Met de VirtuaGym pro app kun je sporten met een online coach, een voedingsdagboek bijhouden en ondertussen kun je motivatie en steun van anderen zoeken via hun online community. Onlangs heeft VirtuaGym heeft een nieuwe app uitgebracht: Virtuagym Food. Hiermee kun je een voedingsdagboek bijhouden, en zo inzicht krijgen in de calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten die je dagelijks binnenkrijgt. Begin 2013 schreven we al eens over Virtuagym. Hoog tijd om eens te kijken hoe het er nu voor staat!

Wil je meer weten over VirtuaGym? Bezoek dan de website en download de software.

Wat je met Virtuagym Food kunt

Zoals gezegd kun je in Virtuagym Food je voeding bijhouden. Dit doe je aan de hand van een persoonlijk voedingsplan, dat je aan het begin aanmaakt. Het aanmaken van een plan gaat makkelijk en is vergelijkbaar met een intakegesprek bij een diëtist. Je beantwoordt eerst wat vragen over je leeftijd, je gewicht, wat voor werk je doet, hoe actief je bent. Daarna geef je aan wat je doel is. Er zijn plannen voor afvallen, op gewicht blijven of spieren opbouwen.

Over VirtuaGym

VirtuaGym ontwikkelt software voor consumenten, health clubs, personal trainers, fysiotherapeuten en corporate gezondheid. Het bestaat uit een sociaal platform met oplossingen voor beweging, voeding en de voortgang volgen. Voor zijn professionele klanten, VirtuaGym biedt het systeem in hun eigen branding, in combinatie met oplossingen voor ledenadministratie, geautomatiseerde online reservering en facturatie. Dit maakt het een unieke all-in-één-oplossing op de markt. VirtuaGym wordt gerund door een team van 23 personen, gevestigd in Amsterdam, het ondersteunen van klanten over de hele wereld.

Voedingsdagboek

Vervolgens kom je in je dagboek terecht, waar je kan invullen wat je hebt gegeten. De app levert geen maaltijdplannen – je moet zelf je voeding plannen. Virtuagym heeft een vrij uitgebreide lijst met voedingsmiddelen waar je in kan zoeken. Heel handig: met groene vinkjes wordt aangegeven dat producten zijn gevalideerd door voedingsdeskundigen. Zo weet je zeker dat de voedingswaarden kloppen. Kun je een product niet vinden? Dan kun je het gemakkelijk zelf toevoegen, met plaatje en al.

Als je iets hebt toegevoegd aan je dagboek, zie je bovenaan duidelijk welk percentage je van je dagelijkse doelen voor calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten hebt gehaald. Als je niet routinematig bent ingesteld, kun je herinneringen aanzetten die je waarschuwen als je voor een bepaalde tijd nog niets hebt ingevoerd.

Koppeling met fitness en community

Er zit een knop “Workouts” in het menu, waarmee je de Fitness app van Virtuagym opent. Er zitten inmiddels meer dan 2000 oefeningen in, vele kant-en-klare workouts en daarnaast kun je je voortgang bijhouden, zodat je bijvoorbeeld ziet hoe je afvalproces verloopt.

Wanneer je oefeningen toevoegt in de fitness app, verandert je calorie-advies op die dag op basis van de oefeningen die je hebt gedaan. Werkt soepel, dus. Voor die koppeling moet je idealiter wel beide apps geïnstalleerd hebben. Anders moet je je workouts via de website van Virtuagym bijhouden. De website heeft nog wat extra’s die niet toegankelijk zijn via de apps. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan uitdagingen, en er zijn discussiegroepen voor zowat elk onderwerp – perfect om gemotiveerd te blijven.

Virtuagym Food op een rijtje

  • Inzicht in inname calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten;
  • Voedingsdagboek en uitgebreide voedingsdatabase;
  • Voedingstips;
  • Koppeling met fitness-app met vele workouts.

De app is grotendeels gratis te gebruiken. Wil je toegang tot enkele extra functies, dan heb je een PRO-lidmaatschap nodig, wat €6,99 per vier weken of €30,- per jaar kost. Als gratis gebruiker krijg je bijvoorbeeld alleen toegang tot een aanbevolen plan. Er zijn voor PRO-leden alternatieve plannen beschikbaar alsook de mogelijkheid je eigen plan op te stellen. Met een PRO-lidmaatschap zie je geen reclames meer, en heb je bovendien ook toegang tot alle andere functies van Virtuagym, zoals veel extra workouts en oefeningen met instructievideo’s in de fitness-app, en meer.

Virtygym App Downloaden

Je kunt Virtuagym downloaden via Google Play en iTunes. Wil je meer weten over VirtuaGym? Bezoek dan de website en download de softwareWat vind jij van Virtuagym Food? Laat hieronder een reactie achter of lees de reacties van andere gebruikers.

Gezonde Groeten,

sanne

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelWetenschappelijk Onderzoek Proteïne Dieet
Volgend artikelMaak een nieuwe start met Superfood
virtuagym-app-downloadenHet is een makkelijk te gebruiken en overzichtelijke app. Het ziet er allemaal superstrak uit. Je krijgt géén kant-en-klare maaltijdplannen, maar je moet je voeding zelf invoeren. Hierdoor vergt het misschien wel wat meer discipline, maar omdat je alles zelf doet wordt je wel bewuster van wat je voeding.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in