Waterdieet Water Drinken en Afvallen

Het waterdieet is bekend en berucht, zeker nadat een het slecht is afgelopen met een Britse vrouw die het waterdieet volgde.  Toch is dagelijks water drinken erg belangrijk. Hier volgen de 12 vuistregels voor het waterdieet.

Waterdieet Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

De 12 regels voor het waterdieet

 • 1. Drink per dag minimaal 2 liter water.
 • 2. Probeer kleine hoeveelheden water verdeeld over de dag te drinken.
 • 3. Beweeg zo veel mogelijk, bij voorkeur 30 min per dag (sporten) of meer.
 • 4. Gun jezelf 1x per week iets lekkers.
 • 5. Sla nooit een ontbijt over, dit is de belangrijkste maaltijd van de dag.
 • 6. Kauw dagelijks suikervrije kauwgom, dit voorkomt snoepen.
 • 7. Ga nooit met een lege maag boodschappen doen.
 • 8. Drink niet teveel tijdens de maaltijden, dit verhindert een vlotte spijsvertering.
 • 9. Een half uur voor het eten een groot glas mineraalwater, een ideaal voorafje maar dan zonder calorieën.
 • 10. Wil je toch snacken? Gebruik dan een waterrijke vrucht zoals een peer of een stuk komkommer.
 • 11. Drink bij voorkeur groene thee. Dit neemt je hongergevoel weg en stimuleert de stofwisseling.
 • 12. Ultieme tip: Krijg je trek, poets je tanden! Je honger verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Als je de bovenstaande regels in acht neemt kun je in een week op een verantwoorde manier 3 kilo afvallen.

22 Reacties

 1. ik heb een tip voor alle mensen die een water dieet volgen. je moet minimaal 2 liter water drinken. HEt is verstandig dit gespreid over de dag te doen. nou heb ik een android app gevonden die jaar daarbij kan helpen. de app heet: “Geef je lichaam water”. Deze app helpt je om het uur te herinneren dat je een glas water moet drinken.

 2. Hoi Postman kan je me even uitleggen wat je doet en wat je precies op een dag eet (a.u.b in een schema)

  Alvast bedankt
  Groetjes Hind Alaiz

 3. Hoi ik heb een vraag ik snap niet zo goed wat de waterdieet inhoud.
  En wil 20 kg afvallen in 9/10 weken.
  Tips zijn altijd welkom.

  Alvast bedankt
  Groetjes Hind Alaiz

 4. Hoihoi,
  Ik ben een meisje van bijna 17jaar ,kben 1m61 en weeg 77kg!!! volgens de dokter moet er 18kilo eraf ;s Ik begin vanaf vandaag met waterdieet ,ik probeer 4liter water te drinken per dag, ontbijten zoals ik altijd doe, in de middag een lepel of 2 warme maaltijd in de middag en in de avond ook en 1 keer per dag appelazijn toevoegen aan een glas water om meer vet te verbranden,en elke dag 100situps ! Mijn doe is om in 8weken tijd 25kg af te vallen maar weet niet of het zo gaat lukken. Ik laat jullie wel weten over de resultaat enz. :D

  • Hej Dikkiedik

   Hoe is het nu met je dieet? Ben benieuwd naar je vooruitgang :)

   Groetjes
   Layla

 5. Hallo mijn naam is Chris.

  Ik ben een jongen van 18 jaar. 1 meter 86 en 85 kilo. Ik ben vrij zwaar door regelmatig sportschoolbezoek en een redelijke spiermassa. Echter heb ik ook last van een naar mijn gevoel van iets te veel vetopslag. Echter wil ik maar zo’n 5-10 kilo kwijt. Het probleem is, dat ik met het hierbeschreven waterdieet bang ben veel van mijn spiermassa te verliezen in plaats van vet. Heeft iemand tips hoe dit aan te pakken? Waarschijnlijk zal ik deze manier wel uitproberen en de resultaten zeker hier laten weten.

  Bij voorbaad dank.

  • Wat denk je van gewoon gezond eten Chris?

   Als je veel afvalt met een modedieet zoals dit dieet dan kun je er van uit gaan dat je niet alleen vet verbrand maar ook spiermassa gaat verbranden. En dat is niet wenselijk.

   Groetjes van Bea.

