Wat is Verisol?

Veel producten met collageen worden aangeprezen als extra effectief, omdat ze gebruik maken van speciaal Verisol collageen. Wat is dit precies voor collageen en waarom is het zo bijzonder?

Wat is collageen?

Voordat we de vraag kunnen beantwoorden, is het eerst zinvol om te kijken naar wat collageen precies is. Dit doen we, zodat je de verschillen tussen typen collageen kunt begrijpen.

Collageen is een verzamelnaam voor verschillende eiwitten die een belangrijke functie hebben in ons lichaam. Deze eiwitten vind je bijna overal in je lichaam terug. Bij je organen, in je gewrichten, in je nagels, maar ook in je huid en haar.

Er zijn tientallen verschillende typen collageen, elk met een eigen functie (bron). Typen I en III zijn van groot belang voor de huid. Type II vind je vooral in de botten en gewrichten. Sommige van de andere typen collageen hebben alleen een hele specifieke functie in een klein deel van het lichaam.

Het is goed om te weten dat je lichaam vanzelf collageen aanmaakt. Vanaf je dertigste levensjaar neemt de aanmaak van collageen echter rap af. Dit zorgt voor een minder elastische huid en het ontstaan van rimpels. De hoeveelheid collageen neemt verder af onder invloed van zaken als stress, roken en direct zonlicht.

Bronnen van collageen

Ook belangrijk is de bron van de collageen. De collageenproducten die je online of bij de drogist koopt, bevatten meestal collageen van runderen, varkens of vissen. Deze soorten collageen hebben allemaal een verschillende samenstelling. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat collageen van vissen het meest overeen komt met dat van mensen. Het middel lost makkelijk op en wordt beter door het lichaam opgenomen (bron).

Collageen van runderen wordt ook veel gebruikt in supplementen, maar dit bevat vooral type II collageen. Aangezien de meeste mensen collageen innemen voor de gezondheid van hun huid, is niet de beste soort. Bovendien is er bewijs dat dat je last kunt krijgen van je bloedplaatjes door het gebruik van rundercollageen (bron).

Het eten van collageenrijk voedsel of het innemen van een collageensupplement versterkt de gezondheid van de huid van binnenuit. Het heeft een ander effect dan wanneer je de collageen via een huidcrème of een zalf aanbrengt.

Wat is Verisol?

Verisol is een vorm van collageen die op een bepaalde manier verwerkt is. Hierdoor krijg je kleinere peptiden, oftewel bouwsteentjes van het collageen eiwit. De gedachte hierachter is dat de collageen op deze manier beter wordt opgenomen door het lichaam. Verisol collageen wordt gemaakt met een speciaal proces waardoor je een fijn poeder krijgt dat vrijwel geur- en smaakloos is.

Verisol is een product van Gelita, een Duits Farmaceutisch bedrijf. Gelita maakt verschillende soorten collageenproducten, maar ook gelatine en andere bestanddelen voor voedingssupplementen.

Je koopt Verisol niet rechtstreeks bij Gelita. Dit bedrijf verkoopt de collageen aan verschillende bedrijven die het onder hun eigen label verkopen. Vaak staat wel op de verpakking dat er Verisol Collageen in zit.

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten Verisol zijn. Er zijn varianten van vissen, runderen en van varkenscollageen.

Is Verisol collageen beter?

Het is moeilijk te zeggen of collageen van Verisol beter is dan andere soorten collageen. Het meest belangrijk is de oorsprong van de collageen. Collageen van vissen lijkt het meest op het collageen van mensen qua samenstelling. Ook als de collageen van Verisol inderdaad op een betere manier is verwerkt, dan nog is het belangrijk om erop te letten dat je viscollageen koopt.

Een ander punt om op te letten is de aanwezigheid van vitamine C. Vitamine C speelt een belangrijke rol in de opbouw van collageen in het lichaam.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in