VP3 Voedingsprogramma

Het Voedingsprogramma 3-fasen, VP3, is een fulltime voedingsprogramma dat als doel heeft de stofwisseling te resetten en daardoor effectief af te vallen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat het programma met een lagere calorie-inname toch optimale voeding levert en de suikerspiegel stabiliseert, waardoor de vetverbranding gestimuleerd wordt. Hierdoor ervaar je geen hongergevoel en is het programma goed vol te houden.

Doel van de VP3 kuur

 • Lichamelijk en geestelijk fitter en vitaler voelen
 • Afvoeren van gifstoffen
 • Activeren van de stofwisseling
 • Afbouw van depotvet
 • Afname van het (overtollige) gewicht
  Versterken van het immuunsysteem

Het VP3 programma kan helpen bij

 • Overgewicht
 • Hoge bloeddruk
 • Chronische vermoeidheid, prestatievermindering
 • Hoog cholesterolgehalte
 • Suikerspiegelwisselingen, diabetes type 2
 • Problemen met de stofwisseling (o.a. het functioneren van de schildklier en de darmen)
 • Verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam, ontgiften.

Hoe werkt VP3 ?

Met de VP3 methode eet je ieder uur een kleine en evenwichtige maaltijd.

Dit heeft als gevolg dat:

 • het verbrandingsniveau optimaal blijft en jojo-effect voorkomen wordt.
 • de suikerspiegel min of meer constant blijft waardoor er geen hongergevoel optreedt.
 • er enzymen aangemaakt worden voor de afbraak van vetten.
 • het lichaam ontstresst. Dit komt doordat de samenstelling van alle maaltijden dezelfde
 • koolhydraten, eiwitten en vet verhouding hebben. Dat geeft de cellen de mogelijkheid om
 • afvalstoffen via het bloed af te voeren. Hierdoor vitaliseert en ontgift het lichaam.

Resultaten VP3

 • Zo snel als het lichaam kan naar een ideaal gewicht
 • Meer energie
 • Vermindering van aan overgewicht gerelateerde klachten zoals darmproblemen, gewrichtsklachten,
 • brandend maagzuur, bewegingsbeperking
 • Meer inzicht in hoe het lichaam reageert op voeding
 • Kennis over en begeleiding naar een gezond voedingspatroon voor een stabiel resultaat

Waar kan ik VP3 Volgen?

In Nederland wordt het VP3 programma sinds 2001 aangeboden en je kunt het VP3 programma is in de volgende plaatsen volgen: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Hilversum, Linschoten, Middelburg, Oosterhout (N-B), Poortugaal (Rotterdam), Veldhoven en Zwolle.

 • Amsterdam: 020–5206858
 • Arnhem: 026–3554305
 • Den Haag: 010–5011106
 • Hilversum: 035–6230331
 • Linschoten: 0348–414733
 • Middelburg: 010–5011106
 • Oosterhout (N-B): 0162–430181
 • Poortugaal: 010–5011106
 • Veldhoven: 040–2543479

Wat kost het VP3 Voedingsprogramma?

De kosten van een consult voor het VP3-voedingsprogramma bedragen € 65 (inclusief alle metingen, rapportages en tussentijds telefonisch spreekuur).

Het VP3-startpakket kost € 190. Dit pakket bevat volledige voeding voor ruim twee weken. U heeft geen andere voedingsmiddelen nodig (behalve thee, water en eventueel koffie).

Na deze periode zijn de VP3-voedingsproducten los te verkrijgen tijdens een consult of te bestellen. De kosten van VP3-voeding bedragen gemiddeld € 10 – € 12 per dag.

VP3 Enzymen

Er worden geen enzymen geactiveerd voor de opslag van vetten, maar juist enzymen voor de afbraak van vetten. Met het VP3-voedingsprogramma kan men 75% tot 90% vet reduceren, terwijl men bijna geen spiermassa of water verliest.

Het lichaam ontstresst. Dit komt doordat de samenstelling van alle maaltijden dezelfde koolhydraten, eiwitten en vet verhouding hebben. Dat geeft de cellen de mogelijkheid om afvalstoffen via het bloed af te voeren. Haardoor vitaliseert het lichaam.
De drie fases van de VP3 Voedingsprogramma

In 3 fases wordt men begeleid naar het streefgewicht en een betere gezondheid. Tijdens alle consulten wordt het gewicht, de taille- en heupomvang, lichaamssamenstelling (vet, spieren en vocht), bloeddruk, suikerspiegel en cholesterol gemeten.

In de motivatie fase van het VP3 programma worden samen met de klant de doelstellingen vastgesteld.

In de reductiefase gaat men met de kuur beginnen en eet men uitsluitend producten uit het VP-3 Voedingsprogramma.

