Wat is hyaluronzuur? Review en Ervaringen

Je komt het tegen op de etiketten van veel huidcrèmes en het zit ook in supplementen. Hyaluronzuur. Wat is dit precies en wat doet het? In dit artikel lees je alles over hyaluronzuur, de voordelen en de toepassingen.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een chemische stof die van nature voorkomt in ons lichaam. De stof heeft een hele bijzondere eigenschap en dat is het maar liefst 1000 keer het eigen gewicht aan water kan opnemen. De belangrijkste toepassing van hyaluronzuur is dan ook het hydrateren van de huid.

Zodra het hyaluronzuur in de huid aanwezig is, komt er steeds langzaam een beetje water vrij. Hierdoor wordt de huid langzaam vochtiger.

Hyaluronzuur in je huid

Er zijn verschillende manieren waarop je huid aan hyaluronzuur kan komen. Als eerste maakt je lichaam de stof zelf aan. In tegenstelling tot bij andere belangrijke bouwstenen voor de huid als collageen, neemt de productie niet af naarmate je ouder wordt (bron).

Toch kan de huid uitdrogen, bijvoorbeeld onder invloed van zonlicht, winterweer of doordat er minder vetten worden aangemaakt in de huid. Dit laatste gebeurt vooral naarmate je ouder wordt.

Andere functies van hyaluronzuur

Hyaluronzuur is niet alleen belangrijk omdat het je houdt vochtig houdt. Er zijn nog een paar andere redenen waarom deze stof heel belangrijk is voor je huid.

Als eerste is hyaluronzuur een natuurlijke antioxidant (bron). Dit betekent dat het losse moleculen onschadelijk maakt die in aanraking komen met je huid. Dit verkleint dat de kans dat andere zinvolle stoffen in je huid, zoals collageen, aangetast worden.

Een tweede functie is dat de stof een antibacteriële werking heeft. Heel veel huidkwalen ontstaan doordat bacteriën vat krijgen op de huid. Een toename van de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid kan deze kleine ontstekingen remmen, maar niet altijd volledig stoppen.

Tot slot speelt hyaluronzuur, net als collagee n, een belangrijke rol in het elastisch houden van de huid. Een soepele en elastische huid ziet er jonger uit.

Kortom, hyaluronzuur is heel belangrijk voor zowel de gezondheid als de uitstraling van de huid.

Hyaluronzuur Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Hyaluronzuur zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Hyalorunzuur graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Hoe kom je aan meer hyaluronzuur?

Gelukkig is het mogelijk om te zorgen voor extra hyaluronzuur in je huid. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

De belangrijkste manier is door het aan te brengen op je huid. Er zijn veel huidcrèmes die extra hyaluronzuur bevatten. Dit hyaluronzuur wordt ook door je huid opgenomen. Het op de huid aanbrengen is een goede manier om te bepalen waar je de stof wilt hebben.

De tweede manier is door de gezondheid van je huid van binnenuit te verbeteren. Dit doe je door producten in te nemen waar hyaluronzuur in zit. Hoewel dat wat vreemd klinkt, blijkt uit onderzoek dat de stof wel de weg weet te vinden naar de huid (bron). Het mooie is dat dit zonder bijwerkingen kan en dat ook andere onderdelen van het lichaam, zoals de gewrichten, mee kunnen profiteren.

Een derde mogelijkheid is om hyaluronzuur te laten injecteren in de huid. Dit moet zeer nauwkeurig gebeuren. Om deze reden wordt deze behandeling eigenlijk alleen aangeboden in klinieken voor plastische chirurgie. De behandeling moet ook regelmatig herhaald worden, omdat het hyaluronzuur uiteindelijk wel langzaam afgebroken wordt.

Conclusie

Hyaluronzuur is een van de belangrijkste bestanddelen van de huid. Het heeft hele bijzondere eigenschappen, waardoor het de huid lange tijd vochtig kan houden. Dit is niet het enige, de huid blijft ook heel elastisch. Als laatste voorkomt de stof schade door indringers van buitenaf. Het mooie is dat je de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid makkelijk kunt verhogen, zowel door zalfjes te smeren als door het spul in een supplement in te nemen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikel7×7 Afslank Receptenboek
Volgend artikelWat is retinol? Review en Ervaringen
wat-is-hyaluronzuur-review-en-ervaringenHyaluronzuur is een van de belangrijkste bestanddelen van de huid. Het heeft hele bijzondere eigenschappen, waardoor het de huid lange tijd vochtig kan houden. Dit is niet het enige, de huid blijft ook heel elastisch. Als laatste voorkomt de stof schade door indringers van buitenaf. Het mooie is dat je de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid makkelijk kunt verhogen, zowel door zalfjes te smeren als door het spul in een supplement in te nemen.

5 Reacties

 1. Ik wil graag meedoen, gezien ik mijn huid van binnen en van de buiten zo goed mogelijk wil verzorgen en waar mogelijk wil gaan verbeteren.

  Mijn naam is Sandra, mijn leeftijd is 59 jaar. Mijn gezondheid en huid is erg belangrijk voor mij. Ik rook niet, sport dagelijks, eet gezond en drink voldoende water. Rimpelvorming is uiteraard niet tegen te gaan, echter wil ik wel zoveel mogelijk zien te vertragen. Ben heel benieuwd naar jullie product! Alvast bedankt!

 2. Héél graag wil ik mee doen aan het testen van hyaloronzuur… omdat ik nu met mijn 41e jaar rimpels in mijn voorhoofd begin te krijgen en lichte lijntjes bij mijn lippen en kraaienpootjes bij mijn ogen. Please laat me testen ?? ??!
  Ben benieuwd.
  Groetjes Jeanine

 3. Graag wil ik meedoen om te testen om te kijken of het met name voor mijn rijpere huid wat kan doen. Betreft droge, gevoelige en slappe huid met de nodige rimpels.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in