Wasborddieet

Mensen die lijnen focussen zich daarbij met name op het kwijtraken van vet rond de middel. Volgens de schrijvers van het boek is het vet dat zich opstapelt in de buikholte extreem bioactief. Dit wil zeggen dat dit vet bepaalde stoffen aanmaakt die het lichaam minder gevoelig maken voor het bloedsuikerregulerende hormoon insuline. Dit zou dan weer bijdragen aan aan het ontstaan van kanker, hartproblemen en diabetes.

Het wasbord dieet geeft de lezer tips en oefeningen om het vet kwijt te raken en weer een strakke buik te krijgen. Het dieet gaat uit van het principe dat je zes keer per dag zou moeten eten in plaats van slechts drie keer. Dat zou namelijk alleen maar leiden tot hongeraanvallen, waardoor je uiteindelijk alleen maar meer calorieën tot je neemt.

Bestel dit boek bij bol·com

Het wasborddieet
Het wasborddieet
David Zinczenko & Ted Spiker

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

51 Reacties

 1. Hi,

  Wat leuk om jullie ervaringen te lezen. Ik heb het boek ook gekocht en ben enthousiast.
  Behalve over 1 ding… De recepten, hHet zijn niet ff makkelijke recepten die je zo in elkaar flanst die in het boek staan. Zeker al als ik naar het boodschappenlijstje kijk.

  Heeft iemand een schema met wat makkelijkere recepten of iets dergelijks of hoe jullie het doen? Het is niet dat ik geen moeite wil doen, dat wil ik zeker maar als iemand mij hierbij wat hulp kan bieden, graag!!

 2. Toch een vraagje, volgens het boek ben je 20 minuten bezig met de work-outs, maar zojuist de eerste sessie gedaan en ik was een uur bezig.
  Iemand ervaringen mee??

 3. goed boek, met prima voedingsadvies en geen niet vol-te-houden- dieet schema”s. prima oefeningen, plaatsgericht en doeltreffend. lekker eten dus, en nog dikwijls ook!
  Aanrader.

 4. Hoi mensen, ik ben heel erg geinteresseerd in deze manier van afslanken! Heb je per sé het boek nodig of zijn er ook andere manieren om aan voldoende informatie te komen om het te volgen? Het is een combinatie van spierversterking/fitness en eten, begrijp ik. Wie helpt me op weg?

 5. Ik heb um gister bij de bibliotheek gehaald.
  Dit is mijn tweede poging en heb er veel zin in!
  Vorige poging heb ik 2 weekjes vol gehouden, nam toen veel smokkelmaaltijden en hierdoor was ik ook gestopt. Wat ik toen aan gewicht ben verloren en ik nooit meer terug gekregen. Ik kom nu enkel af en toe 1-2 kilo aan maar deze raak ik op de 1 of andere manier ook veel sneller kwijt. Heerlijk gewoon!

  Ik hou echt van die shakes die in het boek staan, kan niet wachten om ze te maken en te drinken mmmm…
  Van de vorige keer weet ik nog dat ik veel meer energie had en je kon de heletijd eten. Ik verdeelde de maaltijden en tussendoortjes goed. Mensen om me heen waren verbaast dat ik zosnel kon afvallen ondanks dat ik “de hele dag”aan het eten was

  Nu ga ik het zeker 6 weken volhouden, maak het programma helemaal af. waar ik naar streef is 10 kilo afvallen. Maar hou het nu maar bij 5 kilo.
  Vanaf aankomende week ga ik weer fitnessen dan ga ik die oefeningen doen die in het boek staan. Dan kan ik tenminste de zwaarte ook zelf makkelijk aanpassen.

 6. Hallo,

  Ik ben nu een week bezig en vind het super gaan, De oefeningen geven mij een fit gevoel en ik voel dat ik een stuk meer energie heb.