 6. Hai
  Ik zou dat ook wel willen doen maar ik ben een slechte drinker hoe kun je dat stimuleren en wat eet je er bij dan ik wil ook wel 20 kilo eraf maar het valt me niet mee

  • Droge (gezonde) koeken, beschuit … droog voedsel waardoor je dorst krijgt en natuurlijk zelf even de knop omdraaien :)

   Succes!

 7. Het is nu 2 weken verder, ik drink minstens 4 liter en maximum 5 liter water per dag. Ben van 95 kg naar 89,5 kg.

  Ik voel me goed en het water smaakt mij ook, ik eet ook veel minder maar wel nog normaal. (het snoepen is er gwn niet meer bij).

  Toch heb ik schrik omdat ik op het internet veel lees over watervergiftiging. Zou ik mij zorgen moeten maken? Ik voel mij nochtans super.

  • Postman wat doe je naast die 4 a 5 liter water drinken dan? Sport je nog ofzo? En wat eet je op een dag? Wil je dat graag uittypen voor mij

  • Beste dikkertje

   ondertussen 2 maanden ver en ik zit op 82 kg.
   Ik sport niet veel door tijdsgebrek, ik let enkel op mijn voeding nu. Niks meer snoepen tussendoor (tenzij een waterrijke vrucht en magere yoghurt) en voor de rest veel water drinken (neemt hongergevoel weg).

 8. Atiyeh, ik bewonder je resultaten. Al jaren probeer ik ook iets te doen en dan ga ik regelmatig intensief sporten of niet meer snoepen en veel water drinken. Maar door mijn studies en werk heb ik er meestal geen tijd voor en herval ik in mijn slechte gewoonten.

  Ik wou dat ik jou doorzettingsvermogen had. Daarbovenop komt nog dat ik er niet echt met iemand durf over te praten, ik schaam mij er wel voor. Ben een gast van 1m91 en ik zit rond de 94kg geloof ik. 80 zou ideaal zijn.

 9. jemoeder;
  A; schaf een woordenboek aan of ga googlen naar de definitie van anorexia
  want je bent overduidelijk zeer nauw in je denkwijze en kennis van dit begrip die je zo makkelijk uitkotst
  B; stoer? ??? trots!! dat is het woord die je zoekt; Ben heel trots op mijzelf! :D
  start gewicht was 83 kg, (zeer ongezond) en woog na mijn diet; 56kg , ik ben 1,60m dus dat is een behoorlijk gezonde gewicht!..

  C; Je bent commentaar aan het plaatsen bij een forum omtrent waterDIETEN.. Dus kan er van uit gaan dat je er interesse in hebt , dat je ZELF streeft naar een paar kilo’s minder.(wat doe je anders hier) Dus in plaats van mensen heel zielig achter je laptop/pc te bekritiseren raad ik je aan om op te staan en wat aan je gewicht te gaan doen! ipv mensen die het wel gelukt is met afgunst en jaloezie te benaderen…Veel succes in je strijd ! ;)

  ps. leer datums lezen van reacties..”Meisje13104″ plaatst een commentaar op ;
  maandag 4 april 2011 om 19:46

  mijn reactie is van;
  woensdag 14 september 2011 om 13:23
  :S

  • Atiyeh, ik bewonder je resultaten. Al jaren probeer ik ook iets te doen en dan ga ik regelmatig intensief sporten of niet meer snoepen en veel water drinken. Maar door mijn studies en werk heb ik er meestal geen tijd voor en herval ik in mijn slechte gewoonten.

   Ik wou dat ik jou doorzettingsvermogen had. Daarbovenop komt nog dat ik er niet echt met iemand durf over te praten, ik schaam mij er wel voor. Ben een gast van 1m91 en ik zit rond de 94-95kg geloof ik. 80 kgzou ideaal zijn voor mij.

 10. Ik heb paar jaar geleden mijn soort van eigen waterdieet gedaan,ik dronk ongeveer 5 a 7 liter water per dag en daarnaast elke dag 20 minutes per dag winsor pilates oefeningen…het resultaat; 27 kilootjes ERAF in 3 maanden!!!!!!zonder overdreven rare dieetbeperkingen.:-D

  • wauw! Wist je dat afvallen 80% voeding is en 20% bewegen? Uit onderzoek blijkt dat veel sporten zeer goed is voor je conditie, uiteraard… Maar toch zeer teleurstellende resultaten geeft wanneer het om afvallen gaat! 5/7 liter is behoorlijk veel, kijk uit dat je geen overdosis water krijgt! 3 liter is net even die extra liter meer dan je lichaam nodig heeft om af te vallen. succes!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in