Eet, Beweeg, Leef met Weight Watchers Feelgood!

Sinds 2019 heeft WeightWatchers een nieuwe naam. WW Freestyle is nieuw programma voor gewichtsverlies en wellness. Het helpt je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, ongeacht of je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Bij WW mag je alles eten! Het SmartPoints plan geeft je de vrijheid om eetbeslissingen te nemen die voor jou werken. Lekker eten, nieuwe smaken ontdekken en samen met je familie en vrienden ultiem genieten. Lees meer over WW Freestyle.

Met het Feel Good programma kies Weight Watchers bewust voor een multidimensionale benadering en heeft alle goede elementen uit het bestaande programma geïnnoveerd tot een driedimensionaal programma.


Een nieuwe jij?

Natuurlijk kan het, met het Feel Good programma van het nieuwe Weight Watchers!

Voeding, Beweging en je goed voelen zijn voortaan de basis van het Weight Watchers Feel Good programma waarmee ze je gaan helpen. Tot ook jij die nieuwe jij tegenkomt.

Met het Feel Good programma laten ze je zien hoe je de juiste keuzes maakt op het gebied van voeding, motiveren ze je om te gaan bewegen en zorgen ze dat je tijd voor jezelf vrij maakt, zodat je je goed voelt en gelukkig bent.

En zij helpen je daarbij!  Weight Watchers wil je helpen en inspireren, met al hun inzichten, dagelijks advies en extra motivatie als het nodig is.

Hoe?

Met hun nieuwe Smartpoints® systeem, een sterke community, veel motivatie en veel nieuwe online tools op maat gemaakt voor jou.

De aspecten Eet, Beweeg en Leef,  sluiten naadloos aan bij onze huidige levensstijl

Het oude puntensysteem wordt volledig herzien om beter aan te sluiten bij recente voedingsinzichten
Geen opgeheven vingertje over alles wat niet mag, maar leden motiveren en op weg helpen naar een gezonde levensstijl.

De reden dat Weight Watchers heeft gekozen voor deze nieuwe weg heeft niets te maken met de komst van Oprah Winfrey maar vooral met het veranderen van het inzicht in voeding

Deze veranderen continu en Weight Watchers ontkomt er niet aan om hierop te anticiperen. Het nieuwe programma wordt vanaf januari 2016 wereldwijd gelanceerd en in tegenstelling tot het oude programma ligt de focus niet meer alleen op voeding, maar is ook beweging een belangrijke pijler.

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. We leven gemiddeld steeds langer maar goeden ook langer werken. Het is daarom essentieel om gezond en vitaal te blijven. In Nederland heeft 60% van de inwoners een te hoog BMI: 48% heeft overgewicht en 12% obesitas* . Niet enkel de voedingsgewoonten veranderen, maar ook de voedingsinzichten. Op basis daarvan herzag Weight Watchers haar programma, dat voortaan bestaat uit de drie aspecten Eet, Beweeg en Leef.

Hoe werkt het Feel Good-programma?

“Weight Watchers ontwikkelt mee met de maatschappij en de inzichten die we hebben over de voedingsmiddelen die we dagelijks tot ons nemen”, zo zegt Gary Foster, Chief Scientific Officer Weight Watchers en het ‘brein’ achter het Weight Watchers-programma. “Bepaalde voedingsmiddelen verbieden doen we niet, maar we willen onze leden wel bewustmaken van het verschil tussen gezonde en ongezonde calorieën.”

benl_eet_groen

Gezonde voeding staat nog steeds centraal bij Weight Watchers. Voortbouwend op de meest recente wetenschappelijke inzichten wordt het eerdere puntensysteem volledig herzien. De ProPoints heten voortaan SmartPoints. Suiker en verzadigd vet verhogen de waarde, terwijl proteïnen de waarde wat verlagen. Een croissant gaat zo bijvoorbeeld van 5 ProPoints naar 8 SmartPoints; kip was vroeger 3 ProPoints waard en nu 1 SmartPoint.

