Regelmatig publiceren we ervaringen van onze bezoekers met een bepaald dieet. Deze keer de ervaring van Gerda met Weight Watchers.

Sinds 2019 heeft WeightWatchers een nieuwe naam. WW Freestyle is nieuw programma voor gewichtsverlies en wellness. Het helpt je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, ongeacht of je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Bij WW mag je alles eten! Het SmartPoints plan geeft je de vrijheid om eetbeslissingen te nemen die voor jou werken. Lekker eten, nieuwe smaken ontdekken en samen met je familie en vrienden ultiem genieten. Lees meer over WW Freestyle.


Mijn Ervaring met Weight Watchers

Allereerst wil ik mezelf even voorstellen. Hallo mijn naam is Gerda en sinds 2006 bezoek ik vetvrij.com om ervaringen uit te wisselen en vragen te beantwoorden. Op mijn zwaarst (begin van deze eeuw) heb ik 128 kilo gewogen. Daarna ben ik maar niet meer op de weegschaal gaan staan. Ik ben mijn héle leven al te zwaar. Het zit in mijn genen zeg ik altijd maar. Tijdelijk kun je tijdelijk starten met Weight Watchers Korting.

Diabetes Patiënt

Mijn moeder is inmiddels overleden (april 2013). Was zwaar diabetes patiënt en had voor de tweede keer dikke darm kanker. Ze kon niet geopereerd worden door verschillende omstandigheden. Dat zet je toch aan het denken. Dit wil ik niet. Ik heb al zóveel diëten geprobeerd. Ik zal ze niet gaan opnoemen. Eén wil ik aanhalen: Sonja Bakker. Ja, ik ben er 25 kilo mee afgevallen maar uit ervaring blijkt dat je lichaam véél en véél te weinig aan voedingswaarde binnenkrijgt en je zodoende roofbouw op je lichaam pleegt.

Weight Watchers

Tot ik een vriendin sprak die haar streefgewicht had behaald. Toen ik vroeg hoe ze dit had gedaan bleek dat ze Weight Watchers had gevolgd. Maar ja, Het grootste nadeel en dat weerhield mij ervan is dat je “in het openbaar” wordt gewogen. “Iedereen” zou te weten komen wat ik woog. Maar in één keer ging de knop om en heb ik toch uiteindelijk de stap gemaakt! En daar ben ik nog steeds blij mee!

Mijn eerste bezoek aan Weight Watchers

Mijn eerste bezoek aan Weight Watchers was op 31 maart 2009. Met lood in mijn schoenen ging ik naar de eerste cursus. Pfffff…. ik ben zo zenuwachtig! Ik kan de klok wel op 18.30 uur kijken: dan kan ik wegrijden naar de cursus. Natuurlijk was ik veel te vroeg: 18.45 uur! Maar de coach was er al. Ze zal me wel in een ooghoek, in de deuropening hebben zien staan met een blik: “zucht, het is nu of nooit”! De coach was gelukkig een gezellig en spraakzaam typje: Trok me meteen aan de jas mee naar binnen met de woorden: “kom d’r in: zo in de deur blijven staan, da’s niet gezellig he”? Het ijs was gebroken.

Weegkaart

Nou, ik kreeg dus een kaart van haar waar ik m’n gegevens moest invullen. Toen dat klaar was kwam het moment suprême: Het weegmoment: Diepe zucht en gaan met die banaan! Poehhhh, dat was even slikken: Er was werk aan de winkel! Ik kreeg van haar, dat was haar eigen initiatief, een glazen steentje. Bij iedere pond eraf, krijgen we zo’n steentje! Vind ik toch een erg leuk initiatief! En ze hoopte dat m’n vaas/glas thuis, gauw vol zat! Doet erg leuk aan, als zeg ik het zelf. Nadat iedereen gewogen was en geloof me, dat gebeurt écht discreet, begon de coach aan haar “babbel” zoals ze het zelf altijd noemt. Iedere week ontvang je, bij de weging van haar, een weekboekje met daarin handige tips en recepten. De coach gaat dieper op de materie van het weekboekje in en er is gelegenheid tot vragen stellen. Wat ik zelf altijd prettig vond is het “lotgenoten” contact voor de weging. Je deelt ervaringen en recepten uit. Ben je afgevallen is men blij voor je. Ben je aangekomen, ja, dat gebeurt een héle enkele keer ook, dan motiveren ze je weer om tóch door te gaan. En krijg je nuttige tips en gebruikerservaringen.

Nablijven en Babbelen

Na afloop van de cursus moeten de nieuwe cursisten meteen al “nablijven”. De coach neemt na haar “babbel” de tijd om het programma uit te leggen. De eerste 4 weken krijg je een boekje mee waarin je de informatie nog kan nalezen. In de eerste week denk je, dat leer ik nooit allemaal maar al héél snel kom je in het goede ritme! Voor en na de cursus kun je in het “winkeltje” producten van de weight watchers kopen die je in het programma ondersteunen. Ze hebben een soort van “muesli”repen in allerlei smaken, snoepjes, koekjes, sauzen. Allemaal met een vaste pointswaarde. Ook hebben ze diverse kookboeken met recepten waarbij de pointsaantallen al vermeld staan.

