Home Lifestyle Cosmetica Wallen en Rimpels Verminderen zonder Botox

Wallen en Rimpels Verminderen zonder Botox

Wallen en Rimpels Verminderen zonder Botox? In dit artikel lees je hoe je dit op een natuurlijke manier kunt aanpakken.

Je hebt vannacht geslapen als een roos. Om 22:00 uur lag je al te slapen en je werd pas om 07:00 voor het eerst wakker. Je voelt je vol energie en je meld je op het werk. ‘Slecht geslapen vannacht’ is het eerste dat je hoort? Je kijkt even in een spiegel en je ziet gelijk waarom iemand deze vraag stelt. Je hebt wallen onder de ogen. En tot overmaat van ramp zie je ook nog dat je rimpels weer wat dieper zijn geworden.

Wallen en Rimpels

Wallen en rimpels onder de ogen zijn de nachtmerrie van iedereen die ouder wordt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de wallen of rimpels te verhelpen met een cosmetische ingreep, zoals het aanbrengen van fillers of botox. Dergelijke ingrepen zijn prijzig en ingrijpend, maar gelukkig zijn er alternatieven. Hoe kun je wallen en rimpels onder de ogen ook verhelpen zonder botox? Dat lees je in dit artikel.

Natuurlijke middeltjes tegen wallen en rimpels onder de ogen

Er zijn veel natuurlijke middelen tegen wallen en rimpels onder de ogen. Het probleem met de natuurlijke middeltjes is dat ze vaak een geïsoleerde werking hebben. Dat wil zeggen, ze pakken maar een klein deel van het probleem aan. Komkommer is een van de weinige huismiddeltjes dat tegen zowel rimpels als wallen onder de ogen helpt (bron).

Sommige middelen kunnen rimpels prima verhelpen, maar zorgen er voor dat de wallen onder je ogen groter kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is eiwit. Eiwit is bijzonder effectief tegen rimpels onder de ogen, maar kan de huid kapottrekken waardoor je hele zware wallen onder de ogen krijgt.

Als je de zichtbaarheid van de wallen onder de ogen wilt verminderen is er één tip die je altijd kunt toepassen. Je kunt je ogen verkoelen. Door een koud washandje, een lepel die even in de koelkast heeft gelegen, of zelfs een zakje ijs onder je ogen te leggen, trekken de bloedvaten in je huid samen. Hierdoor wordt veel vocht afgevoerd.

Gezichtsmaskers

Het aanbrengen van een gezichtsmasker is een relatief eenvoudige manier om wallen en rimpels onder de ogen te verhelpen. Door je huid af te sluiten stimuleer je de bloedsomloop in de huid. Afvalstoffen worden afgevoerd en frisse voedingsstoffen worden aangevoerd. Welk type gezichtsmasker je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je huidtype.

Huidcrèmes

Gelukkig zijn er ook veel huidcrèmes op de markt die de werking van verschillende middelen met elkaar combineren. Vaak zit er bijvoorbeeld komkommerextract in deze crèmes, maar dan aangevuld met tal van andere ingrediënten.

Sommige van deze ingrediënten helpen specifiek tegen wallen onder de ogen. Retinoide is een vorm van vitamine A die verschillende oorzaken van wallen onder ogen aan pakt (bron). Bepaalde vormen van cafeïne kunnen op de huid worden aangebracht om op deze manier wallen tegen te gaan, onder andere als gevolg van de antioxidante werking (bron).

Crèmes tegen rimpels onder de ogen

Als je specifiek iets wilt doen tegen rimpels onder de ogen, dan kun je crèmes gebruiken die argireline bevatten. Argireline is een stof die eenzelfde soort werking heeft als botox, alleen kan deze stof van buitenaf worden toegediend (bron). Daarnaast zijn er tal van stoffen die de collageenproductie in de huid stimuleren. Kleine collageenpeptiden kunnen zelfs door de huid dringen en zo de huid verstevigen.

Wallen en rimpels onder de ogen verhelpen zonder botox

Hoewel botox of een cosmetische ingreep altijd een optie blijft, kun je wallen en rimpels onder de ogen verhelpen zonder botox. Er is een heel arsenaal aan middelen dat je kunt gebruiken. Hierbij werken crèmes en gezichtsmasker het best, maar sommige huismiddeltjes, zoals het aanbrengen van komkommer zijn ook verbazingwekkend effectief.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleDe Bijwerkingen van Melatonine
Next articleNiet kunnen slapen door een Jetlag? Dit kun je er tegen doen!
wallen-en-rimpels-verminderen-zonder-botoxHoewel botox of een cosmetische ingreep altijd een optie blijft, kun je wallen en rimpels onder de ogen verhelpen zonder botox. Er is een heel arsenaal aan middelen dat je kunt gebruiken. Hierbij werken crèmes en gezichtsmasker het best, maar sommige huismiddeltjes, zoals het aanbrengen van komkommer zijn ook verbazingwekkend effectief.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987