In de stabilisatiefase volgt de afbouwfase en begeleid de VP3-therapeut de klant naar een passende lifestyle waarmee het gewicht behouden kan blijven.

Ervaring met VP3

Heb je ervaring met het VP3 programma? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Gezonde Groeten,

sanne

26 Reacties

 1. Hoi Sanne, Ik heb een vraagje. Een paar jaar geleden ben ik succesvol een paar kilo kwijtgeraakt met het VP3 programma. Echter door te stoppen met roken zitten er weer een paar aan waar ik dus weer graag vanaf wil. Kan ik bij jou daarvoor een kleine hoeveelheid producten bestellen? Groetjes Femke

 2. hoi allemaal oud topic maar toch even een reactie, mijn ouders zijn beide super goed afgevallen met vp3, tevens mijn schoonzus ook. -9, -15 en -13. voor mijzelf was het niks vond het niet bepaald lekker.. nu eet ik vp3 ‘achtig’ 50 kcal per maaltijd dus per uur. past beter bij mij. maar dus zeker goede ervaringen met vp3

 3. Ik mis de vermelding van VP3 Noord in Eelderwolde op uw gegevens.

  met vriendelijke groet van greetje Wildeboer.
  Groningen.

 4. Ik ben uiteindelijk 20 kilo afgevallen vorig jaar en nu zitten er weer 5 kilo bij. Inderdaad werkte koolhydraatarm absoluut niet!1k kwam er snel van aan. ben nu weer met VP3 begonnen vorige week en de kilo’s vliegen er weer af. Voel me er weer prima bij. Ik vrees wel dat ik gedeeltelijk overdag VP3 zal moeten blijven eten om op mijn gewicht te blijven van 67 kilo. Als ik weer op de 67 kilo zit wil ik overdag vp3 gaan eten en s avonds gewoon warm met veel groeten. Dan moet het wel lukken. Voel me nog steeds prima, veel energie en de medicijnen zijn nog verder verminderd! Nu nog slechts 1 tablet van 500 mg voor de diabetes ( is nu gemiddeld 5.7!) in tegenstelling tot voor de VP3, toen zat ik op 3x 850 mg en nog veel te hoog ( 13!) Dus mensen aarzel niet en ga door!! Wat de nieren betreft: drink waar je behoefte aan hebt!1 de 3a 4 liter per dag haal ik ook niet, dan gaan mijn nieren pijn doen!Ik drink nu rond de 2 liter per dag en dat gaat prima! Succes, groeten Liesbeth

 5. Nee je hoort er inderdaad weinig mensen over.
  Het heeft mij in ieder geval enorm geholpen en ik ben twee jaar netjes op mijn streefgewicht gebleven. Vorig jaar uit solidariteit met een collega middags met haar mee gegeten met het dieet van Yvonne Lemmers, grip op koolhydraten. Had ik nooit moeten doen! Inmiddels zo’n twee kilo zwaarder daardoor. Mijn collega viel er ook niet van af, zij is zelfs vijf kilo zwaarder geworden. Ik overweeg om voor die twee ellendige kilo’s toch weer aan de VP3 te gaan.
  Jij in ieder geval veel succes, moet er veel af?

  groet,
  Felix

 6. Ik heb 1 maand vp3 gebruikt, een perfecte diet voor mij, want ik heb geen tijd te koken,
  en ik had vlink afgevallen…Ik heb ook genoeg gedrunken.

  Maar, na 1 maand kreeg ik brandende pain in beide niere.

  Mijn konsultante zei dat zij zo iets nooit gehoord had.

  Daarna was ik gestopt met de diet en de pain verdween, naa enkele weken was ik weer begonnen.
  De pain kwam terug. Ik will mij niere toch niet kwijt, zei ik, en ik ben gestopt.

  Jammer,,,want dat is die enige diet die voor mij werkte.

  Is er hulp voor deze probleem? Heb ik te veel gedrunken?
  Zij er andere mensen met zulke probleem die dat produkt hebben gebruikt?

  Groetjes, ik will graag uw antwoord hebben.

 7. Ik heb het dieet 6 maanden volgehouden (september 2009 t/m maart 2010, dus ook tijdens de feestdagen). De laatste 2 maanden ging het moeizaam. Het werkt echt fantastisch, maar vergeet niet dat je daarna normaal moet gaan eten. Je krijgt begeleiding maar je moet je echt strak in de hand houden. Bij mij zitten de nodige kilo’s er weer aan. Het nadeel van dit dieet vind ik de kosten. Daarom ga ik er niet meer mee aan de slag. Het werkt echt geweldig, maar het op de lange termijn te moeilijk om vol te houden.

