Vitamine Top 5

Nederlanders zijn gek op lijstjes. Zo vroeg onlangs iemand me of ik een top 5 van vitaminen wil samenstellen. Natuurlijk wil ik dat, en het lijkt een eenvoudige vraag, maar schijn bedriegt. Wat voor een vitaminen top 5 wil je zien? Wil je een lijstje met vitaminen voor kinderen, vitaminen voor ouderen of vitaminen voor sporters? Zo kan ik wel een tijdje doorgaan. Met andere woorden, welke vitaminen je kunt gebruiken, is afhankelijk van persoon, tot persoon.

salade

Het nut van vitaminen

Veel mensen weten dat vitaminen belangrijk zijn voor ons lichaam, maar de meeste van ons weten niet precies welke vitaminen ze moeten gebruiken. Vitaminen zijn essentieel voor een goede gezondheid, en een stabiele weerstand. In principe kun je alle vitamines die je nodig hebt binnenkrijgen door het eten van de juiste voeding. Tegenwoordig nemen de meeste van ons helaas te weinig tijd voor het samenstellen van een goede maaltijd. Door onze drukke levensstijl, slechte eetgewoonte, het volgen van een dieet of onregelmatig eten ontstaan er in veel gevallen tekorten waardoor we ons vermoeid, futloos, lusteloos en somber kunnen gaan voelen.

Vitaminen A tot K

In totaal zijn er dertien vitaminen die we opsplitsen in vetoplosbare en wateroplosbare vitaminen. Van deze 13 vitamines zijn er vier vetoplosbaar:

 • Vitamine A
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Deze vetoplosbare vitaminen zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en kunnen in de weefsels van het lichaam worden opgeslagen. Er zijn negen wateroplosbare vitaminen

 • Vitamine B1
 • Vitamine B2
 • Vitamine B3
 • Vitamine B5
 • Vitamine B6
 • Vitamine B8
 • Vitamine B11 (foliumzuur)
 • Vitamine B12
 • Vtamine C

On lichaam kan wateroplosbare vitaminen minder goed opslaan, en een overschot van deze vitaminen verlaat het lichaam via de urine.

Orthica Vitamine

Er zijn verschillende leveranciers van vitaminen. Orthica levert producten die vrij zijn van synthetische conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Doordat Orthica gebruik maakt van natuurlijke hulpstoffen en vaak vruchten- en kruidenextracten in de producten verwerkt, is de kleur van sommige tabletten aan variatie onderhevig. Tijdelijk krijgen bezoekers van vetvrij.com 30% korting op alle Orthica Producten.

Vitaminen en Sporten

Een sporter heeft meer vitamines nodig dan een niet-sporter. Hierdoor zijn sporters in veel gevallen frequente vitaminen gebruikers. Vooral mineralen om het zweten reguleren en vitaminen C worden regelmatig gebruikt door sporters. Vitaminen C kunnen overigens ook prima uit voeding worden gehaald, je moet hier wel een uitgebalanceerd voedingspatroon voor volgen, maar dat is voor de meeste sporters geen probleem.

Vitamine Top 5

Tijd voor de top 5, het is een top 5 die bestaat uit de meest gebruikte vitaminen van Europa.

1. Multi Complex Vitamine

Omdat veel mensen geen tijd (lees zin) hebben om zich te verdiepen in welke vitaminen er noodzakelijk zijn, gebruiken veel mensen Multi Complex vitaminen. Dit is een compleet voedingssupplement dat een combinatie is van essentiële vitaminen, mineralen, plantenextracten en enzymen.

2. Vitamine C

Vitamine C bevordert de opname van plantaardig (non-heem) ijzer en heeft een positieve invloed op opname van seleen.

3. Vitamine B

Vitaminen B helpt bij vermoeidheid is goed voor geheugen, concentratievermogen en gemoedstoestand en draagt bij aan de weerstand tegen stress.

4. Magnesium

Magnesium helpt voor sterke botten, soepele spieren en verminderd vermoeidheid

Pro en Prebiotica

Ben wel een voorstander van pro en prebiotica want als je darmen oke zijn is de rest ook meestal goed ( weerstand begint in je buik ). Deze geef ik de kids dan ook geregeld en in de winter bijna dagelijks merk bij hun dat ze er toch fitter van blijven en als ze dan ziek zijn sneller opknappen.

Leef en eet gezond

Of je nu een voor of tegenstander bent van toegevoegde vitamine, zorg er altijd voor dat je gezond en gevarieerd eet. Voldoende groente en fruit is in de meeste gevallen al een goed begin.

Vragen over Vitamine

Heb je vragen over vtamine? Laat dan een reactie achter en lees de reacties van andere bezoekers.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in