Vetvrij Dieet is Effectief

De theorie van Dokter Frank staat op de helling! Een koolhydraatarm dieet mag dan wel snelle resultaten leveren, een nieuwe studie toont aan dat een vetarm dieet tot meer gewichtsverlies leidt op de langere termijn. Onderzoeker Marion Vetter van de Hospital of the University of Pennsylvania bestudeerde drie jaar lang mensen met obesitas die een koolhydraatarm of een vetarm dieet volgden.

Het koolhydraatarme dieet leverde in eerste instantie de beste resultaten. De groep mensen die dit dieet volgden, verloren in zes maanden het meeste gewicht. Na een jaar diëten was dit verschil echter bijna verdwenen. Hoewel de mensen die een koolhydraatarm dieet volgden in het eerste jaar het beste resultaat boekten, kwamen zij meer aan in de 24 maanden na het dieet. De deelnemers die vetarm aten, bleven op gewicht. Drie jaar na de start van het dieet woog de koolhydraatarme groep gemiddeld 2,5 kilo minder dan ervoor. Het vetarme dieet gaf een gemiddeld gewichtsverlies van 5 kilo.

bron: webmd.com

1 reactie

  1. Bij afvallen is het volgens mij erg belangrijk dat je daarna hebt geleerd sober te zijn met eten, zodat het verloren gewicht er niet weer bijkomt. je de nodige kennis hebben opgebouwd om goed te weten wat goede voeding is en wat niet. Ook moet De meeste diëten zorgen er wel voor dat je afvalt, maar laten je na die tijd in de steek.
    Gelukkig is er een breed aanbod van diëten waaruit je kunt kiezen, zodat je een keuze kunt maken die het best bij je past. Met Montignac ben ik tijdelijk afgevallen en dr. Frank lag mij helemaal niet. Meer voedingsvezels en minder vet bleek voor mij de oplossing te zijn.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in