  Nancy

 8. Beste jel en feli,
  bedankt voor jullie reacties.
  Jammer jel dat je weinig energie hebt door het dieet. tja, iedereen reageert weer anders denk ik. Bij mij gaat t sporten juist weer beter, maar ik ga niet tot het uiterste! Mijn conditie was hiervoor zo slecht, dat ik het weer langzaam op moet bouwen. Doordat mijn suiker zo hoog was, was ik erg moe. Doordat die weer vrij goed is en geen suikerschommelingen meer, voel ik me gewoon n stuk beter. Ik eet wel wat mee vast voedsel, van al die soepen en shakes wordt ik op d’n duur misselijk. Het vaste voedsel, koekje met een kop thee b.v. gaat dan beter.Bedankt voor feli voor je hart onder de riem!
  groetjes liesbeth

 9. Ook ik wil even reageren. Mij is het namelijk wel gelukt en ben na het stoppen niet meer aangekomen. zie bericht 20-10

  Liesbeth veel succes en volhouden hoor!

  groet,
  Felix

 10. Daar wil ik toch wel weer even op reageren… Ik heb het dieet een paar maanden vol gehouden en ben inderdaad ook aardig wat kilo’s afgevallen. De metingen waren goed. Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… Ik was (in tegenstelling wat ik van iedereen hoor dus zal wel aan mij liggen al geloof ik niet zo in dat toeval) enorm futloos. Heb altijd hardgelopen maar na een km of 5 (terwijl ik normaal makkelijk 15 liep) was ik gewoon leeg! Geleidelijk eten onderweg of iets dergelijks hielp ook niet.

  Na Vp3 het gewone eten weer oppakken heeft me ook nog eens een depressie bezorgd omdat ik gewoon niet meer wist wat ik nou wel en niet moest eten. Na een paar maanden bij dietist in combinatie met psycholoog ben ik nu eindelijk weer op de goede weg…

  voor wie het werkt werkt het, maar bedenk dat er ook weer een tijd NA Vp3 komt… Denk dat dit dieet prima is voor mensen die niet zo tobben met hun gewicht, maar als je alles al geprobeerd hebt is het toch echt wijzer om eens je psyche aan te pakken ipv je voeding!

  Succes aan alle gewicht tobbers! Ik leef met jullie mee…

 11. Beste mensen,
  Ik ben iemand ddie niet zo snel iets op internet zal zetten, maar nu wil ik toch even melden hoe laaiend enthousiast ik ben over het vp3 programma!!Ik ben nu 6 weken bezig, ben 9 kilo kwijt en voel me ontzettend fit!! Was al 7 jaar! pogingen aan het doen om af tevallen. heb alle diteren geprobeerd: South beach, weight Watchers, kolhydraatvrij, calorien tellen, shakes, etc en niets hielp. de enige reactie was dat het steeds moeizamer ging, mijn verbranding op een erg laag pitje stond en mijn gezondheid achteruit vloog. Ik heb nl diabets, hoge bloeddruk, cholesterol verhoogd en nierproblemen door de diabets. Ook blijkt mijn schidklier traag te werken, al met al een zooitje en ik voelde me vaak erg beroerd door de suikerschommelingen. de vele medicijnen die ik moest gebruiken geven weer veel bijwerkingen. Ik voel me nu totaal anders! Veel energie, genoeg lucht, en alle waardes verbeteren zienderogen. Bloeddruk is inmiddels gezakt van 206/106 naar 120/80, cholesterol van 7,4 naar 4,4, suiker van 14/20 naar 6/8 en inmiddels is er al 1 tablet af voor de bloeddruk. De nieren worden binnenkort bij mijn internist weer geprikt, evenals de schildklier, ben erg benieuwd. Ik voel me zo goed dat ik zelfs bereid zou zijn de rest van mijn leven zo te eten omddat ik me zoveel beter voel!! Heb nu nog 15 kilo te gaan . Ik wil nl in een goed BMI terecht komen ( zat in de “obesitas”) Het ene van het VP3 programma is lekkerder dan het andere, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon uit en bestel dan verder wat je lekker vind! Ik vind de broodjes heerlijk en daar smul ik eer eentje van op als de anderen ’s avonds hun warm eten nuttigen. Wil ik mez lef echt verwennen, dan neem ik een half broodje en beleg dat met dunne reepjes carobreep! mm, heerlijk zoals je nu van dit soort kleine dingen kunt genieten.!!Ik heb er geen enkele moeite mee om de anderen te zien eten. Ik werk niet meer en leef graag Bourgondisch, een terrasje pikken,. hapje eten buiten de deur, etc dit gaat gewoon door, mijn partner en vrienden zitten dan aan hun etentje en ik nuttig mijn soepje wat ik dan ik een thermoskannetje meeneem of iets anders van het dieet. Mijn ervaring is dat ze dat in de restaurants geen probleem vinden als je het maar netjes vraagt en wel een theetje of watertje bestel. Nog een tip als je van Koffie Latte houdt: neem de mocca frappe, los dit op in een beetje water en vul dat tot 200cc aan met een decafekoffie. heerlijk!! De controles vind ik erg fijn omdat ik dit ervaar als een steuntje in de rug, en de wwrdes van suiker, bloeddruk en cholesterol worden ook in de gaten gehouden. Indien het nodig is overleg ik dan leter met mijn eigen huisarts en internist over aanpassing medicijnen. Zij staan er ook volledig achter en zijn benieuwd naar het eindresultaat. Succes voor iedereen die het wil proberen en voor mij is het het ei van Columbus!! Lies allemaal.

