Wat zijn Groene Smoothies?

Groene smoothies zijn een goede manier om aan je dagelijkse portie groente en fruit te komen, groene smoothies bestaan uit een mix van bladgroenten, water en natuurlijk fruit. alles bij elkaar in de blender doen en het geheel mixen tot een glad geheel. Heel simpel en overheerlijk er zijn vele variaties mogelijk dus er is vast ook wel een recept te vinden voor jouw.

In de video hier onder legt Sergei Boutenko uit wat groene smoothie. zijn en waarom ook JIJ moet beginnen met het drinken hiervan

2. Zijn alle groenten bruikbaar in een groene smoothie?

Het is aangeraden om alleen bladgroenten te gebruiken als spinazie,boerenkool of sla omdat deze groenten geen zetmeel bevatten. In andere groenten zit wel zetmeel en als je dit mengt met fruit kun je last van buikkrampen krijgen.

3. Je houdt niet van groenten?

Geen probleem, in de meeste groene smoothies zit meer fruit dan groenten waardoor de zoete smaak van het fruit overheersend is en je de groenten niet eens meer proeft. Maar op deze manier wel de belangrijke voedingstoffen van groenten binnenkrijgt.

4. Welke blender moet ik gebruiken?

Elke blender die op de markt is, is wel te gebruiken om smoothies te maken, bekijk onze shop eens voor een goede aanbieding via bol.com

5. Kan ik complete maaltijden vervangen door groene smoothies

Het ontbijt of lunch is prima te vervangen door een groen drankje, maar het avond eten zouden we niet aanraden ten eerste omdat het meestal lekker is en ten tweede omdat een gevarieerd eetpatroon goed voor je is. Dus een eenzijdig dieet met enkel groene smoothies is niet aan te raden, alles met mate zoals het met bijna alles geld.

[thrive_leads id=’44920′]

6. Helpen groene smoothies ook bij afvallen ?

Ja, groene smoothies kunnen zeker helpen bij het afvallen een groene smoothie verzadigt namelijk goed en daardoor zul je minder last hebben van vreetbuien.

7. Zijn groene smoothies ook goed voor kinderen ?

Natuurlijk kunt uw kind ook laten genieten van groene smoothies, we weten allemaal dat groenten niet het favoriete eten zijn van onze kleine vrienden. Dus groene smoothies zijn een uitstekende manier om op een lekkere manier de benodigde bouwstenen binnen krijgen om gezond op te kunnen groeien.

8. Krijg ik niet te veel nitraten binnen met smoothies ?

Nitraten zijn inderdaad aanwezig in bladgroentes maar nitraten zijn vooral gevaarlijk wanneer ze omgezet worden tot nitrieten. Deze omzetting gebeurt door warmte. Doordat je de bladgroentes in hun rauwe vorm verwerkt zonder ze te verwarmen valt het dus mee met de werking van nitraten. Elke bladgroente bevat een kleine hoeveelheid giftige stoffen om zichzelf te beschermen. Daarom is het belangrijk om elke dag af te wisselen met de groentes die je gebruikt. Je lichaam krijgt dan elke keer de kans te ontgiften van deze stoffen en dan is het totaal geen probleem.

9. Wanneer kun je het beste groene smoothies drinken ?

Wanneer jij zin hebt het kan het als tussendoortje of als maaltijd vervanger, je moet voor jezelf bepalen wat voor jou het beste moment is.

10. Hoelang is een groene smoothie houdbaar?

Een groene smoothie is gemiddeld zo’n 2 dagen houdbaar, bewaar ze bij voorkeur in luchtdichte glazen potten.

Nog meer groene smoothies ?

In het boek van Diana Verbeek staan nog veel meer tips en achtergrond informatie over groene smoothies en niet te vergeten een 70 tal recepten voor beginners en gevorderden. Daarbij krijg je ook nog 21 gezonde recepten die je lichaam in de fatburn modus zet! Oohja.. en je krijg een uitgebreid trainingsprogramma die je thuis kan doen: De Fat Burning Workout

FBcovers-pr1-1024x313

KLIK HIER

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in