Vet verbranden met hardlooptechnieken en oefeningen

Als je hoort hardlopen, wat denk je dan?

Over het algemeen wordt hardlopen afgeschilderd als saai, eenzijdig en moeilijk vol te houden. Nou dat klopt! hardlopen is vaak saai en eenzijdig en moeilijk vol te houden. Het is wel jammer dat deze klachten gebaseerd zijn op de verkeerde trainingen!

Het feit dat hardlopen saai wordt gevonden heeft weinig te maken met hardlopen maar meer met de invulling van de hardlooptrainingen. Veel mensen weten niet dat er veel leukere, Vet verbranden met hardlooptechnieken en oefeningen Cover hardlopend afslanken small intensievere en effectievere trainingen zijn, die je wel volhoudt en waarmee je veel meer vet kunt verbranden dan met lange saaie en eenzijdige trainingen. Het is talloze keren wetenschappelijk bewezen dat korte metabolische intervaltrainingen een veel groter positief effect hebben op de vetverbranding dan de lange eenzijdige trainingen die veel gedaan worden. Hier is een voorbeeld van zo’n training, die slechts 25-30 minuten duurt en zeer effectief vet verbrand:

looptraining van 30 minuten

Benodigdheden: schoenen en een klokje, klaar voor? daar gaan we….

• 5 minuten inlopen op een rustig tempo

• 15 seconden knie heffen op de plaats vervolgd door 10 squats*

• 15 seconden rust (rust = rustige wandelpas)

• 15 seconden knie heffen op de plaats vervolgd door 16 lunges* (8 per been)

• 30 seconden rust.

• 4x 10 seconden sprintversnelling op ongeveer 80%-90% van je maximaal. kunnen met tussendoor 20 seconden rust

• Direct gevolgd door 2x 10 squat-jumps met tussendoor 20 seconden rust

• 5 minuten uitlopen (rustig tempo)

Dit is een voorbeeld van een hoog metabolische intervaltraining. Er zijn nog veel meer varianten en technieken waarmee je snel en effectief vet verbrandt. Deze trainingen zorgen voor een versneld metabolisme door een slimme combinatie van intervaltraining, oefeningen, intensiteit en het gebruiken van alle grote spiergroepen in het lichaam. Inclusief je bovenlichaam!

Voor meer informatie en een compleet overzicht van effectief vet verbranden met hardlopen bezoek je deze pagina.

Deze methode is uitgebreid getest en heeft keer op keer mensen verbaasd over de variatie en plezier tijdens de training en de resultaten die daarop volgde.

Erik Penders

Erik is Gediplomeerd docent lichamelijke opvoeding en fitness instructeur. Wil je meer informatie over vet verbranden met hardlooptechnieken en oefeningen? bezoek dan de website van Erik.

* squats en lunges zijn zijn oefeningen waarbij je verschillende spieren die zich bevinden in je benen, billen en dijen traint en rekt.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in