 12. Alleen via de consulente. Google even op VP3 en je ziet in welke plaatsen je terecht kan.

  Ook in het bovenstaande artikel staan de 10 VP3 vestigingen.

 13. De berichtjes zijn al wat ouder, maar ik ben 23 kg afgevallen met VP3. Na een slopende schildklierziekte woog ik november 2007 94 kg. Ben begonnen met VP3 en zat in mei 2008 op mijn streefgewicht van 68 kg.
  Omdat je oa leert wat je max. verbranding is en zorgt dat je hier niet overheen gaat, blijf je op gewicht.

 14. Ben ik weer.
  Ben nu 12 dagen bezig. Het is nog vol te houden maar ik zie het echt niet zitten om nog 4 weken door te gaan. Dinsdag heb ik weer een afspraak om te meten dus misschien dat we daar nieuwe doelen kunnen stellen.

  Ik heb de eerste dag gewoon elk uur iets anders geproefd. Nu eet ik gewoon waar ik zin in heb; de tomatensoep en de aardappelspelt koekjes gaan dan ook het hardst! Mij is nmlk verteld dat in alles precies de zelfde voedingsstoffen zitten. Ik ga mezelf dan ook niet plagen met de dingen die ik niet weg krijg als de vanille shake…

  Ben nu overigens 3 1/2 kg kwijt. Gaat me niet echt hard genoeg maar volhouden maar!

 15. Hay Odi

  ik ben nu 3 dagen bezig en gaat best goed ben 2 kilo kwijt dus wel heel lekker ,ik vind het eigenlijk niet moeilijk maar zoal net dat iedereen naast me aan tafel zit te eten dan kan ik het wel ff moeilijk hebben maar verder goed vol te houden.Toen ik dinsdag thuis kwam met al die spullen had ik ook zoiets waar begin ik ik doe het volgende als ik wakker wordt die appel dingetjes dan ga ik douchen enzo dan een shake die repen zijn zo smerig echt zo droog vind ik die aardappel koekjes neem ik tusen demiddag met bouillon en zo ga ik maar een beetje aan de gang…hou me op de hoogt hoe het gaat groetjes

 16. Ik begin zondag met VP3.
  Hebben jullie een schema gemaakt wat je elk uur gaat eten?
  Ik heb alle spullen uitgestald op tafel, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat ga aanpakken.
  Hebben jullie hier tips over?

 17. Hoihoi, Ik ben nu 5 dagen bezig met VP3:
  Eerste dag had ik het zwaar; vond mezelf zielig (mede doordat mijn man vleesballen in satesaus klaar ging maken voor zichzelf…) en was futloos. De vitaminen kreeg ik door de smaak nauwelijks weg. De volgende dag werd ik echter al wakker zonder honger, wat me verbaasde! Nu 5 dagen later mis ik wel heel erg het wijntje met vriendinnen maar verder het ik echt geen honger. Ik hoop nog wel op die energieboost waar de dame in ‘vrouw’ van de Telegraaf over sprak. Maar: Het is dus goed vol te houden omdat je geen honger hebt: je moet leren verleidingen te weerstaan en ik ben in die 5 dagen al 2 kilo kwijt!

 18. hee zosha ik ga over 2 weken beginnen hoe vindt je het ?? benr erg benieuwd en ik kan niet wachten om te beginnenhoe vindt je het tot nut toe..is het te eten ?? ben erg benieuwd ..heb tot nu toe alleen maar positieve dingen gehoord groetjes

 19. Ik ben sinds 2 dagen bezig met het VP3 dieet.
  Voel me redelijk.
  Ik zou zo graag ervaringen delen, maar vind nauwelijks iets op internet.
  Is er nog iemand bezig?

 20. @ Sil Gijzels: In België heb je helaas nog niet de mogelijkheid om het VP3 programma te volgen. Het dichtstbijzijnde filiaal in Nederland is Veldhoven of Oosterhout. in het artikel hierboven kun je contact informatie vinden van alle VP3 vestigingen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987