Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Vrouwen en sport, een topcombinatie!

Vrouwen en sport, een topcombinatie!

0
Vrouwen en sport, een topcombinatie!

Steeds meer vrouwen doen aan krachttraining. Gelukkig, want als er een sport is waar vrouwen enorm veel baat bij hebben, dan is het krachttraining. Krachttraining draagt in belangrijke mate bij tot behoud van een gezond lichaam. Bovendien is een (ondersteunend) fitnessprogramma de manier om de twee meest voorkomende trainingsdoelen -afvallen en figuurverbetering- binnen afzienbare tijd daadwerkelijk te realiseren.

Lees verder over hoe je meer vet verbrandt met krachttraining (ook in rust!) en waarom overmatige spierontwikkeling onmogelijk is (ook als je zwaar traint!)

Train zwaar!

Ben je al enige tijd bezig in de fitnessruimte en zijn de resultaten minimaal, dan betekent dit dat je je spieren niet voldoende uitdaagt. Je lichaam reageert namelijk pas op een training als je met gewichten traint die je -zonder in te leveren op de techniek- net kunt tillen. Een fitnessprogramma waarbij je met lichte weerstand iedere oefening eindeloos herhaalt, heeft dus geen zin. In veel fitnesscentra heerst helaas nog het misverstand dat dit de manier is om vet te verbranden en overmatige spierontwikkeling te voorkomen.

Onzin

Met lichte gewichten en hoge herhalingen train je je spierconditie- niet je spierkracht. Het zal je geen zichtbaar resultaat opleveren en bovendien; plaatselijke vetverbranding bestaat niet! Train juist met zware gewichten. Hiermee prikkel je je lichaam om de belastbaarheid aan te passen en dan merk je dat je lichaam -en je figuur- daadwerkelijk verandert. Volgens het American College of Sports Medicine zijn twee of drie sets van 8-12 herhalingen het meest effectief. Voorwaarde is dat je bij de laatste herhaling op je absolute maximum zit. Bedenk echter wel; de ‘no pain, no gain’-filosofie is volkomen achterhaald. Je spieren zwaar belasten en resultaatgericht trainen heeft niets met pijn te maken!

 

Vorig artikel Medisch dossier ligt op straat
Volgend artikel Anorexiawet voor Frankrijk
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987