  Weet een van jullie ook waar de oefeningen van niveau 2 en 3 voor zijn? is dat als de andere oefeningen te licht worden en hoe moet je die dan indelen??

  groetjes Manon

 7. Hoi rammetje,

  dat is al een mooi resultaat. Ik ben vandaag begonnen en wat ik nu vooral merk is dat ik honger en hoofdpijn heb. Tot een uurtje of 5 vanmiddag had ik nergens last van maar daarna kreeg ik echt honger.
  Die hoofdpijn komt volgens ’n collega omdat ik aan het afkicken ben van grote hoeveelheden koolhydraten en ook suikers.
  Ben benieuwd hoe het morgen gaat.

  Gr Noeks

 8. hoi noeks84,

  ik ben nu 6 dagen bezig,wat ik nu merk is dat ik veel meer energie heb,ik heb een weegschaal die vet en vocht en spiermassa aangeeft,mijn vocht is van 47 naar 50 procent mijn vet van 32 naar 29 procent en mijn spiermassa van 30 naar 32 procent,ik weet niet of dit in dit tempo aanhoud.ik vind de manier van eten wel even wennen maar ik voel me heerlijk,wel heb je een behoorlijke dosis discepline nodig om de oefeningen trouw te doen,ik had er liever een cd-tje bij met een trainings progamma,ik vind het best lastig de oefeningen uit het boek helemaal onder de knie te krijgen,en snel achter elkaar maar mss is dit wennen.
  ik ben trouwens 2 kilo lichter van 70 naar 68.
  gr.rammetje

 9. Hoi Rammetje,

  ik heb het boek ook besteld en ben idd van plan om de oefeningen thuis te doen met een matje en dumbelss. Ik ben heel benieuwd, als het goed is ligt het boek vandaag op de mat als ik thuis kom. Merk je al resultaat?

  Groetjes noeks

 10. hoi allemaal,

  ik ben nu twee dagen bezig met het wasbord dieet,en het verbaasd mij hoeveel ik moet eten,en weinig ik eigenlijk daarvoor at.
  ik voel me er wel lekker bij krijg veel energie van de oefeningen,het is voor mij nog wel even oefenen met de recepten.
  ik ben 38 ik weeg 70 kilo bij een leng5e van 172 ik heb dus niet veel overgewicht,maar ik zit gewoon niet meer strak in mijn vel en vooral m,ijn buik is slap en heb toch wel zo,n rand over mijn broek hangen dat vind ik niet mooi.hoe doen jullie de oefeningen thuis?ik doe ze nu met dumbelss en een fitness matje.
  groetjes rammetje

 11. Ik ben bezig met het wasborddieet voor vrouwen. Vorig jaar kreeg ik al eens een kopie van de voedingsrichtlijnen uit een wasbord voor altijd van mijn personal trainer.
  Ik zie om me heen veel mensen dieet na dieet doen en daarna weer dikker en dikker worden. Ik ben zelf in een paar jaar tijd 25 kilo aangekomen. Het laatste wat ik wil is door een jojo effect boven de 100 kilo komen en blijven. Het mooie van deze manier is dat je zo kunt blijven leven. Mijn dietist vroeg me toen ik fanatiek in een wanhoopspoging aan de sonja bakker was gegaan: hou je dit vol tot je 100e? Nee? Stoppen!
  door dit boek wordt je bewuster van je voeding en je beweging.
  En het is eigenlijk toch ook gewoon logisch: als je er van alles instopt wat je niet verbrand dan kom je aan!
  Ik heb een hernia en ook ik kan dit prima doen. Mits ik mijn energie intake aanpas op wat ik verbrand op dagen dat mijn rug zeer doet.
  Het is een aanrader voor iedereen

 12. Ben sinds januari bezig en ruim 8 kilo kwijt (Van 78,5 naar 70). Ik houd me niet helemaal aan het dieet. Tel gewoon calorieën en daarnaast probeer wat krachtvoermiddelen erbij te eten.
  Ik train wel strict volgens het boekje. Krachttraining thuis, gewoon voor de TV (3x per week een half uur) en 1 x per week hardlopen (intervaltraining van 20 minuten). Het begin van het gedroomde wasbord is er. Niet binnen 6 weken zoals het boek belooft, maar het komt echt. Ik merk dat ik het niet eens meer voor dat wasbordje doe, maar ik vind het nu gewoon lekker om te trainen. Hoe dan ook loop ik dit jaar wat zelfverzekerder over het strand.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in