Vraag en Antwoord over Opvliegers

De beste tijd van je leven begint na je veertigste

De overgang is een wereldwijd fenomeen. Iedere vrouw die tijd van leven heeft, maakt het mee. Tegelijkertijd is het gebrek aan waarheidsgetrouwe informatie over deze levensfase fenomenaal. En dat terwijl de ongemakken die deze fase met zich mee kan brengen eenvoudig zijn op te lossen.

petronilia

Je staat aan de vooravond van je tweede jeugd waarin je nog eens een tweede of derde carrière kunt hebben, je levensdoel kunt vervullen, meer energie dan ooit kunt hebben om te doen wat je wilt doen. Saron Petronilia wijst je de weg in haar boek Alles wat je moet weten over de overgang. In samenwerking met Saron mogen we een aantal gesigneerde exemplaren weggeven. Vertel waarom jij haar boek graag zou willen winnen.

Saron Petronilia

Saron Petronilia is een expert op het gebied van de overgang. Ze heeft onder andere voor vetvrij.com een aantal interessante artikelen geschreven. Klik op de onderstaande titels om deze artikelen te lezen.

[catlist id=494 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

Je bent niet alleen

Op dit moment zijn er ruim 1,2 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. Niet dat we er gemakkelijk over praten, welnee. Maar we verzuimen wel. Veertig procent van het verzuim van vrouwen in deze ‘hormonale fase’ wordt veroorzaakt door overgangsklachten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek dat wereldpubliciteit ontving.

Win het boek ‘Alles wat je moet weten over de overgang’

In samenwerking met Saron Petronilia heeft vetvrij.com een unieke prijsvraag georganiseerd. Wil je kans maken op een gratis exemplaar van het boek ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ van Saron Petronilia? Stuur dan een mailtje aan Saron en vertel waarom jij haar boek graag zou willen winnen. Deelnemen kan tot en met zondag 31 mei 2013. In totaal worden er twee boeken onder de inzendingen verloot.

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. Saron heeft Anke uit alle inzendingen geselecteerd. Ze heeft het boek ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ inmiddels ontvangen. Van harte gefeliciteerd! Niet gewonnen? Bestel het boek dan in de webshop.

Depressief tijdens de overgang

Waar Anita Witzier, die depressief werd tijdens de overgang, openheid in onze samenleving probeert te krijgen voor dit fenomeen, trekt Linda de Mol een buitengewoon vies gezicht voor de camera’s van Pauw & Witteman. Zij zal nooit over deze levensfase zeuren, praten, laat staan trots vrouwen in deze levensfase in haar blad tonen. Dat is niet sexy, laat ze weten.

Hakkelende Menstruatie

We weten er gewoonweg te weinig van. We denken bijvoorbeeld dat je in de overgang bent als je symptomen hebt als opvliegers of je een hakkelende menstruatie. Dat je daarvoor minstens een jaar of vijftig moet zijn. We denken ook dat we soelaas kunnen vinden bij onze huisarts. Dat het een individuele kwestie is, terwijl partner, kinderen, collega’s en werkgevers ook met jou hebben te maken. We denken zelfs dat ons seksleven zijn beste tijd heeft gehad.

Vragen en Antwoorden over de Overgang

Heb je een specifieke vraag over de overgang? Stel hem dan aan Saron of bezoek haar website.

2 Reacties

  1. Beste Saron, opvliegers dat valt bij mij heel erg mee , maar de gewrichtpijn aan polsen knieen elleboog enkels hoe kan dat , ik ken dames die er ook last van hebben maar een verklaring kan niemand mij geven, wat ook echt irritant is dat er 4 kilo op mijn buik is neergedaald en er ook niet meer af wil. Soms lees ik dat je daar maar vrede mee moet hebben is dat zo?

    Alvast bedankt
    Mvrgr Anja van Roon

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in