Update: Vitadis Groep Nederland is 11-05-2017 failliet verklaard door de rechtbank in Overijssel.

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt echt van afslanken en diëten.

Het Vitadis Slanker Leven Plan is een eiwitrijk dieet waarmee je op een verantwoorde manier kunt afvallen. In deze uitgebreide review ga ik dieper in op de voor- en nadelen van Vitadis. Tevens deel ik mijn ervaring met Vitadis Slanker Leven. Tot slot ben ik benieuwd naar jouw ervaring. Wil je profiteren van extra korting? Bestel Vitadis dan online en gebruik de kortingscode VETVRIJ

timfit korting

Faillissement Vtiadis Nederland

UPDATE: 8 mei 2017 is er een curator aangesteld om het faillissement van Vitadis Nederland in goede banen te leiden. Vanaf deze datum is het bestellen van Vitadis producten niet meer mogelijk. Naar verwachting zal het faillissement binnenkort worden ingediend bij de rechtbank met als logisch vervolg dat Vitadis Failliet wordt verklaard. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat Vitadis in enige vorm dan ook een doorstart zal maken. Zowel de merknaam Vitadis als de producten verdwijnen van de Nederlandse markt.

Wij van vetvrij.com willen Vitadis Nederland via deze weg hartelijk danken voor de jarenlange samenwerking die we als zeer prettig hebben ervaren. We wensen alle medewerkers veel sterkte wensen met de afwikkeling van het faillissement en veel succes in de toekomst.

UPDATE: 11 mei 2017 is Vitadis Groep B.V. h.o.d.n. Vitadis te Hengelo (Overijssel) door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard.

​De producten van Vitadis zijn derhalve niet meer leverbaar.

Een goed alternatief voor Vitadis zijn de producten van TimFit.

Het 18 of 36 dagen pakket van TimFit sluit goed aan bij iedereen die een Fase 1 of Fase 2 pakket van Vitadis wil volgen of heeft gebruikt.

Klik hier voor meer informatie en maak ook de overstap naar TimFit!​  >>>>

Gebruik de kortingscode VETVRIJ en profiteer van 10% korting op alle TimFit Producten

Dit leer je in deze review:

 1. Wat is Vitadis
 2. Hoe werkt een eiwitdieet?
 3. Een voorbeeld van een vitadis dieet schema
 4. Hoe ziet een Vitadis Recept eruit?
 5. En nog veel meer…

Inleiding

Het doorbreken van je huidige levenspatroon is niet eenvoudig. Alle leuke en lekkere dingen moeten aan de kant worden gezet voor een strikt dieet waarin je eigenlijk bijna niets mag. Het duurt lang, je hebt constant trek in een vette hap en het vergt enorm veel discipline. Vooral dit laatste is toch vaak best vervelend voor mensen met een paar kilootjes meer, we hebben moeite om de drang van lekker eten te weerstaan.

Gelukkig hoeft een dieet anno 2017 niet meer zo vervelend en moeilijk te zijn, zelfs niet als je een echte Bourgondiër bent

De wetenschap heeft ons de laatste jaren veel gebracht, ook op het gebied van gezondheid en doordat we ons lichaam en ons metabolisme beter zijn gaan begrijpen, zijn er een paar sluiproutes ontstaan waardoor afvallen opeens een stuk aantrekkelijker is geworden.

Binnen 14 dagen op streefgewicht

Je leest het goed, het kan zo snel gaan…

De nodige kilo’s zitten er bij vaak sneller aan dat ze er afgaan en nee, hier ben ik niet zo blij mee. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal methodes om erg snel op gewicht te komen, vandaag review ik een afslankmethode waar we de laatste jaren veel van hebben gehoord in afslankland.

Een dieet dat honderden van onze lezers met succes hebben gevolgd en waarmee je 3 tot 6 kilo gewichtsverlies per week kunt realiseren.
vitadis crackers Snel van die overtollige kilo’s af en nee, het is niet ongezond en nee, het is geen crashdieet.

We hebben het hier over het Vitadis Slanker Leven Plan is een wetenschappelijk bewezen afslankmethode zonder hongergevoel en met minimale inspanning.

