Home Dieet en Afvallen Dieetboeken Voeding als medicijn

Voeding als medicijn

‘Goed voor hart en bloedvaten: tweemaal per week vis op tafel.’ ‘Glaasje rode wijn helpt hartinfarct voorkomen.’ Steeds vaker vertellen dikgedrukte krantenkoppen ons over de relatie tussen voeding en verschillende aandoeningen. Maar wat moet je nu eigenlijk wel eten en wat kun je beter laten staan? Voeding als medicijn geeft de antwoorden.

Wie met klachten naar de huisarts gaat, krijgt vaak medicijnen voorgeschreven. Maar over voeding wordt in de spreekkamer nauwelijks gesproken. Toch kunnen eenvoudige voedingsmaatregelen een groot effect hebben op de gezondheid van een patiënt.

Voeding als medicijn laat de lezer kennismaken met het effect van voeding op 50 veelvoorkomende aandoeningen: van allergie en hoge bloeddruk tot galstenen en hartkwalen. In het boek wordt uitgelegd hoe een kwaal kan ontstaan en hoe het eten van bepaalde voedingsmiddelen een gunstig – of juist ongunstig – effect kan hebben op het verloop ervan.

Ook minder voor de hand liggende aandoeningen als slapeloosheid en depressie komen in Voeding als medicijn aan bod. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat voeding ons humeur en ons slaappatroon rechtstreeks kan beïnvloeden. Nieuw in deze 13e druk is een uitgebreid dossier over afvallen.

Voeding als medicijn is een aanrader voor iedereen die zijn voeding bewust wil gebruiken om gezond te worden… of te blijven!

De auteur Rob Oppedijk

Rob Oppedijk was jarenlang hoofdredacteur van GezondNu en heeft veel (cursus)boeken over gezondheid geschreven. GezondNu is een maandblad over gezondheid en preventie, met het accent op de natuurlijke aanpak van klachten. Via de volgende link krijg je meer informatie of kun je Meer informatie Wil je meer informatie of het boek  voeding als medicijn bestellen.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987