Welk Proteïne Dieet is het Beste? Let op de ingrediënten

Je hebt de keuze gemaakt om met een proteïne dieet te beginnen, alleen er zijn zoveel. Welk proteïne dieet is het beste? Waar moet je op letten bij het kiezen van een dieet? Om die vragen te beantwoorden bekijken we eerst welke eiwitdiëten er allemaal zijn en hoe ze werken.

Wat is een proteïne dieet?

Zoals bij iedere afslankmethode eet je ook bij een proteïne dieet minder calorieën dan normaal. Verschil met een normaal dieet is dat je een groter gedeelte van de calorieën die je wel inneemt uit eiwitten haalt.

Dit kun je op twee manieren doen. De eerste manier is door je maaltijden te vervangen met maaltijdvervangers. Je eet dan in plaats van je boterhammetjes met kaas een eiwitreep of een maaltijdshake.

Proteïne Dieet Shakes
Proteïne Dieet Shake

Er zijn tientallen diëten op basis van eiwitshakes op de markt. De diëten verschillen op twee manieren van elkaar. Sommige diëten zijn strenger dan anderen. Zo zijn er diëten waarbij je alle hoofdmaaltijden vervangt door shakes. Ook gaan de verschillende diëten anders om met tussendoortjes en de ingrediënten van de maaltijden met vast voedsel. Als tweede verschilt de samenstelling van de producten, daarover later meer.

De tweede vorm van eiwitdiëten is een waarbij je door middel van recepten eiwitrijke maaltijden gaat maken. In eerste instantie vereist dit veel tijd omdat je veel nieuwe recepten moet leren maken.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat diëten op basis van maaltijdvervangers effectiever zijn (bron). Om de resultaten te bestendigen is het uiteindelijk wel nodig dat je je recepten aanpast, maar dit kun je geleidelijk doen als je twee of drie maaltijden vervangt door een maaltijdvervanger.

Welk proteïne dieet is het beste?

Eerder gaven we al aan dat de proteïne diëten op basis van maaltijd vervangers het meest effectief zijn. Ook binnen deze maaltijdvervangers is er nog een wereld van verschil. Dit heeft te maken met de samenstelling van de verschillende maaltijdvervangers. Er zijn vier zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een maaltijdvervanger.

De hoeveelheid koolhydraten: Niet iedere maaltijdvervanger is even eiwitrijk. Sommige producten bevatten zelfs gewoon suiker. Vloeibare suikers zorgen voor een minder verzadigd gevoel, waardoor je eerder weer gaat eten (bron).

Vitaminen en mineralen: Als je minder eet, is het belangrijker wat je eet. Je hebt immers vitaminen en mineralen nodig. Gelukkig zijn er maaltijdvervangers die verrijkt zijn met deze voedingsstoffen zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Voedingsvezels: Een andere voedingsstof waar je al snel een tekort aan krijgt zijn voedingsvezels. Ook deze zorgen voor een verzadigd gevoel en versterken het gewichtsverlies (bron).

Andere toevoegingen: Je moet goed zoeken, maar er zijn maaltijdvervangers die extra ingrediënten hebben die het gewichtsverlies stimuleren. Denk hierbij aan groene thee-extract, chroompicolinaat of choline. Deze laatste stof wordt veel gebruikt door vechtsporters die gewicht willen verliezen voor een weegmoment (bron).

Er is maar een maaltijdvervanger die aan al deze eisen voldoet: Timfit SX5. Deze maaltijdvervanger bevat veel eiwitten, weinig koolhydraten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels én extra ingrediënten. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog eens gratis begeleiding ontvangen van een gediplomeerde coach. Lees hier de review van Timfit SX5.

Hoe goed werkt een proteïne dieet nu

Voor sommige mensen is de vraag niet: welk proteïne dieet is het beste, maar hoe goed werkt een proteïne dieet? Het antwoord op deze vraag is: goed. Als je matig overgewicht hebt kun je relatief snel gewicht verliezen. Denk hierbij aan ongeveer een kilo per week. Tijdens dit proces ga je je ook nog eens een stuk energieker voelen.

Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat de resultaten beklijven zonder dat je afhankelijk bent van maaltijdvervangers. Je kunt geleidelijk aan anders gaan eten en de maaltijdvervangers weer vervangen voor gezonde alternatieven.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in