Wegwijs in Sportvoeding

Wegwijs in Sportvoeding, een nieuwe bestseller van Irene

Of je nou professionele sporter bent, je begint net of je sport voor je hobby, voor een goed resultaat heb je gezonde voeding nodig. Zonder genoeg rust, training en voeding krijg je nooit het gewenste resultaat. Balans hierin is belangrijk.

Inleiding

Er is niet zoveel te vinden op het gebied van sportvoeding en zeker niet als het gaat om de moderne vorm van voeding dat wegwijs in sportvoeding ik hanteer in het nieuwe boek WEGWIJS IN SPORTVOEDING, die gebaseerd is op de natuurlijke sportvoeding. Echte professionele sporters zullen een eigen coach hebben die specifiek uitrekenen wat ze nodig hebben voor hun topsport prestaties. Daar gaat dit boek in principe niet over, hoewel veel professionele sporters ook maar wat doen en kunnen dan veel informatie vinden in dit boek. Dit boek is in eerste instantie geschreven voor ‘normaal’ sportende mensen en voor jong tot oud, van bodybuilders, voetballers, marathon renners tot mensen die gewoon wandelen of fietsen. Voor iedereen is het een must have.

Wegwijs is Sportvoeding

In dit boek belicht ik de natuurlijke sportvoedingsadviezen zoveel mogelijk, maar zal ik ook een stuk van de reguliere sportvoeding belichten. Zo krijg je een goed beeld van hoe je het beste kunt eten. Ik belicht bewust ook de reguliere sportvoeding stukje zodat jij dan zelf een keuze kunt maken, wat bij jou past maar ook dat het soms wel een aanvulling is op het geheel als je beide vlakken toepast. Vanuit mijn werk als (auto) kinesiologische voedingstherapeut, werk ik met voeding als medicijn. Het is waanzinnig wat voeding kan doen, zowel positief, maar ook negatief als je niet eet wat bij je past. Dus je zult in dit boek ook veel tegenkomen hoe geneeskrachtig voeding kan zijn. Ik belicht dus ook de kracht van natuurgeneeskundige voeding.

De ideeën over wat wel en wat juist niet gedronken of gegeten moet worden voor, tijdens en na het sporten wisselen vaak en adviezen spreken elkaar nogal eens tegen. Kortom de chaos is groot

Wanneer je sport is het belangrijk dat je weet wat je doet op alle fronten. Er is veel te lezen op internet maar al die informatie maakt het er niet makkelijker op, kom er maar eens wijs uit en waar moet je precies op zoeken?. Een boek waar alles in staat is veel gemakkelijker.

Wanneer je sport is het ook belangrijk dat je leert wat algemene sportvoeding inhoud, welke producten juist goed en slecht zijn. Er is veel rotzooi op de markt in de sportvoedingswereld.

Ongezonde Sportvoeding

Sportvoeding producten hebben een zeer positief imago, maar ik ben toch echt geschrokken wat een rommel er op de markt te krijgen is. Veel shake’ s vol chemische stoffen, veel supplementen in synthetische vorm. Wat dacht je van die energiedranken, dat is ook zo af te raden voor iedereen en heeft NIKS meer met sporten of voeding te maken.

Daarnaast is het ook belangrijk dat bekijkt welke sport je gaat doen en dat je leert wat je juist daarbij moet eten voor de juiste resultaten. Je leert welk rendement je uit je training kan halen, wel voedsel je helpt bij opbouw van spieren en conditie. Dat je leert welk voedsel belangrijk is voor herstel.

Ook hormonen zoals cortisol, testosteron, insuline en noem maar op hebben een enorme invloed op sporten, je conditie, je opbouw van spieren maar ook je gezondheid. Hoe blijven hormonen in balans, maar ook hoe kan je er gebruik van maken op een gezonde verantwoorde manier van deze hormonen.

Als voedingstherapeut en sportbeoefenaar heeft Irene gezonde en natuurlijke voeding tot uitgangspunt gekozen bij haar adviezen over welke voeding het beste past bij kracht-, duur- en recreatiesport

Daarnaast is het zo dat veel sporten verzurend zijn. Dat heeft ermee te maken dat het lichaam teveel mineralen verliest en hierdoor gaat je sportuithoudingsvermogen enorm achteruit. Vooral de vele sportvoeding die tegenwoordig veel genuttigd wordt maakt het nog erger. Het is belangrijk dat je veel basisch voedsel eet. Twee keer per dag groente is een must voor sporters, zo ook voldoende eiwitten en koolhydraten. Waarbij de eiwitten weer erg belangrijk zijn voor spieropbouw. Omdat eiwitten erg verzurend zijn voor het lichaam is het belangrijk om basische producten of supplementen daarbij te eten. Ook de omega vetzuren balans is mega belangrijk. Vooral de omega 3 vetzuren die in vette vis, walnoten en hennepzaden zitten zijn voor sporters van essentieel belang.

De Inhoud

  • Voeding en sportprestaties
  • Voeding en sport bij onder- en overgewicht
  • Hormonen in balans houden
  • De juiste suikerspiegel en zuurbalans
  • Koolhydraten, vetten en eiwitten
  • Ongezonde synthetische sportvoeding
  • Sporters die vegetarisch eten en/of voedselallergie hebben
  • Weekmenu’s

Voor elke tak van sport moet je anders eten, kracht meer op spieropbouw en duursport is meer op conditie gericht. Natuurlijk zijn er ook combinatie sporten waarbij het beide belangrijk is. Dat vertel ik uitgebreid in het boek wegwijs in sportvoeding, en vooral hoe je dit moet doen en toepassen.

De spijsvertering komt ook aan bod, en zeker klachten en ziektes die je bij sporters vaak ziet. Zo zijn darmklachten echt funest voor sporters, je kunt er echt moe en slap van worden. Goede darmen en een mooie darmflora is zo enorm belangrijk en heb je darmklachten dan leer je deze te verbeteren.

Ook leer ik je gezonde sportdranken en sportsnacks te maken, vaak zeer eenvoudig en ook nog goedkoper dan kant en klaar waar vaak veel chemische E-stoffen inzitten.

Conclusie

Daarnaast nog een hele boel informatie over alles wat met sportvoeding te maken heeft.
Kortom een must have dit boek voor iedereen, of je nou wel of niet intensief sport. Ook voor oudere die van wandelen en fietsen houden want ook deze groep moet goed op hun voeding letten.

Verder zullen ook bodybuilders en duursporters die gezond breed en snel willen worden erg blij zijn met dit boek.

Bestel nu het boek en leer! Neem nu ook dit moment in handen om je leven te beteren op voeding, rust en bewegingsgebied.
Uiteindelijk bepaal jij of je gezond oud wordt met een mooi lijf.

Wegwijs in sportvoeding is te bestellen bij bol.com

Gezonde Groeten,

irene

www.persoonlijke-voeding.nl

[thrive_leads id=’45768′]

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in