Boodschappengids en de Calculator

Wat absolute musthaves zijn, zijn de boodschappengids en de calculator. Mijn tip aan jou is: stoor je niet aan andere mensen, maar neem de calculator eens mee de supermarkt in. Met de calculator kun je d.m.v. het invoeren van de voedingswaarden een pointsaantal uitrekenen van een bepaald product. Vergelijk de etiketten eens met elkaar! Je zal schrikken! Kies producten met zo min mogelijk vetpercentage. Kijk maar eens bijvoorbeeld bij de diverse merken magere yoghurt! In de gids kun je ook in de tabel aflezen in welk product de minste points in zitten. M’n volgende tip is: weeg je eten af! Ook daarmee is winst te behalen. Je kan, met name bij de groene producten: mager vlees/kip/vis, deegwaren, verzadigd eten. Maar weeg altijd je eten af: 1 ½ aardappel is niet altijd 150 gram.

Het Weight Watchers Systeem

De coach rekent aan de hand van je lengte, gewicht, geslacht en leeftijd je dagtotaal uit. Ook kun je samen een streefgewicht bepalen. Alles wat je eet of drinkt heeft een pointswaarde. Water, de meeste groentes en fruit hebben een pointswaarde van 0! Dus, dat is goedkoop in gebruik. Het programma leert je, door goede en bewuste keuzes te maken een gezondere levensstijl te krijgen. In de boodschappengids staan heel veel voedingsmiddelen in rubrieken vermeld van diverse supermarkten. Deze zijn weer onderverdeeld in de merken. In de boodschappengids zie je een voedingsmiddelenlijst staan met daarachter een groen of wit bakje. De groene bakjes wil zeggen dat dat een gezonde keuze is en dat dat product een verzadigende waarde heeft en mager in vetpercentage is. Je zal zien dat producten met een groen bakje lager in pointswaarde zijn dan producten met een wit bakje. Het is de bedoeling dat je iedere dag noteert wat je hebt gegeten en dat je de daarbij behorende pointsaantallen opschrijft. Op deze manier houd je heel goed in de gaten wat je binnenkrijgt. Je wilt het dan ook wel laten om producten die een héle hoge pointswaarde hebben te nuttigen. Want je doel is om je dagtotaal te consumeren en je streefgewicht te behalen.

Eten en Drinken

Ook wordt gelet op de hoeveelheid water dat je drinkt, je genoeg vetten binnen eet, je voldoende groente en fruit neemt en je voldoende beweging krijgt. De coach evalueert, bij de weegschaal, n.a.v. je gewicht in het kort jouw week. Heb je nog vragen dan kan je die na de cursus stellen of bij relevantie, tijdens haar “babbel”.

Dagtotaal en Active Points

Het gaat erom dat je iedere dag trouw je dagtotaal opmaakt. Kom je er overheen dan is het dan geen punt want je beschikt ook nog over vrije weekpunten. Die mag je opmaken (en dan val je nóg af) maar het hoeft niet. Ook kun je active points scoren. Door te bewegen, op welke manier dan ook: huishouden, tuinieren, sporten. Verdien je dus active points. Deze points kun je uitrekenen op je calculator. Zodoende kun je zien hoeveel points je hebt verdient. Onze coach zegt altijd: eet de helft van de points weer op door gezonde producten te nemen: boterham met gezond beleg, een schaal magere kwark/yoghurt met vers fruit. Want, deze energie heb je verbruikt en je lichaam heeft de bouwstoffen nodig om te kunnen functioneren. Zo zie je maar dat je bij Weight Watchers voldoende mag eten. Heb je ondanks alles toch nog een hongergevoel. Neem een glas water of een stuk fruit. Dat is allemaal gratis en voor niets.

10% Gewichtsverlies

Bij de cursus werk je naar je 10% gewichtsverlies. Dus 10 % van je startgewicht moet je kwijt zijn. Je krijgt dan de beroemde sleutelhanger. Dat moment dat je die sleutelhanger krijgt overhandigt van je coach! Kippenvel! Daarna ga je door naar je streefgewicht met als uiteindelijke doel je lifetime membership te behalen. Als je dat hebt gehaald en je 2 kilo boven of onder je streefgewicht blijft dan mag je gratis naar de cursus. Hoe mooi is dat?! Dat heb ik helaas nog niet gehaald. Maar door het Weight Watchers programma te volgen ben ik in ieder geval goed voor mijn lichaam bezig!

