Visolie Capsules Concentratie en Kwaliteit

Er zijn ontzettend veel verschillende merken met visolie supplementen verkrijgbaar en de prijzen lopen nogal uiteen. Om je keuze makkelijker te maken heb ik daarom een overzicht gemaakt van de 20 meest populaire visolie supplementen en een vergelijking gemaakt op basis van prijs en kwaliteit.

De drie punten waarop mijn oordeel voornamelijk is gebaseerd bij het vergelijken van deze visolie supplementen zijn:

Het gehalte omega-3 vetzuren (EPA en DHA)

Dit zijn de werkzame stoffen in visolie supplementen die belangrijke functies hebben in het lichaam. Omega-3 vetzuren goed zijn o.a. goed voor het cholesterolgehalte, voor de hersenen, voor het hart en de bloedvaten, voor de ogen etc. Het gehalte aan deze werkzame stoffen wil nog weleens verschillen tussen merken.

Vrijwel altijd is de prijs voor meer geconcentreerde visoliesupplementen ook hoger dan voor minder geconcentreerde visolie supplementen. De meeste visolie supplementen bevatten 1000 mg visolie waarvan 180 mg EPA (Eicosapentaeenzuur) en 120 mg DHA (Docosahexaeenzuur)

Om geen appels met peren te vergelijken heb ik de visolie supplementen met dit gehalte aan omega-3 vetzuren onder elkaar gezet en de hoger geconcentreerde visolie supplementen eveneens onder elkaar. Normaliter is 1 capsule met 180 mg EPA en 120 mg DHA voldoende wanneer je dagelijks 1 capsule slikt. Omdat merken pas gezondheidsclaims op hun verpakkingen mogen gebruiken bij en bepaald dagelijks aanbevolen gehalte aan omega-3 staat op veel verpakkingen aangegeven dat je 3 capsules per dag moet nemen.

Visolie Capsules Action
Visolie Capsules Action

Ik zelf vind dat wat overdreven. Personen die visolie voor therapeutische doeleinden gebruiken kunnen soms baat hebben bij een visolie supplement met een hoger gehalte aan omega-3 vetzuren. Merken zoals Royal Green of Nutrivian hebben zeer geconcentreerde visolie producten. Supplementen met maar 500 mg visolie per capsule heb ik niet in de vergelijking meegenomen. Hiervan moet je vaak veel meer capsules nemen om aan hetzelfde gehalte omega-3 te komen. Voor het vergelijk was het ook wat overzichtelijker om alleen capsules met 1000 mg visolie naast elkaar te leggen.

De prijs

Zeker wanneer het gehalte omega-3 vetzuren per capsule gelijk is aan elkaar is de prijs de meest doorslaggevende factor geweest. Vrijwel alle visolie supplementen die in Nederland verkrijgbaar zijn zijn wel gezuiverd van giftige stoffen zoals dioxines, PCB’s en zware metalen. Hier zijn namelijk strenge wettelijke eisen aan verbonden.

Meestal wordt er gebruik gemaakt van kleinere vissoorten zoals ansjovis en sardines omdat deze minder gifstoffen bevatten dan roofvissen, die hoger in de voedselketen staan en deze gifstoffen op den duur kunnen opstapelen

Bevat de visolie een kleine hoeveelheid vitamine E per capsule?

Om de visolie te beschermen tegen oxidatie bevatten de meeste visolie supplementen per capsule een kleine hoeveelheid van de antioxidant vitamine E. Een aantal merken hebben dit echter niet, dus dit heb ik in de laatste kolom gezet.

Een aantal opmerkingen

Ik heb de meest populaire visolie supplementen met elkaar vergeleken. Ongetwijfeld zijn er nog andere merken die wellicht niet in deze lijst staan. Als er een tijdelijke aanbiedingsprijs zichtbaar was heb ik gewoon de adviesprijs aangehouden om verwarring te voorkomen. Om het vergelijk is prijs eerlijk te houden heb ik altijd de prijs van de grootst mogelijke verpakking aangehouden omdat die namelijk altijd voordeliger zijn dan de kleinere verpakking. Sommige merken hebben meerdere visolie supplementen met 1000 mg per capsule leverbaar. Alleen het gehalte omega-3 vetzuren verschilt dan per product. In dat geval heb ik dan beide producten in de lijst gezet met het gehalte omega-3 vetzuren erbij.

visolie prijs kwaliteit tabel
visolie prijs kwaliteit tabel

Conclusie

Ik vind een supplement met een gehalte omega-3 vetzuren van 180 mg EPA en 120 mg DHA per capsule meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Het blijft ten slotte een aanvulling op je dagelijkse voeding.

