Home Voeding Voeding voor je huid van binnenuit

Voeding voor je huid van binnenuit

top 8 beautyfoods voor een mooie huid van binnenuit

De huid is ons grootste orgaan en krijgt helaas als laatste de overgebleven voedingsstoffen. Een gezonde huid is voor een groot deel te spiegelen aan gezonde voeding. Met de juiste voedingsmiddelen kun je je huid, haar en nagels een beetje helpen.

Om je een beetje om weg te helpen geef ik je mijn top 8 beautyfoods. Maar voordat ik dat doe is het belangrijk een aantal begrippen te kennen.
Vrije radicalen: ontstaan door onder andere roken, vervuilde buitenlucht, verlichting etc. Deze vrije radicalen dringen door in je huid en beschadigen je natuurlijke barrière.
Antioxidanten: bestrijden en beschermen je huid tegen de vrije radicalen waar je huid aan word blootgesteld.

Collageen is een lichaamseigen stof waarvan de productie afneemt naarmate we ouder worden, te veel suikers eten of veel stress hebben. Collageen is een structuur gevend eiwit dat zorgt voor het volume van je huid.
Nu je op de hoogte bent van een aantal basisbegrippen is het tijd voor de top 8 beautyfoods.

1. Truffels

Zowel witte als zwarte truffels bevatten veel aminozuren. Vooral de combinatie van deze aminozuren zorgt voor de opbouw van een gezonde huid. Aminozuren leveren je huid, haar en nagels essentiële stoffen die je bindweefsel versterkt.

2. Broccoli

Broccoli zit boordevol vitamine C en een hoge inname van vitamine C draagt bij aan de aanmaak van collageen in de huid en houdt de huid gezond. Tevens heeft vitamine C het vermogen Fytine af te breken waardoor mineralen gewoon door het lichaam opgenomen kunnen worden.

3. Brandnetel

Brandnetel heeft een intensief huid reinigende werking, voert afvalstoffen af en werkt op de doorbloeding. Door deze combinatie van werkingen helpt het drinken van een kop brandnetelthee bij het verminderen en voorkomen van puistjes.

4. Zwarte bessen

Zwarte bessen bestaan voor het grootste deel uit zink en belangrijke flavonoiden. Het eten van zwarte bessen zorgt voor een betere regeling van de doorbloeding, zelfs tot in de kleinste bloedvaten.

5. Cantaloupe meloen

Het vruchtvlees van de cantaloupe meloen is zeer rijk aan SOD (super oxide dismutase), een krachtige antioxidant die het degenereren van lichaamscellen tegengaat. Tevens vermindert het roodheden in je huid en geeft het energie aan je lichaam.

6. Tomaat

Het eten van tomaten is niet alleen goed voor een mooie huid maar is tevens goed voor je gezondheid. Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en lycopeen. Lycopeen komt van nature voor in ons lichaam en is een belangrijke antioxidant.

7. Avocado

De avocado wordt wel eens de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. Een avocado bevat goede vetten, vezels en vitamine E. Echte oppeppers voor je huid!

8. Pure chocolade

Door het eten van chocolade verhoogt de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert. Dit komt door de polyfenolen die in cacao zitten. Hoe puurder de chocolade, hoe beter. Pure chocolade zit namelijk vol met flavonoïden, wat hele goede antioxidanten zijn.

Groeten,

marischa

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987