Het Slanker Leven Plan, 3 tot 6 kilo gewichtsverlies per week

Het Slanker Leven Plan is een dieet ontwikkeld door Vitadis Health Care, een bekende speler op de Nederlandse gezondheidsmarkt.

Het dieet valt onder het klassement eiwitdieet wat inhoudt dat koolhydraat consumptie beperkt wordt en je in plaats daarvan meer eiwitten binnen krijgt. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en gaan het hongergevoel tegen, veel van de bekende diëten als PowerslimCambridge en Prodimed zijn hierop gebaseerd.

Hoewel het aantal koolhydraten dat je binnenkrijgt flink beperkt wordt is het eten zo gestructureerd dat je ver boven de lijn van een crash dieet blijft.

Hongergevoel blijft uit door de eiwitten en een jojo effect wordt voorkomen.

Dag 1: De Bestelling

Na aankoop van het startpakket wordt je gelijk doorgestuurd naar een registratie formulier waar je een aantal gegevens invult, dit duurt ongeveer 1 minuut. Je krijgt hierna direct toegang tot je eigen persoonlijke afslank account. In het account kun je verschillende dingen bijhouden waaronder je progressie en het aantal eetmomenten. vitadis sport

Verder kun je van hieruit al je digitale producten zoals , een variëteit aan recepten, gidsen, sportoefeningen (voor de liefhebber) en al het materiaal dat je in feite nodig hebt, gebruiken. Ook vind je hier de instructie voor het downloaden van de app voor Android en Apple. In de app vind je alle recepten en bereidingswijzen (handig voor in de supermarkt of in de keuken) en kun je vanuit je mobiel inloggen op je persoonlijke account.

Verder kun je van hieruit al je digitale producten zoals het ebook Slanker leven, een variëteit aan recepten, gidsen, sportoefeningen (voor de liefhebber) en al het materiaal dat je in feite nodig hebt, gebruiken. Ook vind je hier de instructie voor het downloaden van de app voor Android en Apple. In de app vind je alle recepten en bereidingswijzen (handig voor in de supermarkt of in de keuken) en kun je vanuit je mobiel inloggen op je persoonlijke account.

Er is overigens ook altijd een chat optie actief in je account zodat je direct contact op kunt nemen met de afslank coaches als je vragen hebt. So far so good, alles werkt naar behoren en is zeer overzichtelijk. Ik log in op mijn email en zie dat ik een mailtje heb van mijn afslank coach.

’ Dag Natascha, we hebben je bestelling in goede orde ontvangen en het pakket wordt nu naar je toegezonden. Over 3 dagen starten we met het dieet, elke ochtend (6.00u.) stuur ik je tips en begeleid ik je naar een slanker lichaam, ook doe ik gezellig met je mee zodat ik je tips kan geven over de bereiding van het eten en mocht je vragen hebben, ik sta tot je beschikking!’

Klinkt goed! Ik ga terug naar mijn afslank account en verdiep me nog iets verder in de informatie.

Dag 2: Het Fase 1 Pakket is binnen

Vandaag verwacht ik mijn bestelling. Helaas heb ik verschillende afspraak waardoor ik bang ben dat ik de pakketdienst mis zal lopen, en dat klopt. Als ik ’s middags thuis kom is de postbode geweest om het pakket af te leveren. Op het kaartje wat hij door de brievenbus heeft gegooid lees ik dat er twee opties zijn. 1. Hij komt een dag later vitadis snacks nogmaals langs, of 2. Ik kan het pakket ophalen bij een afhaalpunt in de buurt. Omdat ik een drukke agenda heb kies ik voor de tweede optie. De volgende dag ga ik in tijdens mijn lunchpauze naar het winkelcentrum, ik eet een heerlijk broodje tonijnsalade (zou dit voorlopig het laatste broodje zijn?) en ik haal het pakket op. Als ik na mijn werk thuis kom maak ik een kopje thee, open de verpakking en controleer de inhoud. Alles zit erin, een nette en vooral snelle bezorging, ik heb het pakket twee dagen eerder besteld. Wederom een positief punt. Overigens een kleine toevoeging: Het is best fijn dat je nog een volledige dag hebt om alles rustig door te nemen, ik houd niet van overhaast handelen.

