gebeuren.

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid en hecht je veel waarde aan verantwoord en lekker eten? Het krachtige TimFit Afslankprogramma richt zich op kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om naadloos aan te sluiten om de dagelijkse behoeften. Heb je een voedselintolerantie, wil je verantwoord snacken of is afvallen je doel? Dan zijn de producten van TimFit echt iets voor jou!

Gebruik de kortingscode vetvrij en profiteer van 10% korting op het complete assortiment. (verloopt binnenkort)

Gezonde Groeten,

[thrive_leads id=’54708′]

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987