Vitamine C Serum Cosprof Review en ervaringen

De huid veroudert langzaam naarmate je ouder wordt. Dit komt door invloeden van buitenaf, zoals de zon, luchtvervuiling en stress. Ook het feit dat jij zelf ouder wordt speelt een rol. Het Vitamine C Serum van Cosprof is een middel dat bedoeld is om je huid jong te houden. Werkt dit echt?

Wat is het Cosprof Vitamine C Serum?

Cosprof Vitamine C Serum is een vloeistof die je op de huid in je gezicht aanbrengt. De werkzame bestanddelen in dit middel zijn vitamine C, hyaluronzuur en vitamine E.

Als we naar de lijst met ingrediënten kijken, dan komen we ook nog een paar andere ingrediënten tegen. Zo zit er grapefruit en cactusextract in het serum. Het is niet geheel duidelijk wat het nut is van deze stof.

Het serum van Cosprof hoeft maar een keer per dag aangebracht te worden. Je reinigt eerst je gezicht, waarna je de vloeistof langzaam over je gezicht verspreid. Met de palm van de hand kun je het serum inmasseren. Je werkt hierbij van boven naar beneden, omdat je op deze manier het meest efficiënt met het serum omgaat.

Voor wie is het Vitamine C Serum van Cosprof geschikt?

Volgens de fabrikant is het Vitamine C Serum van Cosprof geschikt voor verschillende huidtypen. Het middel is vrij van alcohol en parfum, dus kan ook gebruikt worden bij sommige gevoeligere huidtypen. Alleen mensen met een extreem gevoelige huid kunnen beter verder kijken.

Hoe effectief is het Vitamine C Serum?

Vitamine C Serum Cosprof Review en ervaringen Happy
Vitamine C Serum Cosprof

Om te kunnen beoordelen hoe effectief het Vitamine C Serum van Cosprof is, hebben we uitgebreid gekeken naar de werking van de belangrijkste ingrediënten.

Vitamine C is een antioxidant die een belangrijke rol speelt bij het gezond houden van de huid. De belangrijkste werking van vitamine C is dat het helpt bij het tegengaan van schade aan de huid door zonlicht. Ook voorkomt het pigmentvlekken (bron).

De werking van vitamine C wordt versterkt door vitamine E (bron). Vitamine E heeft bovendien een antioxidante werking. Sommige schadelijke moleculen worden door vitamine E onschadelijk gemaakt.

Het laatste werkzame ingrediënt is hyaluronzuur. Deze stof houdt veel vocht vast en is daarmee onmisbaar bij het hydrateren van de huid.

Het is vreemd dat de grapefruitextracten in het serum niet breder uitgelicht worden. Extract van de grapefruit helpt tegen bacteriën en daarmee tegen bijvoorbeeld acne (bron).

Wat kost Cosprof Vitamine C Serum?

Een verpakking kost €17,95. Afhankelijk van waar je het bestelt, kan het nog wel zijn dat je verzendkosten moet bestellen. Een flesje bevat 30ml. Ook al is het serum dankzij een pipetje goed te doseren, je verbruikt relatief snel een volledig flesje.

Voordelen

Het serum bevat weinig stoffen die irritatie op kunnen wekken en is wat dat betreft een relatief veilige keuze.

Nadelen

We hebben even wat verder gekeken dan onze neus lang is en toen kwamen we hetzelfde product tegen op AliExpress. Dit betekent twee dingen. Als eerste betaal je flink teveel als je het via een Nederlandse bedrijf koopt. Het tweede is dat er in China veel minder strenge richtlijnen rondom de veiligheid van cosmetica.

Conclusie

Het Vitamine C Serum van Cosprof is op papier een prima huidverzorgingsproduct. Het enige probleem is dat het geproduceerd wordt in China. Daar zijn de standaarden op het gebied van veiligheid en productie toch echt een stuk lager dan in Nederland. Met een product dat je op de huid van je gezicht aanbrengt, kun je maar beter zo voorzichtig mogelijk zijn.

Wij raden dan ook om dit product niet te gebruiken en om op zoek te gaan naar een soortgelijk product. Er zijn voldoende serums met eenzelfde werking, ook van Nederlandse (of Europese) makelij.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringDit Is Geen Dieetboek Teun van de Keuken
Eenvoudig AfvallenVital Proteins collageen reviews en ervaringen
vitamine-c-serumHet Vitamine C Serum van Cosprof is op papier een prima huidverzorgingsproduct. Het enige probleem is dat het geproduceerd wordt in China. Daar zijn de standaarden op het gebied van veiligheid en productie toch echt een stuk lager dan in Nederland. Met een product dat je op de huid van je gezicht aanbrengt, kun je maar beter zo voorzichtig mogelijk zijn. Wij raden dan ook om dit product niet te gebruiken en om op zoek te gaan naar een soortgelijk product. Er zijn voldoende serums met eenzelfde werking, ook van Nederlandse (of Europese) makelij.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in