Weight Watchers Flex Review

Weight Watchers Flex, Een Nieuw Programma van Weight Watchers.

Sinds 2019 heeft WeightWatchers een nieuwe naam. WW Freestyle is nieuw programma voor gewichtsverlies en wellness. Het helpt je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, ongeacht of je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Bij WW mag je alles eten! Het SmartPoints plan geeft je de vrijheid om eetbeslissingen te nemen die voor jou werken. Lekker eten, nieuwe smaken ontdekken en samen met je familie en vrienden ultiem genieten. Lees meer over WW Freestyle.

De bestaande afslankprogramma’s van Weight Watchers zijn echte klassiekers. Sinds de oprichting in 1963 is opgericht zijn de programma’s in dertig landen uitgerold. Wereldwijd werken er nu 25000 mensen voor Weight Watchers. En wellicht nog wel het belangrijkst. Miljoenen mensen hebben baat gehad bij de programma’s.

Met Weight Watchers Flex is er een nieuw programma gelanceerd dat je in staat moet stellen om af te vallen. Kernpunt bij Weight Watchers Flex is dat het een flexibel programma is. Zo hoef je minder te tellen en kun je een vorm van beweging kiezen die bij jou past. Regelmatig wordt er Weight Watchers Korting aangeboden.

Het Weight Watchers Flex programma is in November 2017 gelanceerd en dus zijn de eerste resultaten zichtbaar. Werkt het nieuwe, flexibele Weight Watchers programma of is het te vrijblijvend? Je leest het in deze review.Wat is Weight Watchers Flex?

Weight Watchers is een van de meest bekende afvalprogramma’s ter wereld. Het bedrijf is in 1963 opgericht in New York door Jean Nidetch. Zij nodigde thuis een aantal mensen uit om over hun gewichtsproblemen te praten. Al deze mensen hadden veel diëten geprobeerd, maar ze verloren steeds de motivatie. Snel werd duidelijk dat door de groepsdynamiek de motivatie van de verschillende groepsleden in stand bleef. Nidetch besloot daarop om groepen te vormen. Al snel stonden er honderden mensen voor de deur en het bedrijf Weight Watchers was geboren.

weightwatchers flex logo

De afslankprogramma’s van Weight Watchers rusten op vier pijlers. De eerste pijler is gezond eten. Hiervoor is het SmartPoints systeem in het leven geroepen. Voedingsmiddelen die veel koolhydraten of suiker bevatten, hebben een waarde met SmartPoints toegekend gekregen. Iedere dag mag je slechts een beperkt aantal SmartPoints eten. Ook lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van het Weight Watchers programma.

ontdek weightwatchers flex
ontdek weightwatchers flex

Andere pijlers van het Weight Watchers programma richten zich meer op jou als persoon. Bepalend voor het succes bij het afvallen is je gedrag. Cruciaal hierbij is het veranderen van je mindset. Een belangrijk onderdeel hiervan is het weegmoment tijdens de groepssessies. Op deze manier word je scherp gehouden.

Als laatste leunt Weight Watchers op de kracht van de groep. De combinatie van een coach met veel inhoudelijke kennis en het groepsgevoel met de collega-afvallers werkt stimulerend. Iedereen heeft immers hetzelfde doel en mensen kunnen van elkaar leren.

Waarin verschilt het Weight Watchers Flex programma?

Het Weight Watchers Flex Programma is een nieuwe variant op de beproefde methode van Weight Watchers. In het Flex programma zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd als het gaat om de ProPoints. Deze heten nu dan ook SmartPoints. Er zijn meer voedingsmiddelen toegevoegd die nul SmartPoints hebben. De gedachte hierachter is dat het makkelijker wordt om de totale score aan SmartPoints bij te houden. Een andere verandering is dat een aantal voedingsmiddelen met veel vetten anders zijn gewaardeerd. weight watchers flex review

Een andere grote verandering is dat het principe van de balansdag is geïntroduceerd. Je kunt SmartPoints meenemen naar de volgende dag. Op deze manier kun je alvast in het voren een balansdag houden, bijvoorbeeld als je in het weekend een feestje hebt gepland.

Ook op het gebied van lichaamsbeweging is het Flexprogramma anders. In Weight Watchers Flex wordt je uitgedaagd om een vorm van lichaamsbeweging te zoeken die bij jou past. Of je dus graag gaat fietsen met je partner of wilt zwemmen met je kinderen, dat maakt niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat je voldoende beweging krijgt op een manier die bij jou past.

Een laatste verandering zijn de zogeheten FeelGood notities. Hierbij schrijf je dagelijks een aantal dingen op die goed gegaan zijn voor vandaag. Dit kan je motiveren om door te blijven gaan.

Voor wie is het Weight Watchers Flex programma geschikt?

weight watchers flex vragen
weight watchers flex vragen

Iedereen die af wil vallen kan in principe gebruik maken van het Weight Watchers Flex programma. Het belangrijkste is wel dat je gemotiveerd bent, omdat je anders buiten de toon zult vallen in de groep.

Is het effectief?

De belangrijkste vraag bij het Weight Watchers Flex programma is of het programma effectief is. Hieronder lees je de ervaringen van mensen die het Flexprogramma hebben gevolgd, maar we kijken ook naar de wetenschappelijke resultaten van de Weight Watchers programma’s.

De diëten van Weight Watchers zijn een van de weinige afslankprogramma’s die aan wetenschappelijke tests zijn onderworpen. Het Flexprogramma is helaas te nieuw, waardoor hier nog geen goede resultaten voor zijn. In de kern lijken de programma’s te werken.

