Vital Proteins collageen reviews en ervaringen

Een van de nieuwste huidverzorgingsproducten op de Nederlandse markt is Vital Proteins. Dit is een product op basis van collageen van grasgevoerde runderen. Is Vital Proteins collageen een goede aanvulling op bestaande collageenproducten of niet?

Wat is Vital Proteins collageen?

Vital Proteins is een van origine Amerikaans product. In iedere verpakking vind je collageen van runderen. Deze runderen hebben buiten in de wei gegraasd. Hiermee wordt bedoeld dat de runderen op een gezonde manier zijn grootgebracht en niet allerlei krachtvoer hebben gegeten.

Collageen is een belangrijk bestanddeel van onder andere de huid. Collageen zorgt voor een strakke en soepele huid. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen in ons lichaam echter af. Hierdoor ontstaan rimpels, fijne lijntjes, kraaienpoten en andere oneffenheden. Het innemen van een collageensupplement kan helpen om de gezondheid van je huid te verbeteren.

Vital Proteins Collageen is een product van Vital Proteins. Dit bedrijf heeft een groot aantal artikelen op de markt op de markt met collageen. Zo zijn er ook varianten met matcha. De producten worden verzonden van uit de VS, maar de invoerrechten zijn al betaald.

Vital Proteins collageen is een poeder. Eenmaal per dag neem je twee schepjes van het verder bijna smaakloze poeder. Je kunt deze toevoegen aan bijvoorbeeld yoghurt of sauzen, maar ook gewoon innemen met water.

Voor wie is Vital Proteins Collageen geschikt?

Vital Proteins Collageen is afkomstig uit dierlijke bron en is dus niet geschikt voor vegetariërs. Daarnaast is het product ook niet halal.

Hoe effectief is Vital Proteins Collageen?

Vital Proteins Collageen is wat minder effectief dan collageen van andere merken. Als eerste komt dit door het gebruik van rundercollageen. Collageen van runderen wordt minder goed opgenomen door het lichaam dan collageen van vissen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ook de collageen van varkens en vogels beter geschikt is om de gezondheid van de huid te verbeteren (bron). Als tweede bestaat er een klein gezondheidsrisico als je collageen van runderen inneemt (bron).

Het is verder een beetje een gemiste kans dat er geen vitamine C is toegevoegd aan dit product. Vitamine C helpt het lichaam bij het aanmaken van collageen en is dus een eenvoudige manier om de effectiviteit van het product te verhogen (bron). Uiteraard kun je zelf altijd nog voor extra vitamine C zorgen, door bijvoorbeeld wat fruit te eten rondom het moment dat je het collageenpoeder inneemt.

Kortom, als je een effectief supplement op basis van collageen wilt, kun je het beste een variant kiezen met collageen uit vissen en met toegevoegde vitamine C. Dit is het meest effectief.

Wat kost Vital Proteins Collageen?

Een verpakking van Vital Proteins Collageen kost €25. Het product is te koop via verschillende kanalen, dus het kan zijn dat je af en toe interessante aanbiedingen tegenkomt.

Voordelen

De collageen van Vital Proteins is heel makkelijk in het gebruik. Het enige dat je hoeft te doen is een of twee schepjes van het poeder oplossen in water en klaar.

Nadelen

In de VS gelden wat andere standaarden op het gebied van voedingsproducten dan in Nederland. Zo is het in de VS toegestaan om groeihormonen te gebruiken bij de productie van vlees (bron). De collageen is hier een restproduct van.

Conclusie

Vital Proteins Collageen bestaat voor honderd procent uit rundercollageen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit niet de meest effectieve variant is voor het menselijk lichaam. Ook al is het product heel makkelijk in het gebruik en niet duur, het is beter om een ander product te kiezen. Idealiter pak je hierbij een product met collageen van vissen en met toegevoegde vitamine C.

Mocht je toch goede redenen hebben om collageen van runderen te gebruiken, dan is Vital Proteins een prima keuze.

RECENSIES OVERZICHT
Persoonlijke Dieet ErvaringVitamine C Serum Cosprof Review en ervaringen
Eenvoudig AfvallenHebe Pure Collagen review en ervaringen
vital-proteins-collageenVital Proteins Collageen bestaat voor honderd procent uit rundercollageen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit niet de meest effectieve variant is voor het menselijk lichaam. Ook al is het product heel makkelijk in het gebruik en niet duur, het is beter om een ander product te kiezen. Idealiter pak je hierbij een product met collageen van vissen en met toegevoegde vitamine C. Mocht je toch goede redenen hebben om collageen van runderen te gebruiken, dan is Vital Proteins een prima keuze.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in