Vrouw sterft door waterdieet

Een veertigjarige Britse vrouw die een speciaal ‘waterdieet’ volgde, is vorige maand gestorven door het drinken van een te grote hoeveelheid water. Dat is de vaststelling van een Brits patholoog-anatoom.

Jacqueline Henson volgde een ‘LighterLife’-dieet. Bij dat dieet wordt de dagelijkse inname van calorieën over een periode van twaalf weken extreem beperkt, tot 530 kilocalorieën per dag – ongeveer één vierde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een volwassen vrouw. Verder wordt er aanbevolen om vier liter water per dag te drinken.

Het slachtoffer was volgens verklaringen van haar echtgenoot in de wolken nadat ze door het volgen van het dieet al vijf kilogram was afgevallen. Op 14 november ging het echter mis toen Henson vier liter water dronk in een tijdsspanne van minder dan twee uur. De vrouw klaagde over misselijkheid en hoofdpijn en ging naar het toilet, waar ze het bewustzijn verloor. Uit het onderzoek van de patholoog-anatoom zou blijken dat haar hersenen door de overdadige waterconsumptie opgezwollen waren, met de dood tot gevolg.

Het bedrijf LighterLife verdedigde zich door te stellen dat het duidelijk aanbeveelt om vier liter water verspreid over een volledige dag te drinken, en niet in zo’n korte tijdsspanne. Nochtans heeft het extreme dieet al vaker in een slecht daglicht gestaan. Klachten variëren van verhalen over haaruitval tot verstoring van de menstruatiecyclus.

bron: fok.nl

1 reactie

  1. Ja we denken allemaal,met water drinken vallen we af..dat is ook wel zo..maar ik kan jullie vertellen dat je ook misselijk kunt worden van water drinken..en vooral als je niks in je maag hebt zitten.
    Dat is mij wel overkomen,smorgens vroeg voor het ontbijt water nemen en niet een flesje maar twee achter elkaar..DOE IK DUS NOOIT MEER…want daar ben ik een halve morgen beroerd van geweest…en wat deze vrouw deed is toch ook niet goed..ze kreeg amper eten binnen ik denk dat ze meer water kreeg dan voedsel.
    Als je afvalt is dat mooi meegenomen, maar we moeten ook van het leven genieten en dan mag je best wel een keer wat lekkers eten…dat doe ik ook!..gaat dan wel langzamer maar het blijft er wel af.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in