Weightwatchers flex
Weightwatchers flex

In een van de grootste studies is gekeken naar de resultaten van Weight Watchers programma’s in Engeland. Hier worden afslankprogramma’s soms voorgeschreven door een arts, Mensen krijgen dan een waardebon waarmee ze naar een lokale Weight Watchers groep kunnen gaan. Uit een grote studie naar de effecten hiervan blijkt dat de meeste deelnemers over een periode van 12 weken meer dan 5% van hun lichaamsgewicht verliezen (bron). Hierbij dient wel aangetekend te worden dat de meeste deelnemers een hele hoge BMI hadden. Ook een grote Amerikaanse studie stelt duidelijk dat artsen mensen met overgewicht zouden moeten verwijzen naar programma’s als Weight Watchers, omdat deze erg effectief zijn (bron).

Ook op de lange duur is Weight Watchers succesvol. De helft van de deelnemers heeft na vijf jaar nog steeds een lager gewicht. Één op de zes deelnemers zit na vijf jaar zelfs onder het oude streefgewicht (bron).

Weight Watchers Flex ervaringen

weight watchers flex freestyle
weight watchers flex freestyle

We hebben voor de test een aantal nieuwe Weight Watchers leden en een aantal oude Weight Watchers leden het Flexprogramma laten volgen. Hierbij hebben we specifiek gelet op de belangrijkste veranderingen; de vrijheid in beweging en het anders tellen met de punten.

Bij het tellen met de SmartPoints viel het op dat een aantal mensen er moeite mee had dat je minder hoefde te tellen. Van sommige van de producten die nu nul punten waard zijn, kun je wel degelijk veel te veel eten. Een grote bak magere yoghurt telt wel degelijk mee. Sommige mensen zochten naar voedingsmiddelen die zij nog wel straffeloos konden eten en aten zo teveel. Anderen hadden juist het idee hierdoor minder met eten bezig te zijn, waardoor het makkelijker werd om het programma vol te houden.

Ook de mogelijkheid die nu geboden wordt om SmartPoints mee te nemen naar een andere dag werkt niet voor iedereen even goed. Sommige mensen eten hier en daar toch paar punten teveel. Ze verwachten de extra punten van een feestje de volgende dag te compenseren, maar doen dit dan niet.

Over de wijzigingen aangaande de lichaamsbeweging was eigenlijk iedereen enthousiast. Mensen hebben nu eenmaal andere interesses en het is mooi dat dit vorm krijgt. Dankzij de app en de ActivPoints is het wel mogelijk om in de gaten te houden dat je genoeg beweging krijgt.

De flexibele benadering leidde niet per se tot betere resultaten als het ging om afvallen, maar het maakte het voor sommige mensen wel makkelijker om het vol te houden.

Wat kost Weight Watchers Flex?

Een abonnement op Weight Watchers Flex kost €37,95. Dit lijkt duur, maar dat valt mee in vergelijking met de begeleiding die je ervoor krijgt.

Weight Watchers Flex Kortingscode

Ben je enthousiast en wil je graag starten met met WeightWatchers online? Gebruik dan tijdens het aanmelden de volgende kortingscode 4-16-612-18680 en profiteer direct van extra korting.

weightwatchers-kortingscode

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van Weight Watchers Flex ten opzichte van de reguliere programma’s is de grotere flexibiliteit als het gaat om de manier van lichaamsbeweging die je kiest. Dit is een grote vooruitgang, omdat iedereen nu eenmaal andere interesses heeft. Ook veranderingen op het gebied van de mentaliteit lijken positief uit te pakken.

Verder blijven de sterke kanten van Weight Watchers natuurlijk gewoon overeind en er is dan ook geen reden om aan te nemen dat Flex op de lange termijn tot mindere resultaten zal leiden.

Nadelen

Op het gebied van voedsel is het nieuwe Flex-programma wellicht iets te vrijblijvend voor veel mensen. Een groot deel van de proefpersonen vond dit prima, maar sommige mensen zochten toch naar gaatjes in het systeem.

Conclusie

Met het Weight Watchers Flex programma is het oude programma flink verbeterd, met name op het gebied van lichaamsbeweging. Voor sommige mensen is het programma wellicht iets te vrijblijvend voor wat betreft het eten. Mocht je bang zijn dat dit voor jou geldt, dan kun je dit aangeven bij je coach.

Gezonde Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
ALgehele Waardering
Vorig artikelHoe vaak per week moet je Sporten?
Volgend artikelOenobiol Paris Silhouette Boost
weightwatchers-flexMet het Weight Watchers Flex programma is het oude programma flink verbeterd, met name op het gebied van lichaamsbeweging. Voor sommige mensen is het programma wellicht iets te vrijblijvend voor wat betreft het eten. Mocht je bang zijn dat dit voor jou geldt, dan kun je dit aangeven bij je coach

2 Reacties

  1. Toen ik mijn abonnement na drie weken wilde opzeggen, dus vóór het einde van de maand, was het bedrag voor de volgende maand al afgeschreven. Toen ik erover belde vertelden ze mij dat ik 10 dagen voor de nieuwe periode had moeten opzeggen. Dit is nergens in de voorwarden terug te vinden! Toen ik hierom uitleg vroeg terwijl ik de voorwaarden voor mn neus had, werd tot drie keer toe de hoorn erop gegooid door de telefonische informatrice! Zo onbeschoft en onbuigzaam! Pure geldklopperij!

  2. Waarom zou het oude systeem niet meer gebruikt kunnen worden? Ik ken er genoeg die het nog steeds volgen en sommige zijn weer terug gegaan van Propoints naar Flexipoints. Ik zelf volg het ook. En je valt ook met Flexipoints gewoon af.

    Volgens mij maakt het niet uit welk dieet je volgt, als je je maar aan de regels houd, of bij de WW aan je Points. En vergeet niet lekker te bewegen/te sporten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in