Slimmere voedingskeuzes = beter afslanken

Voortaan maak je slimmere voedingskeuzes en slank je nog beter af dankzij de vernieuwde SmartPoints®, een ongeziene evolutie van het Weight Watchers puntensysteem. Doordat de SmartPoints® worden berekend volgens de laatste wetenschappelijke en voedings inzichten, zorgt dit ervoor dat je nog meer resultaten behaalt en effectiever afvalt. Je blijft echter nog steeds punten tellen en je maakt nog steeds je eigen keuzes. Precies zoals je van Weight Watchers gewend bent.

benl_beweeg_oranje

Bewegen, op het eigen tempo, draagt bij aan een succesvolle gewichtsbeheersing op lange termijn en de eigen gezondheid. De nieuwe benadering biedt de leden een gepersonaliseerd activiteitendoel: of ze nu actiever willen worden en niet weten waar ze moeten beginnen, of klaar zijn voor het volgende niveau. Bewegen is in het Weight Watchers-programma niet langer een middel om extra ‘voedsel’ te verdienen. Om haar klanten te stimuleren om te gaan bewegen lanceert Weight Watchers de website ‘Get fit’, met tips en instructievideo’s (van yoga tot lopen). De website wordt in de loop van 2016 verder ontwikkeld.

Start direct met je nieuwe jij. Nu 1 maand gratis en een gratis Fitbit bij Weight Watchers!

Voortaan ga je meer en beter bewegen dankzij een uniek bewegingsaanbod dat je helemaal zelf kunt samenstellen. Via hun online programma kun je namelijk makkelijk beginnen met een individueel bewegingsplan. Dit plan wordt specifiek op jouw doelen afgestemd, volgens jouw leven, jouw behoeftes en de tijd die jij eraan kunt besteden. Beweeg meer & beter dankzij hun brede aanbod aan e-lessen, podcasts en bewegingsadvies

benl_leef_blauw

Wetenschappers zijn het erover eens: gelukkige mensen maken gezondere keuzes.1 Vanuit die optiek betrekt Weight Watchers vanaf nu ook het gevoelsaspect in haar programma. Je innerlijke ik ‘voeden’, helpt bij het behalen van je doelen en het maken van gezonde keuzes. Durven tijd te nemen voor jezelf, ‘nee’ leren zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf: daar draait het om.

Leer jezelf op 1 zetten, want een gezonde geest maakt gezonde keuzes

Wat er vanbinnen gebeurt, zie je aan de buitenkant. Daarom is het belangrijk dat je jezelf op 1 zet. Zo word je blij en ga je vanzelf goede en gezonde keuzes maken, heb je meer aandacht voor jezelf en krijg je die stralende blik in je ogen.

Het nieuwe programma bevat verder een nieuwe app waarin leden van de community elkaar kunnen ondersteunen en waarmee ze de kracht van Weight Watchers in hun handpalm ervaren. Alle huidige cursussen worden in 2016 vernieuwde met gepersonaliseerde doelstellingen op vlak van levensstijl.

Een Breder Verhaal

Gary Foster van Weight Watchers, als chief scientific officer  de brein achter de nieuwe aanpak van het Amerikaanse dieetbedrijf. Hij verteld: “De tijd dat we alleen focusten op wat er op ons bord kwam, is voorbij. Het verhaal is breder en móét breder worden. Beweging en je goed in je vel voelen zijn sleutelfactoren voor een goede gezondheid. Dat is op zich vanzelfsprekend, maar wij hebben het nu in een goed omlijnd programma gegoten.”

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 3 miljoen mensen die het programma volgen. Deze stappen allemaal over op de nieuwe Feel Good methode. Dit is een enorme verandering in de geschiedenis van Weight Watchers. Het programma wordt aangepast aan nieuwe inzichten in de voedingswetenschap. Het sluit ook beter aan bij consumenten, die zich er steeds beter van bewust zijn dat gezond eten meer omvat dan calorieën tellen. Het puntensysteem is volledig herzien.

Ook Oprah is erg enthousiast over de nieuwe aanpak. Weight Watchers is dieet is meer maar een lifestyle. Gebaseerd op wetenschappelijk inzichten. Deze nieuwe, holistische benadering past daar helemaal bij. Weight Watchers wil hiermee nieuwe leden trekken en oude leden terugwinnen.”