De Producten van Vitadis

Ergens op de informatie pagina over het dieet zag ik staan dat gevarieerd eten als hoofduitgangspunt is genomen bij de samenstelling van het dieet. Dit zie je terug in de producten uit het pakket en dit is echt een enorm pluspunt. De meeste eiwitdiëten zijn gebaseerd op repen en shakes, en hier ben ik nooit een fan van omdat je vaak honger krijgt en de shakes je na een tijdje de neus uitkomen. Ik heb behoefte aan meer variatie!

In het startpakket dat ik nu thuis heb gekregen zit echter van alles, ik zie een paar shakes en repen maar vooral koekjes, brownies, nootjes, chips, crackers, soepen, omeletten, pannenkoeken en nog veel meer. Variatie, een enorm pluspunt. Als ik verder zoek op internet over de smaak van de producten vind ik alleen maar positieve reacties.

Het Begin van het Vitadis Dieet

Uit eigen ervaring weet ik, de eerste 2 dagen van een dieet zijn het zwaarst. Je lichaam moet wennen aan het dieet maar ook aan de hoeveelheden. Bij meerdere diëten heb ik in het verleden last gehad van vitadis repen een hongergevoel of lusteloosheid, vooral bij de diëten met extreem lage calorie inname is dit een veel voorkomende kwaal. Tot mijn verbazing heb ik na 2 dagen nog geen enkel zwaar moment beleefd, alleen de eerste dag had ik vlak voor het avondeten een beetje een moe gevoel maar dit kan ook door het werk komen, ik had een drukke dag.

De smaak van de producten is erg goed, en hier komt mijn favoriet: je kunt gewoon blijven avondeten! In het afslank account staat een aantal uitgebreide receptengidsen met honderden verschillende recepten. De meeste zijn erg gemakkelijk te bereiden en voor mensen met een gezin biedt dit een uitkomst want iedereen kan mee eten (vermenigvuldig het recept door het aantal eters). Er zitten echt heel leuke recepten tussen en de porties zijn ruimschoots genoeg.

Online Begeleiding

Elke ochtend krijg ik een email van mijn afslank coach met de punten waarop ik moet letten maar ook met tips over de bereiding van de producten. Het leuke hiervan is dat als je geen zin hebt om een maaltijd planner te maken, je gewoon je dag in kunt vullen zoals je coach je dat voorschrijft (dit heb ik ook gedaan).

Het scheelt je tijd en de balans is ook perfect.

vitadis buik

De coaching is goed en leuk om door te lezen. Ik vermoed echter wel dat de mails van te voren zijn opgemaakt want ik kan me niet voorstellen dat ze bij elke klant een coach mee laat diëten (wat zullen ze daar anders slank zijn met zijn allen. Maar dit maakt natuurlijk niets uit, het gaat om de kwaliteit van het product.

Wel test ik de begeleiding door een mail terug te sturen met een aantal vragen, ik heb binnen het uur een uitgebreide reactie terug. In de rest van de week blijf ik een aantal mails terug sturen maar er komt altijd snel, behulpzaam en vriendelijk contact terug.

Er wordt me zelfs gevraagd of ik het leuk vind om een gratis afspraak in te plannen bij een vestiging voor alleen metingen. Ik ben hier niet op ingegaan want ik was slechts van plan om de review over het product te doen.

Gelukkig krijg je ook online coaching via internet! Wil je kennis maken met het online programma? Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben over de klantenservice en coaching, een dikke plus!

Vandaag is het dag 6 en het grootste deel van de week zit erop. Het is tijd voor een kleine samenvatting van de afgelopen week. Hoe kritisch ik ook ben geweest, ik heb werkelijk niets om over te zeuren. Ik heb geen honger gehad, nog geen enkel moment en ook geen energieverlies terwijl het een normale werkweek was. Het eten is lekker, het avondeten is ronduit heerlijk en mijn online coach is super behulpzaam. Je kunt proeven dat de recepten met zorg zijn samengesteld, om een indruk te krijgen kun je het Vitadis Receptenboek gratis downloaden.

Het online afslank account werkt ook helemaal naar behoren en is erg handig. 1 enkel punt waar ik misschien een beetje over kan drammen, de klanten login vanuit de app is niet vitadis brood mobiel geoptimaliseerd wat inhoudt dat dit deel van de app werkt als met je telefoon naar een normale site gaan. Eerlijk gezegd interesseert me dat totaal niet want ik vind het niet storend maar heb het nog wel even nagevraagd bij de klantenservice.

update: ik heb een berichtje ontvangen van de klachtenservice met de mededeling dat de app inmiddels is verbeterd.