Premium Fish Oil Omega-3 van het merk Ocean’s Essentials, die ook een kleine hoeveelheid vitamine E bevat, komt qua prijs-kwaliteit het beste uit de bus met 300 capsules voor € 8,95. Deze visolie is o.a. te koop bij Action.

Iemand die nooit vis eet zou dagelijks 2 of 3 capsules kunnen nemen van een standaard geconcentreerd visolie supplement of een meer geconcentreerd visolie supplement kunnen slikken. Ook mensen met bepaalde klachten kunnen soms baat hebben bij een hoger gehalte omega-3 vetzuren. Royal Green Visolie of Visolie Gold van het merk Nutrivian zijn dan de twee meest geconcentreerde producten. Omdat Nutrivian Visolie Gold dan met 29,95 voor 120 capsules een stuk voordeliger is zou ik eerder voor deze laatste kiezen.

Ik hoop dat je iets aan dit overzicht hebt bij je keuze voor een bepaald visolie supplement. Als je vragen hebt over dit artikel of over voedingssupplementen in zijn algemeen, dan hoor ik ze graag.

Gezonde Groeten,

kirsten

12 Reacties

 1. Op de pot van de action staat gehalte per 3 capsules dus niet per capsule zoals in het vergelijk.

  Je moet hier dus 3x zoveel van nemen in vergelijk met de andere capsules.

 2. Ik heb een korte vraagje over, Ocean’s Essentials Premium Fish Oil Omega-3.
  Ik wil graag weten over wat voor gelatine er in zit.\

  Met vriendelijke Groeten,

  Ibrahim

 3. Hallo, bent u ook in België actief,
  en werkt visolie van de action tegen paniekaanvallen,
  en hoeveel moet ik er dan nemen, 3 ?

  Groetjes

 4. Hi,
  Ik heb een korte vraagje over, Ocean’s Essentials Premium Fish Oil Omega-3.
  Ik wil graag weten over wat voor gelatine er in zit.

  Met vriendelijke Groeten,
  AN.

 5. Voor iemand die werkzaam is als psychiater had ik wel een diepgaandere vergelijking van de visolie verwacht. Nu ben ikzelf geen specialist op het gebied van visolie maar de vis olie van de action zou ik niet aanraden, ben zelf ook gestopt met deze te slikken een tijdje terug.
  Ethyl-Ester visolie heeft een zeer slechte absorptie waarde en zover ik weet wordt meer dan de helft van de waardes per soft gel omega 3 van ethyl-ester. Daarnaast kan dit ook de kans op onstekingen vergroten of juist veroorzaken. Ook schijnt het zo te zijn dat ex alcohol verslaafden beter ethyl-ester vis olie kunnen vermijden. (ethyl (alcohol) ester (binding)) Nu weet ik niet in hoevere dit natuurlijk invloed heeft kwa hoeveelheid ethanol er in zo’n capsule zit. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ethyl-ester visolie gevaarlijk kan zijn en op den duur slecht is voor je organen.

  Goede kwaliteit vis olie is triglycerol gebasseerd, deze vis olie is erg duur.

  Verder enkele visolie merken die getest zijn door LabDoor. In hoevere deze site niet biassed is natuurlijk.

 6. Ik heb een korte vraagje over, Ocean’s Essentials Premium Fish Oil Omega-3.
  Ik wil graag weten over wat voor gelatine er in zit.\

  Met vriendelijke Groeten,

  Neslihan

 7. – zware metalen binden zich aan het eiwit in de vis, dus laten we het niet overdrijven
  – bewaar de capsules in de vriezer

 8. U vergelijkt alleen het gehalte aan DHA/omega-3 maar u rept met geen woord over de zuiverheid van de producten. Het is onmogelijk dat het goedkope spul hetgeen Action verkoopt even zuiver (zware metalen etc.) is als de 10x zo dure supplementen die enkel in de apotheek te koop zijn. De beste techniek om een optimale zuiverheid te garanderen is superkritische CO2 extractie en dat is nu eenmaal een heel erg dure techniek. Dus uw vergelijking is erg oppervlakkig en allesbehalve wetenschappelijk onderbouwd en eigenlijk onverantwoord om enkel en alleen op basis van het geclaimde gehalte producten als “beste product” te promoten…

 9. Ik vind de informatie over OMEGA-3 verhelderend. Tevens ben ik nu daardoor overtuigd dat het innemen van 3 capsules niet perse moet maar men zelf kan beslissen hoeveel in elk geval minder. Voor mijn geval hoop ik dat gezien mijn leeftijd van 70 dat het nog nut heeft, aangezien een resentelijk onderzoek aan het hart verstoppingen in de dunne vaten laat zien die jammer genoeg niet gedotterd kunnen worden. Ik heb bij Action kort geleden een pot met 300 capsules Omega-3. dit gooi ik nu in de strijd om verder dichtslibben van mijn aderen te voorkomen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in