Vrouwen en sport, een topcombinatie!

Steeds meer vrouwen doen aan krachttraining. Gelukkig, want als er een sport is waar vrouwen enorm veel baat bij hebben, dan is het krachttraining. Krachttraining draagt in belangrijke mate bij tot behoud van een gezond lichaam. Bovendien is een (ondersteunend) fitnessprogramma de manier om de twee meest voorkomende trainingsdoelen -afvallen en figuurverbetering- binnen afzienbare tijd daadwerkelijk te realiseren.

Lees verder over hoe je meer vet verbrandt met krachttraining (ook in rust!) en waarom overmatige spierontwikkeling onmogelijk is (ook als je zwaar traint!)

Train zwaar!

Ben je al enige tijd bezig in de fitnessruimte en zijn de resultaten minimaal, dan betekent dit dat je je spieren niet voldoende uitdaagt. Je lichaam reageert namelijk pas op een training als je met gewichten traint die je -zonder in te leveren op de techniek- net kunt tillen. Een fitnessprogramma waarbij je met lichte weerstand iedere oefening eindeloos herhaalt, heeft dus geen zin. In veel fitnesscentra heerst helaas nog het misverstand dat dit de manier is om vet te verbranden en overmatige spierontwikkeling te voorkomen.

Onzin

Met lichte gewichten en hoge herhalingen train je je spierconditie- niet je spierkracht. Het zal je geen zichtbaar resultaat opleveren en bovendien; plaatselijke vetverbranding bestaat niet! Train juist met zware gewichten. Hiermee prikkel je je lichaam om de belastbaarheid aan te passen en dan merk je dat je lichaam -en je figuur- daadwerkelijk verandert. Volgens het American College of Sports Medicine zijn twee of drie sets van 8-12 herhalingen het meest effectief. Voorwaarde is dat je bij de laatste herhaling op je absolute maximum zit. Bedenk echter wel; de ‘no pain, no gain’-filosofie is volkomen achterhaald. Je spieren zwaar belasten en resultaatgericht trainen heeft niets met pijn te maken!

 

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in