Geen ProPoints maar SmartPoints

In het oude systeem werden punten gekoppeld aan calorieën, dat is vanaf nu verleden tijd. Calorieën zeggen namelijk niks over de gezondheid van voedingsmiddelen. Not all calories are created equal. Suiker en verzadigde vetten krijgen we al snel teveel binnen en leveren in het nieuwe systeem daarom veel SmartPoints op. Fruit en groente blijven nul punten, omdat ze veel vezels, vitamines en mineralen bevatten.

SmartPoints stimuleren je om elke dag gezond te eten. Houd eenvoudig online je punten bij, blijf binnen je budget en bereik je streefgewicht

Ook stapt Weight Watchers af van het idee dat je sport om meer te mogen eten, stappen we af. Sporten wordt niet alleen gestimuleerd om af te vallen, maar ook als middel om je beter te vóelen. Gelukkigere mensen maken gezondere keuzes. Daarom worden leden gestimuleerd om aan hun mentale welbevinden te werken. Niet alleen maar werken en voor anderen zorgen, maar ook dagelijks tijd voor jezelf nemen. Een boek lezen, een oude vriendin bellen of een wandeling maken bijvoorbeeld

Verdwijnen de Weight Watchers Bijeenkomsten?

Alleen al in Nederland zijn zo’n 400 bijeenkomsten per week. Het werkt motiverend om ervaringen te delen. Maar de meetings gaan niet meer alleen over eten. We vragen ook: wat heb je deze week voor jezelf gedaan om je beter te voelen? Gewicht is niet de enige maatstaf voor succes.” aldus Gary Foster.

Over Weight Watchers

Weight Watchers International, Inc. is de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 30 landen. In Nederland vond de eerste Weight Watchers cursus plaats in 1974. Weight Watchers wil de relatie van haar leden met voeding weer normaliseren. Daarom houdt het elke week meer dan 36 000 cursussen wereldwijd. Leden krijgen er ondersteuning vanuit de groep en leren er gezonde eetgewoonten, het belang van beweging en hoe hun gedrag aan te passen. Daarnaast biedt Weight Watchers ook innovatieve producten en diensten aan via het web en via apps, waarmee het een van de belangrijkste organisaties is op vlak van digitale afslankproducten. Weight Watchers biedt een breed gamma producten, publicaties en programma’s aan voor al wie zijn of haar gewicht onder controle wil houden of verliezen.

Wil je meer weten over het nieuwe Feel Good programma of starten met een online cursus? Bezoek dan de website van Weight Watchers.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over het nieuwe Feel Good programma van Weight Watchers of wil je ervaringen delen met andere bezoekers? Gebruik dan het facebook comment formulier onderaan deze pagina.

Gezonde Groeten,

natascha

[thrive_leads id=’51603′]
* bronnen: cijfers CBS Gezondheidsenquête 2012
RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelMoeiteloos Slank Receptenboek; Review
Volgend artikelBodymass Sportvoeding Action; Review
weight-watchers-feel-goodHet Feel Good programma van Weight Watchers is een absolute aanrader. Door te kiezen voor betere voeding en voldoende beweging val je effectiever af, neemt je zelfvertrouwen toe en zit je beter in je vel.

13 Reacties

 1. Wil graag de WW gratis receptenbundel, zonder dat ik lid ben. Wil eerst graag bekijken. Maar als ik het download moet ik eerst lid worden en dat wil ik niet.

 2. Ik zou graag met ww beginnen maar wat houden die punten nu werkelijk in.
  Ook ben ik op moment met powerslim bizig kan ik dan overstappen zonder aan tekomen.

  • Ook ik kan de recepten niet dowlnloaden… hartstikke jammer. @sanne Sanders geeft aan het formulier in te vullen, maar dat lukt niet ik krijg een foutmelding. Hoe kom ik aan de recepten?

  • Voor iedereen die de gratis recepten niet kon downloaden. Door de vele aanvragen heeft de server tijdelijk de verzendingen niet kunnen verwerken. Inmiddels is dit hersteld. Wil je de gratis weightwatchers recepten ook hebben? Vul dan het bovenstaande formulier in.