Weight Watchers Combipas

Een paar jaar geleden introduceerde Weight Watchers de combipas. Een erg handig systeem. Je kan On-line al je voedingsmiddelen invoeren en je gaat dan 1 x per week naar de cursus toe. Dat is de beroemde stok achter de deur. Tevens beschik je over een uitgebreide databank met alle Weight Watchers recepten. Echt super! Ook staat de calculator on-line zodat je ook de pointswaarde kan uitrekenen. Ook kan je je favoriete voedingsmiddelen in de lijst toevoegen. Erg handig! Ik moet eerlijk zeggen dat deze methode het beste werkt!

Wie schrijft die blijft

Door omstandigheden ben ik even een poos uit het ritme geweest en de kilo’s vlogen er weer bij aan. Het is en blijft noodzakelijk om goed op te letten wat je in je mond stopt. Verval je in je oude eetpatroon, ja, dan zal je weer aankomen. Maar dat is met ieder dieet zo. Ik volg het programma nu op eigen houtje. Dat gaat dus niet zo hard als dat je naar de cursus gaat. Want: je wil niet afgaan bij de coach en ook niet voor jezelf. Het is de clou om te blijven schrijven en eerlijk gezegd heb ik daar niet altijd even veel zin aan wat dan weer resulteert in het aankomen op de weegschaal. Dus je zelf af en toe even vermanend toespreken of jezelf even een trap onder je derrière geven! Niet opgeven!

Geen Dieet

Weight Watchers is géén dieet. Het is een gezonde levensstijl wat ook door de internisten/Maag-Lever-Darmarts wordt aanbevolen. Dus, zet je schroom overboord, wees lief voor jezelf en pak die kans om gezonder te gaan leven. Je lichaam zal je dankbaar zijn! Op de site weightwatchers kun je zien waar in den lande een cursus wordt gegeven. Ik hoop dat je wat aan mijn ervaring over Weight Watchers hebt. Mocht je nog vragen hebben dan ben ik natuurlijk bereid om deze te beantwoorden. Gebruik hiervoor het reactie formulier.

Liefs,

Gerda

[thrive_leads id=’51603′]

12 Reacties

 1. Lieve Agnes!

  Daarom heb ik mijn verhaal hier, met jullie gedeeld. Jarenlang een pseudoniem gebruikt. Maar ik hoop dat ik je met mijn verhaal over de streep kan trekken! Ik woog 114 kilo de eerste weging. Was één van de zwaarste. Maar zet ajb je schaamte gevoel opzij. Je kan nú de stap in de goede richting zetten. Weight watchers is een steengoed programma! Je mag voldoende eten. Het is geen crashdieet. Net hoorde ik een reclame van de modifast. 500 calorieen per dag. Nieuwsflits: je lichaam heeft in rust al 1000 calorieën nodig zodat je op de been blijft!
  Kijk op de site waar een cursus is en ga! Deal!?
  Ik hoop volgende week te lezen hoe het was. Heb je vragen? Stel ze maar! Je kán het!!!

 2. Lieve Gerda,

  Ook al ken ik je niet ik heb enorm veel respect voor je. Ondanks de tegenslagen heb je doorzettingsvermogen zul je uiteindelijk je doel bereiken meid.

  Suus

  • Dank je wel Suus! Ja, dat kan je wel stellen: bergen tegenslagen gehad door m’n jaren heen. Maar door al die tegenslagen wél een stuk sterker geworden en de vrouw geworden die ik nú ben! Ik ben nog niet bij m’n streefgewicht maar ik ben er van overtuigd dat ik het deze keer écht ga halen!

  • Dank je wel lieve Tanja!

   Met de steun van jou, Alice en Conny kom ik er wel!
   En zeker weten is W.W. een super goed programma!

 3. Dankjewel voor je eerlijke verhaal. Het heeft me de kracht gegeven de knop om te zetten. ik heb op de zuid van weet watchers gekeken en ga morgen avond voor het eerst naar een bijeenkomst.

  groetjes, Moniek

  • Graag gedaan Monique! En voor het eerst ook met m’n eigen naam getypt hier. Altijd maar schamen! Dom! Ik weet dat ik goed bezig ben!
   Ik vind het súper dat ook JIJ die stap durft te zetten! Je bent een kánjer! Je kiest voor jezelf! Voor een gezonder lichaam! Petje af! Ik zou het heel erg leuk vinden als je wilt vertellen hoe het is gegaan! Zie je er tegenop? Je hebt mijn “eerste keer” gelezen. Doodeng vond ik het. Met name het wegen. Maar ja. Het is je eerste stap naar de rest van je gezonde leven! Weest nu al trots op jezelf dat je deze stap hebt gezet!

   We hebben ook een forum hier waar we onze ervaringen met elkaar delen. Jij gaat het propoints systeem doen, ik doe het flexipoints maar dat maakt niet uit. Je kan ervaringen uitwisselen, mensen stimuleren je of halen je uit de put als het even niet zo goed gaat.

   Zet ‘m op!

 4. Ja lieve gerda we zijn zo trots op jou je bent n kanjer , ik weet hoe het werkt bij de ww ben zelf inmiddels al 7 jaar er bij.En het werkt voor mij ook geweldig.Je bent n kanjer :-)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in