Vliegen met Obesitax of Vettax

Overgewicht is een steeds groter wordend probleem in onze samenleving. Ook voor vliegtuigmaatschappijen en de medepassagiers is overgewicht een een steeds groter probleem. Er zijn zelfs al maatschappijen die een zogenaamde ‘obesitax’ of ‘vettax’ in hun algemene voorwaarden hebben opgenomen.

vliegtax

Verplicht tweede stoel betalen

In Amerika is het al een aantal jaar normaal en ook bij onze eigen Air France – KLM moeten dikke mensen die niet in hun stoel passen sinds 2010 extra betalen om mee te mogen reizen. Het betalen van een tweede stoel hoeft pas als de leuningen van de stoel niet meer op en neer kunnen zodat je veiligheid en het comfort in gevaar komt. Bij KLM is een stoel in de economy class meestal tussen de 43 en 44 centimeter breed. Een business class stoel is over het algemeen 50 centimeter breed. KLM geeft aan dat het hier gaat om een veiligheidsmaatregel. Dikke mensen die niet in een vliegtuigstoel passen, kunnen een gevaar zijn voor zichzelf en hun medepassagiers. Je kan je voorstellen dat in het vliegtuig van de foto hierboven

Kosten

Als je verplicht een tweede stoel moet kopen, dan kan krijg je bij KLM wel 25 procent korting op de tweede stoel. Zo kunnen je goedkope vliegtickets toch nog duur uitvallen. Als het vliegtuig niet volledig is volgeboekt dan hoef je de tweede plek niet te betalen. Als u geen tweede aangrenzende stoel hebt geboekt en er geen tweede stoel beschikbaar is in de dezelfde reisklasse op de vlucht dan is het mogelijk dat je, in het belang van de veiligheid, niet mee kan reizen omdat je lichaamsomvang het niet toestaat om op een normale manier in een enkele stoel te zitten. Als je op deze manier niet mee mag, dan krijg je de gemaakte kosten wel terug van KLM.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in