Vrouwen haten Buiken

Column Geertje van der Meer

Wij vrouwen haten buiken en zeker als het onze buik is. Het maakt niet uit hoe die buik daar is gekomen, die buik moet en zal eraf. En daar hebben we alles voor over.

We trainen ons suf in de sportschool, we doen buikspieroefeningen tot alles zwart wordt voor de ogen en als dat nog niet genoeg is gaan we ook nog eens op dieet. Het strengste dieet is alleen goed genoeg want waar jaren genieten en ontbering verantwoordelijk is voor die buik, wordt er verwacht dat er binnen enkele weken weer een buik zit die zo plat is als een dubbeltje.

En daar zijn de handige dieetgoeroes ook achter gekomen. Die hebben ontdekt dat mensen alles gelijk willen hebben. Geen honger, geen vies eten, geen aanpassingen op de lange termijn, niet bewegen en vooral ogenblikkelijk snel afvallen. Nu is afvallen relatief gemakkelijk, dat kan ook bijna iedereen en het geeft gespreksstof tijdens de koffiepauze op het werk of bij een feestje. Bovendien werkt het verslavend als mensen, lees vooral vrouwen, naar jou toekomen en je een compliment geven dat je er zo prachtig afgevallen uitziet toch?

Wees eerlijk, het is toch heerlijk om te vertellen dat je binnen no time dit goddelijke lijf hebt gewonnen. Dat het je geen moeite heeft gekost en dat je je overtollige gewicht er in een paar weken hebt afgekregen.

En zo kwam er een mevrouw bij mij op consult die met drama en pathos in haar stem zei dat ze alle diëten had gehad. ‘Maar’ zei ze; ‘weet je wat ik zo erg vindt? Dat mijn buik nog in bed ligt als ik al ben opgestaan. Dat wil ik dus niet, daar ben ik niet oud genoeg voor.’ Tja, afvallen doe je door je buik te vullen met een goede voeding. Dan heb je kans dat je na al die jaren van ontberingen niet met een buik zit die nog slaapt als jij al bent opgestaan.

Geertje van der Meer

Geertje van der Meer is gewichtsconsulent en auteur van de boeken ‘Balans‘ en ‘365 dagen eten om af te vallen‘.

Geertje van der Meer

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in