Het Resultaat

Judgement day, we zijn ruim een week verder en het is tijd om de weegschaal op te zoeken. Ik kan zien en voelen dat ik gewicht kwijt ben, de vraag is alleen hoeveel. Ik heb geen metingen tussendoor verricht omdat het het beste is om je niet vaker dan 1 keer per week te wegen. Dit geeft het duidelijkste beeld. Ik zet de weegschaal aan en de teller loopt op…..4,6 kg lichter! Een glimlach verschijnt op mijn gezicht.

Een prima prestatie terwijl ik de hele week geen moment het gevoel heb gehad dat ik aan het diëten was.

Wat kost Vitadis 2.0 ?

Het Fase 1 pakket kost 87 euro. Dit lijkt in eerste instantie wellicht veel maar het staat garant voor een aanzienlijk gewichtsverlies en de onderstaande rekensom leert dat de kosten per dag enorm meevallen! 3 tot 6 kilo afslanken voor maar 3,70 euro per dag!

Als we het vergelijken met vergelijkbare diëten zoals Protislank, Prodimed en Novashops zie je dat het Slanker Leven Plan toch al gauw 20 tot wel 30 euro goedkoper is en bovendien veel betere, en lekkere producten bevat. Ean ander pluspunt is dat je gratis toegang krijgt tot een uitgebreid online begeleidingssysteem. Coaches, recepten en een persoonlijk (eet)dagboek zijn slechts een aantal features.

Persoonlijke Kortingscode

Mocht je eraan zitten te denken om te starten met afslanken heb ik overigens een leuk nieuwtje voor je. Omdat Vitadis als beste dieet van 2016 is verkozen door haar klanten hebben ze een tijdelijke kortingsactie opgezet.

Hier kun je starten met het Vitadis slanker leven plan met maar liefst 60% korting.

Vitadis Abonnementen

Naast de reguliere pakketten kun je Vitadis als abonnement afnemen. Dit is handig voor iedereen die gestructureerd wil afvallen en op gewicht wil blijven. Alle abonnementen gezond en verantwoorde producten bevatten. Die kunnen je zelfs helpen met afvallen (als je ernaast veel bij beweegt natuurlijk).

Ik moet altijd vroeg naar mijn werk en heb dan helemaal geen zin om een ontbijt te maken. Scheelt ook weer tijd waardoor ik langer in bed kan blijven liggen. Maar het is natuurlijk niet zo goed om niet te ontbijten, het ontbijt is zo’n beetje de belangrijkste maaltijd van de dag. Oeps! vitadis salade

Maar gelukkig voor mij heeft Vitadis een Ontbijt abonnement. Je kiest online welke ontbijten je lekker lijken, bestelt ze en ze worden gratis bij je thuisbezorgd. Super handig! Ik kan gewoon nog steeds wat langer in bed blijven liggen en daarna een ontbijtje pakken. Ze zijn namelijk al gewoon klaar om te eten.

Gezonde tussendoortjes zijn natuurlijk ook heel fijn. Maar vaak lijkt iets een gezonde snack en is dat helemaal niet zo. Wil je voorkomen dat je per ongeluk voor een ongezond tussendoortje kiest? Dan kun je het snack abonnement nemen. Heel fijn ook dat er in alle snacks geen suiker zit!

Wat ik ook een heel handige abonnement vindt is het recept abonnement. Je kunt zelf kiezen hoeveel recepten je per week van Vitadis ontvangt, met een minimum van drie recepten. Je ontvangt deze recepten in je mailbox. Je kiest uit welke je wat lijkt en de bijbehorende ingrediënten worden door Vitadis gratis bij je thuisbezorgd. Dat is nog eens makkelijk!

Het volgende abonnement dat Vitadis heeft is het Blijf op Gewicht abonnement. Die is speciaal in het leven geroepen voor mensen die het lastig vinden om na het afvallen op hun streefgewicht te blijven. Vaak kom je toch nog wat kilo’s aan na een dieet. Dit abonnement zal je erbij moeten helpen dat te voorkomen. Hij is niet op mij van toepassing, dus ik heb het niet uitgeprobeerd en weet het fijne er niet van. Maar voor mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het behouden van een gezond gewicht lijkt mij dit een erg handige abonnement.

