Tips Tegen Vakantiestress

Voorkom Vakantiestress. Veel mensen maken een checklist voor ze op vakantie gaan. Maar wist je dat de meeste van ons een essentieel onderwerp vergeten tijdens hun vakantie? Deze column van BGN gewichts-consulente Jolanda gaat over ‘bewegen tijdens je vakantie’.

Last van vakantiestress?

Je hebt zoveel moeite gedaan om lekker in je vel te zitten, gezonder te worden of af te vallen voor de vakantie. Dan is het zonde om tijdens de vakantie alles te laten ‘sloeren’, of niet?

Wat is je doel op vakantie? Genieten, de hele dag calorieën tellen of extreem proberen je dagelijkse structuur vast te houden? Feit is dat je op vakantie te maken krijgt met andere etenstijden, anders eten en een ander beweegschema. De structuur van je dagelijkse eet- en beweegschema is weg, dat is juist de bedoeling van de vakantie…Genieten met je naasten, leuke vakantie herinneringen maken en uit de dagelijkse sleur. Zonder agenda, blijkt het lastig om op gewicht te blijven, af te vallen en extra kilo’s zit je al helemaal niet op te wachten. Een hele waslijst met dieetvoorschriften laten we thuis, maar je wilt wel zonder de vakantiekilo’s thuis komen… Geen eindeloze rij met tips, dieetvoorschriften of regels voor je.

Twee Goedelijn vakantietips

Hara Hachi bu

Het sluipt er zo gemakkelijk in, alle voornemens om gezond te eten, laten varen..Het is tenslotte Vakantie! Mag jij dan niet genieten van een glas wijn, een ijsje of een snack? Als je Geniet, Proeft en Bewust eet: JA! Hara hachi bu. Met deze ‘regel’, mag je alles eten, maar niet altijd alles. “Eat until 80% full”. Het verzadigingsgevoel, de stopknop of welke andere benaming je eraan wilt geven. Je mag alles eten, ook een wijntje, een ijsje of een snack. Je mond en je maag zijn je erg dankbaar met iets minder in één maaltijd, en een groot voordeel is dat je minder snel weer trek krijgt!

Blijf in beweging

Naast de hara hachi bu is, in beweging blijven, de ‘truc’ om geen extra kilo’s mee terug te nemen van de vakantie. Calorieën verbranden hoeft niet veel moeite te kosten. Plezier gegarandeerd met de volgende bezigheden: Tafeltennis, badminton, wandelen, fietsen , zwemmen of kano varen etc. Na alle beweging heb je dorst, en laat water, dé dorstlesser zijn bij uitstek! En goed voor je Goedelijn.

Ik wens je een fijne zomer! Heb je een aanvulling voor het behouden van je Goedelijn op vakantie? Je reactie is welkom. Zoek je na de vakantie ondersteuning bij het afvallen, goed voor je jezelf leren zorgen, dan kan ik je het Goedelijn programma van harte aanbevelen.

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen. Dit kan door middel van de social media knoppen die je onder dit artikel kunt vinden.

Zonnige groet,

jolanda

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in