   Groetjes,

   Sanne

 3. Dag Natascha,

  Ik krijg de GRATIS UNIEKE RECEPTENBUNDEL (100 Heerlijke Slanke Recepten voorzien van SmartPoints) niet gedownload. Ben er thans reuze benieuwd naar want ik ben sinds kort een lifetime member geworden :-) .

  Groetjes,
  Annita

 4. Ik ben helemaal enthousiast over WeightWatchers Feel Good. Het programma bestaat uit drie dimensies: Eet, Beweeg en Leef. De nadruk komt te liggen op het totaalplaatje van verantwoorde voeding (Eet), meer beweging (Beweeg) en meer tijd voor jezelf (Leef).

  TOP!

 5. Graag wil ik deelnemen aan de Weight Watchers bijeenkomst op de Statensingel in
  Rotterdam. Tot nu toe heb ik geen toegang kunnen vinden of iemand kunnen bereiken. De enige optie was nog om om de afgesproken tijd voor de deur te gaan staan. Heb je misschien meer info. voor mij?

  Hartelijk bedankt,
  Eleonora Sybertsma

 6. Ongeacht wat je wilt bereiken, met het nieuwe Feel Good programma ondersteunen we je tijdens jouw persoonlijke afvaltraject. Een sterke Community, veel motivatie, nieuwe wetenschappelijke inzichten en veel nieuwe online tools ondersteunen je op weg naar een gezondere, nieuwe levensstijl!

  Eet!

  Het nieuwe programma is gebaseerd op een nieuw puntensysteem: SmartPoints™ waarden. Daar waar calorieën met name op het afvallen gericht zijn, weerspiegelen SmartPoints waarden de nieuwste wetenschappelijke inzichten en laten ze je automatisch kiezen voor gezondere voedingsmiddelen.

  Beweeg!

  Lichaamsbeweging doet veel meer voor je dan je fitter doen voelen: het geeft je meer energie, is goed voor je humeur en voor je gezondheid, voorkomt stress, versterkt je lichaam, zorgt voor een helder hoofd en helpt om beter te kunnen slapen. Daarom kun je in de app en online je persoonlijke Fit-doel ontdekken en krijg je individuele adviezen en tips om dit doel te bereiken. Zelfs als je kleine dingen aanpast en in het dagelijks leven actiever wordt, krijg je veel voor elkaar. Én je verzamelt ActivPoints!

  Leef!

  Als we uitgeput, moedeloos of gestrest zijn, kan het snel gebeuren dat er niets terecht komt van de goede voornemens.
  Het is bewezen dat het zinvol is om kleine pauzes te nemen, bewust van het moment te genieten en gewoon even alleen aan jezelf te denken.
  Met het Feel Good programma laten we je zien hoe je tijd voor jezelf vrij maakt, zodat je je goed voelt en gelukkig bent. Daar geniet je ook met het afvallen van, want dan wordt het gemakkelijker om van het programma jouw programma te maken.

  Wil je meer weten over het nieuwe programma van Weight Watchers en over SmartPoints, word dan lid van Weight Watchers. Meld je aan op de website voor Weight Watchers Online of de Combi Pas. Hiermee krijg je onder andere toegang tot heerlijke recepten, een eet- en bewegingsdagboek en profiteer je van alles wat de Weight Watchers App te bieden heeft.

 7. het zal allemaal wel, ik zal het zien als langere gebruiker van ww. echter is het op dit moment een puinzooi op de site en de app is ineens niet meer voor iedereen bruikbaar omdat je telefoon (half jaar oud) niet meer compatibel is. oplossing?: reactie van ww: moet je een nieuwe telefoon kopen of gewoon de site gebruiken op je telefoon!! wat kost dat wel niet!!!! tevens krijgen we totaal geen compensatie, terwijl we op dit moment weinig met de site kunnen omdat alles nog niet in orde is terwijl nieuwe aanmelders een fixe korting krijgen. is dat terecht? veel mensen hebben inmiddels al hun lidmaatschap opgezegd.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in