Al met al heeft Vitadis echt wel hele leuke en handige abonnementen. Je kunt wel aan Vitadis merken dat ze alles eraan doen om het de klant zo makkelijk als mogelijk te maken om gezond bezig te zijn. Leuk hoor!

Vitadis Vifit Activity Tracker

In 2017 heeft Vitadis op basis van ervaringen en suggesties van haar klanten Vitadis 2.0 gelanceerd. Bij Vitadis 2.0 kun je ervoor kiezen om een Vifit Activity Tracker bij je Slanker Leven Plan pakket te nemen. Met behulp van deze unieke activity tracker kan je onder andere: vitadis tracker

 • Slaapritme en rust checken
 • Hartslag meten
 • Stappenteller
 • Calorie verbrander

De coaches van Vitadis 2.0 helpen je hiermee op een breder vlak dan alleen gezonde voeding en het behalen van je gewicht. De activity tracker laad je gegevens veilig in je eigen Vitadis account waar ook alle recepten, e-books en resultaten te vinden zijn.

De Voordelen van Vitadis 2.0

 • Effectief en eenvoudig vol te houden
 • Vifit Activity Tracker
 • Online begeleiding met recepten met doelstellingen.
 • Gevarieerde en lekkere producten
 • Op dit moment 60% Korting

De voornaamste reden van de enorme populariteit van het Slanker Leven Plan is te danken is aan het feit dat het een dieet is dat werkt. Duizenden positieve ervaringen die we meekrijgen kan het niet anders dat het de moeite waard is.

Vitadis bestaat uit eigen maaltijden die je zelf kunt bepalen en maaltijden die je meekrijgt. Met Vitadis 2.0 en de Vifit Activity Tracker haal je een effectief pakket in huis

Conclusie

Als je de moeite hebt genomen om de gehele review door te lezen weet je waarschijnlijk al wat ik ga zeggen. Ik ben echt ontzettend positief! Werkelijk ieder aspect van dit dieet is perfect uitgewerkt en het gewichtsverlies is echt enorm hoog. Ik moet zeggen dat ik ondertussen (we zijn 3 en een half week verder) wel bijna een halve kilo ben aangekomen maar dit was vlak na dat ik stopte en ik weet uit ervaring dat dit vocht is, ofwel dit is normaal. (het wordt zelfs uitgelegd door de coach)

Je kunt duidelijk merken dat het dieet samen is gesteld door specialisten en als ik het nuchter bekijk is het een verbetering van het bekende eiwitdieet. Het eten is erg goed en het feit dat je het hele dieet vanuit huis kunt volgen (je hoeft niet langs een dieet consulent) maakt het uiterst flexibel. Bij vetvrij.com hebben we vrijwel elk dieet bekeken dat er is, het Vitadis Slanker Leven Plan staat echter in mijn ogen met stip op 1.

Wat vinden anderen?

Ook de reviews op de onafhankelijke review website Kiyoh zijn erg positief. Hoe kan het dat dit dieet al zoveel jaar zo populair is? Is het echt zo makkelijk vol te houden? En nog belangrijker, zijn alle beweringen over dit dieet waar?

Vitadis-dieet-review

De ervaring van Talisa

Vandaag ontving ik het onderstaande bericht van Talisa (miss earth Netherlands) . Haar ervaring  wil ik je niet onthouden!

Hoi Natascha, Deze week zijn er al minstens 10 mensen op me af gekomen die vinden dat ik er anders uit zie, dat ik een beter figuur heb gekregen en dat ik goed bezig ben voor de finale zaterdag. Zoals je  weet werk ik op een sportschool (Racket & Fit Center Borne) en hier vitadis talisa verkopen we sinds kort ook de producten van Vitadis Groep – Healthcare. Normaal ben ik altijd een beetje sceptisch tegenover producten waarvan wordt beweerd dat je er gegarandeerd en snel vet mee verliest, maar toen ik de één na de andere sporter gewoon supersnel zag transformeren op de sportschool dacht ik van heee dat wil ik ook!

