Welk dieet is slecht voor je portomonee?

Lekker sonjabakkeren in 2008 of toch maar weer Atkins? Terwijl jij je scheel betaalt aan afvalboeken, lachen de dieetgoeroes in hun pezige vuistjes. Hieronder de top 5 van prijzige diëten.

Nummer 5: Sonja Bakker

Ik sonjabakker, jij sonjabakkert, iedereen sonjabakkert! Maar goedkoop is dit dieet niet. Toch raar, want je mag maar weinig eten van onze Sonja. Dat de afvalmethode redelijk aan de prijs is, komt misschien doordat de nuchtere Noord-Hollandse zich waarschijnlijk ooit heeft verslikt in een Euroshopper-rijstwafel. Ze gebruikt in haar recepten namelijk alleen maar dure A-merken, of hooguit huismerk van onze grootste kruidenier. En dat terwijl half Nederland toch zweert bij de Aldi en de Kiloknaller.

Nummer 4: Slimfast

Afvallen met maaltijdvervangers zoals Slimfast klinkt heel gemakkelijk. Je vervangt twee maaltijden per dag voor een Slimfast product en de derde maaltijd eet je zoals je gewend bent. De fabrikant vergeet er alleen meestal bij te zeggen dat je na zo’n kartonnen Slimfastreep of naar plastic smakende Slimfastshake nog steeds vergaat van de honger.  Het dieet is hierdoor bijna onmogelijk vol te houden. Afgezien daarvan kun je voor één miezerig maaltijdreepje een heel gesneden volkorenbrood kopen. Toch verdiende de moederbedrijf Unilever niet genoeg aan het slime poeder. Sinds eind 2007 staan de Slimfast producten niet meer in de schappen van de Nederlandse supermarkten. Voor een potje Slimfastpoeder zul je dus de grens over moeten.

Nummer 3: The Zone

Zoals bij veel populaire afvalmethodes eet je bij dit uit Amerika overgewaaide dieet het liefst zo min mogelijk koolhydraten, zoals brood, pasta en aardappelen. Verder moet je er bij The Zone opletten dat je de hoeveelheden (mager) vlees, groente en fruit volgens een vaste verhouding op elkaar afstemt. Een tijdrovend klusje. The Zone is niet alleen een ingewikkeld, maar ook een prijzig dieet. Vast onderdeel is namelijk het innemen van  dure omega-3 voedingssupplementen. Omega-3 is trouwens niets anders dan visolie.

Nummer 2: WeightWatchers

Onder het mom van gedeelde smart is halve smart, timmert afvalclub WeightWatchers al weer jaren wereldwijd aan de weg. Om erbij te mogen moet je 100 euro betalen en minstens een bescheiden pensje hebben. Lekker samen afvallen betekent onder andere dat je wekelijks voor ongeveer 10 euro voor een grote groep mensen op de weegschaal mag gaan staan. Maar de pondjespolitie geeft je voor al dat geld natuurlijk ook een persoonlijk afvalplan, recepten, tips én morele steun.

Nummer 1: Atkins

Een low-carb dieet als Atkins is helemaal hot! En dat is niet raar, want je mag je onbeperkt volproppen met vlees, kaas en andere vette dingen. Zolang je maar geen brood, pasta, friet of andere koolhydraten eet. Een kilootje speklappen loopt niet zo snel in de papieren, zou je zeggen. Totdat je trouw de recepten uit het Atkins-boek gaat gebruiken. Vraag maar vast een extra krediet aan, want kreeft in je broodtrommel wordt dan heel normaal.

bron: msn

2 Reacties

  1. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind Sheila. Ik denk overigens dat Sonja best wel wat kritiek kan verdragen.

    Een nieuwe dieetfreak, daar sluit ik me bij aan! Wat dacht je van “Aandacht voor je zelf met Angela” of “Scheila’s Slankplan” Het is te hopen dat we dan net zoveel geld verdienen als Sonja de de afgelopen jaren heeft binnengehaald met de verkoop van haar boeken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in