Voedzame Tradities

De Weston A. Price Foundation is een non-profit-, fiscaal vrijgestelde liefdadigheidsinstelling opgericht in 1999 voor het verspreiden van de onderzoeksresultaten van voedings-pionier Dr Weston Price, waarvan de studies van geïsoleerde nonindustrialized volkeren gevestigd de parameters van de menselijke gezondheid en bepaald de optimale eigenschappen van de menselijke voeding.

Dr Prijs-onderzoek toonde aan dat de mens bereiken van een perfecte fysieke vorm en de perfecte gezondheid generatie na generatie alleen wanneer zij consumeren voedzame voedingsmiddelen geheel en de vitale vet oplosbare activatoren gevonden uitsluitend in dierlijke vetten.

Het boek “voedzame tradities” is wetenschappelijk onderbouwd en vertaald naar het Nederlands. Na de onderstaande inleiding van het boek staat een link zodat je het hele boek kosteloos kunt downloaden.

inleiding “voedzame tradities”

Er is nog geen periode in de geschiedenis geweest waar in de Amerikanen zo bezorgd waren over dieet en voeding. Maar als we toch de vooropstelling accepteren dat datgene wat we eten onze gezondheid bepaalt, dan moeten we er aan toevoegen dat we in geen enkele periode van onze geschiedenis als natie zo slecht hebben gegeten, een bewering die bewezen kan worden door een blik langs de recente statistieken.

Alhoewel hartziekte en kanker zeldzaam waren rond de eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw, komen die twee ziektes tegenwoordig in toenemende mate voor, ten spijt van miljoenen dollars voor het onderzoek om deze te bestrijden, ten spijt van de enorme vooruitgang in diagnostiek en chirurgische technieken. In Amerika overlijdt er één op de drie personen aan kanker, één op de drie lijdt aan allergieën, één van de tien krijgt zweren, een één op de vijf is mentaal ziek. Verder in dit rijtje eindigt één op de vijf zwangerschappen in een miskraam, en een kwart van alle zuigelingen per jaar wordt geboren met een geboorteafwijking.

Een groot deel van onze bevolking heeft andere degeneratieve ziektes: Artritis, Multiple Sclerose, vertering stoornissen, diabetes, osteoporose, Ziekte van Alzheimer, epilepsie, het Chronisch Vermoeidheidssyndroom. die zo de energie en het levensbloed van onze natie uitzuigen.

Zeven miljoen jonge mensen zijn betroffen van moeilijkheden bij het leren zoals woordblindheid en hyperactiviteit. Deze ziektes waren één of twee generaties geleden ook zeer zeldzaam.

Tegenwoordig is bijna de helft van alle Amerikanen betroffen van chronische ziekte en veroorzaakt deze drie van de vier overlijdensgevallen in de VS. Het meest tragische is dat deze ziektes vroeger alleen de erg oude mensen betrof, maar nu onze kinderen en diegene die in de bloei van hun leven zijn. De Amerikanen besteden één van iedere veertien dollar voor medische diensten, oftewel meer dan 800 biljoen dollar per jaar – meer dan het nationale tekort, de voedselrekening en de winsten van alle coörporaties van de VS tezamen – toch hebben we maar weinig te bieden tegen deze enorme uitputting van onze bronnen. De medische wetenschap heeft nog altijd niet onze levensduur kunnen verlengen. Er zijn maar enkele personen die tegenwoordig tot 70 jaar leven of overleven tot hun 90ste, dan 40 jaar geleden. Diegenen die tot hun 70ste overleven zijn vaak een hulpeloze last voor hun families, in plaats van nuttige mensen voor de maatschappij. De tegenwoordige levensduur is toe te schrijven aan de verbeterde sanitaire voorzieningen en de vermindering van de kindersterfte.

Nieuwe dodelijke virussen staan nu met grote koppen in de kranten, en zelfs infectieziektes zoals tuberculose maken hun comeback, deze keer in resistente vormen tegen geneesmiddelen. Chemische gevoeligheid en problemen met het immuunsysteem breken uit. We hebben bijna vergeten dat onze natuurlijke staat er een van evenwicht, welzijn en vitaliteit is.

Download het boek “voedzame tradities” gratis in PDF formaat
(rechter muisknop, opslaan als…)

Acrobat Reader.

bron: westonaprice

9 Reacties

 1. Beste Rob,
  Ik hoop dat dit bericht bij jouw terecht komt.
  Een aanvulling op jouw vertaling: pag 73 versie 2011:
  “De productie van zoutzuur neemt vaak toe met de leeftijd, en maakt het vlees goed verdraaglijk
  voor de oudere generatie.”
  pag 55: “Hydrochloric acid production often decreases with age,
  rendering meats less well tolerated by the older generation.”

  Vr Gr herman

 2. Beste Karin Drost en BvD Sjef,

  het is augustus 2012 en ik kwam toevallig op deze site terecht, daarom mijn late antwoord. Het boek is nog niet in boekvorm gedrukt. Best is altijd de laatst bijgewerkte versie te nemen. De versie 2011 is uit. Indien jullie het niet kunnen vinden dan neem even contact op.

  Gr. van Rob

 3. Ik stel het op prijs van u het IBS ?? nummer van het boek: voedzame
  tradities, in het Nederlands te mogen ontvangen of het verkoopadres.

  Bvd Sjef

  • Beste Sjef en Karin,

   het boek is nog niet op papier gedrukt en alleen gratis downloadbaar op internet. Het wordt nog bijgewerkt. Probeer wel altijd minstens de versie van minstens 2011 down te loaden, omdat die het beste bijgewerkt is.

   Groeten van Rob

 4. Beste,

  ik ben de vertaler van Voedzame Tradities. De nieuwe bijgewerkte en gecorrigeerde versie 2011 is uit. Indien u wilt kan ik die u gratis toe sturren,

  Gr van Rob

  • Beste Rob,

   Is het ook als tastbaar boek te koop?
   Als dat niet zo is, dan ben ik blij met E-book.

   met vriendelijke groet,
   Karin Drost

  • Beste Rob,

   Via Google kwam ik hier op een mogelijkheid met jou in contact te komen. Ik heb een vraag die ik je graag even privé wil stellen over het boek en de vertaling.

   met vriendelijke groet
   Iris

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in