Aangezien ik nog maar anderhalve week tot de finale had… Ging ik het gewoon proberen. Het voordeel van een proteïnedieet is dat je je spiermassa behoud maar wel vet gaat verliezen (en dat willen we!). Ik heb het Startpakket Fase 1, met dit pakket begin je en deze is ook gelijk het zwaarste, maar ik heb echt geen moment honger gehad, ik schrok er zelfs nog al van wat je allemaal mocht eten (Vitadis Chocola / Caramel repen, lékker!!!), ideaal dus. Supermakkelijk vol te houden en het werkt écht. Believe me.

In dit pakket zit alles wat je mag eten (behalve avondeten), dus ontbijt, lunch, tussendoortjes, drankjes, alles. Ook gezonde supplementen. Je hoeft bijna geen boodschappen meer te halen (ook pluspunt). Voor de mensen die dit ook willen proberen, op de website van Vitadis staat heel veel informatie, tips en lekkere recepten. Ook krijg je elke dag mail van een motiverende coach. Ik hoop dat anderen er net zo veel aan hebben als ik!

Groetjes van Talisa

Wat een geweldig bericht om te lezen! Ik word er zelf helemaal vrolijk van! Fijn om te lezen dat Talisa net zoals ik enthousiast is over het Vitadis Slanker Leven Plan!

Gezonde Groeten,

natascha

RECENSIES OVERZICHT
Effectief
Verantwoord
Haalbaarheid
Prijs
Vorig artikelHet Meer Energie Programma
Volgend artikel7 Tips Voor Succesvol Afvallen
vitadis-slanker-leven-planAls je de moeite hebt genomen om de gehele review door te lezen weet je waarschijnlijk al wat ik ga zeggen. Ik ben echt ontzettend positief! Werkelijk ieder aspect van dit dieet is perfect uitgewerkt en het gewichtsverlies is echt enorm hoog. Ik moet zeggen dat ik ondertussen (we zijn 3 en een half week verder) wel bijna een halve kilo ben aangekomen maar dit was vlak na dat ik stopte en ik weet uit ervaring dat dit vocht is, ofwel dit is normaal.

96 Reacties

 1. Na lang zoeken en twijfelen had ik een bestelling gedaan bij Vitadis. Nu belde er deze morgen een curator die te zeggen had dat Vitadis in faling is gegaan vorige maandag. Dus dat dieet is niet meer te volgen.

  Nu ben ik totaal het noorden kwijt van welk proteïnedieet ik het best kan volgen vergelijkbaar met Vitadis. Dus met online hulp en een breed assortiment aan producten, zodat ik niet alleen op shakes hoef te leven.

  Kunnen jullie mij enkele hints/tips geven?

  Met vriendelijke groeten,
  Hans Peeters

 2. De rechtbank heeft ook de Vitadis Groep uit Hengelo failliet verklaard. Het aan de Jan Tinbergen gevestigde bedrijf verkoopt afslankproducten en dieetvoedsel. Het gaat om een eigen aanvraag voor een faillissement. Bij het bedrijf in Hengelo werken drie mensen.

 3. Ik ben nu 4 dagen bezig met vitadis. Ik kon het niet laten om mij te wegen (het liefst doe ik het iedere ochtend en avond, oepssss). Ik ben 1.5 kilo afgevallen in 4 dagen. Niet slecht vind ik zelf aangezien ik niet aan 30 minuten bewegen kom per dag. Ik heb tijdens dit dieet geen honger gehad maar wel zin in lekkere trek zoals chocolade(letters) en pepernoten (vooral nu de winkels vol liggen).
  Toen ik begon woog ik 93.0 kilo bij een lengte van 1.78m. Ik moet zeggen dat mijn lichaam goed in proporties is dus mensen verwachten niet dat ik zoveel weeg. Vanochtend woog ik 91.5 kilo. Mijn doel is om 80 te wegen. Ik denk dat dit het juiste gewicht is voor mijn lengte en lichaamsbouw.
  Ik volg nu fase 1. Als ik meer ben afgevallen wil ik nog twee keer vaker vitadis bestellen. Met wel een aantal dagen “gewoon” eten ertussen.
  Ik ben benieuwd wat de ervaring van andere mensen zijn..

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in