Wellosophy Ervaring van Laura

Laura onderging drie ultrasoundbehandelingen bij Wellosophy. Ze wilde graag haar verhaal kwijt aan vetvrij.com

“Of ik mezelf dik vind? Nee, ik ben gewoon een perfectionist. Ik erger me sinds ik me kan herinneren aan de binnenkant van mijn bovenbenen. Met sporten zijn mijn vetkwabben, zoals ik ze maar even noem, niet weg te krijgen. Liposuctie dan? Met die gedachte speel ik al een hele tijd. Maar mijn Hollandse nuchterheid heeft me hier tot nu toe van weerhouden. Snijden in een gezond lichaam, dat is toch een beetje rigoureus.

Ultrasound

Een maand of vier geleden werd mijn aandacht getrokken door een Groupon actie: “Snel slanker worden? Dan is een ultrasoundbehandeling van Wellosophy wat voor jou. Met het ultrasound apparaat worden vetcellen in probleemzones verbrand, waardoor je centimeters verliest. Je kiest zelf de zone waar je behandeld wilt worden.” Ik aarzelde en aarzelde, zocht alles over ultrasoundbehandelingen op wat ik kon vinden en trok de conclusie dat er geen gevaren aan vast zaten. Met kloppend hart kocht ik een waardebon voor 175 euro voor drie behandelingen (normale prijs volgens Groupon: 899,-). Blij met mijn aankoop ging ik voor de spiegel staan, straks zou alles anders zijn, ik kon mijn geluk niet op.

Vetcellen

Mijn moeder zij altijd: als dingen te mooi om waar te zijn lijken, zijn ze dit meestal ook. Ergens zou een alarmbelletje af moeten zijn gegaan, ik bedoel vetcellen die pijnloos oplossen; hallooo. Maar ik was zo bezig met hoe ik er straks uit zou gaan zien, dat ik geen tijd had voor twijfels. Tot het moment dat ik binnenliep bij Wellosophy Amsterdam althans. Wat ik had verwacht? Een dokter? Ja, een knappe dokter zelfs, in een witte jas natuurlijk. Hij zou ernstig naar me hebben gekeken en een beetje op mijn been zijn gaan tekenen. De behandelkamer was in mijn gedachten luxe ingericht, met veel wit en een marmeren vloer. Oh ja, en er zou een zuster aanwezig zijn die alles een beetje in de gaten hield terwijl de centimeters er bij mij afvlogen, fantastisch.

Please Miss

Nu de werkelijkheid: op een kale, ietwat vervallen etage van een gebouw aan de Prinsengracht in Amsterdam zaten twee Aziatische vrouwen achter iets wat een balie voor moest stellen, maar eigenlijk gewoon een Ikea tafeltje was. Ze kwamen uit de Philipijnen, zo zou ik later uitvinden. Op een kartonnen bordje stond het logo van Wellosophy en terwijl ik langzaam wakker werd uit mijn aangename droom duwde één van de vrouwen me vriendelijk een blaadje in mijn hand. Er stond op dat Wellosophy niet aansprakelijk was voor eventuele verwondingen. ‘Please sign miss.’ Wat had ik moeten doen? Weglopen? Verbouwereerd hield ik het blaadje in mijn hand terwijl dezelfde vrouw me gebood achter haar aan te lopen naar een piepklein kamertje. ‘Please take of close.’ Ze trok aan mijn broek en toen ik eenmaal halfnaakt voor haar stond begon ze in sneltreinvaart mijn maten op te nemen. ‘Ok miss, please lay on table’, ze knikte naar een veredelde tandartsstoel van Chinese kwaliteit. Op hoop van zege deed ik wat ze zei. Ze begon me in te smeren met een dikke blauwe vloeistof en drukte een paar knoppen in op het apparaat naast haar. Met iets wat me nog het meest deed denken aan een staafmixer begon ze mijn ‘probleemzones’ te bewerken.

Bovenbenen

Nog niet helemaal in staat te bevatten wat er precies was gebeurd stond ik drie kwartier later weer buiten. Mijn oren zoemde nog na van de piep van het ultrasoundapparaat. Mijn eerste impuls was lachen. Ik was zo geobsedeerd met mijn bovenbenen dat ik mijn vermogen helder na te denken was verloren. Geen korte spijkerbroekjes voor mij dus voorlopig, samen met die realisatie drong ook tot me door hoe teleurgesteld ik was. Ik voelde me genaaid. Door Groupon, Wellosophy en vooral door mezelf.

En weg is je geld

Tegen beter weten in ben ik toch naar mijn twee laatste afspraken geweest. ‘Stel dat het toch werkt’, fluisterde een stemmetje in mijn achterhoofd. Mijn geld was ik toch al kwijt. Zoals je misschien al verwacht: na drie behandelingen was ik nog geen centimeter verloren, nog geen millimeter zelfs. Op internet staan een hoop succesverhalen. Maar bedenk je altijd dat je niet weet wie deze hebben geschreven. Ik ben gemanipuleerd door mooie praatjes over de centimeters die ik zou gaan verliezen, door alle succesverhalen op de site van Groupon en Wellosophy. Ik wil andere vrouwen dus waarschuwen voor dit soort acties. Er is niet bewezen dat deze behandelingen werken, en ik heb aan den lijve ondervonden dat je gouden bergen worden beloofd en hier niets van uit komt.

Laura is een pseudoniem

3 Reacties

 1. ERG jammer van deze reactie op internet.

  Heb door mijn stofwisselingsziekte werkelijk ALLE soorten van behandelingen ondergaan & niets werkte MAARRRRR deze behandeling in Rotterdam WEL.

  Lieve kundige mensen met hun hart op de goede plek die super resultaten boeken. Zelfs bij schildklierpatienten. Ze verdienen alle lof & niet deze onbezonnen review van “Laura”. Hiermee doe je deze professionals echt te kort. Vet verdwijnt & strakkere huid & cellulitus reduceert mega! Dan doe weinigen hun na!

  Dus kuur boeken van (minimaal) 6 x & daarna zul je zien dat deze methode ECHT werkt!

 2. Beste laura,

  ik heb dezelfde behandleingen ondergaan maar dan in Rotterdam, een mooie zaak met zeer vriendleijke mensen en ik moet zeggen, mijn benen zien er mooier en strakker uit. Het kan dus wel. groet Moniqu

 3. Beste Laura,

  Na het lezen van jou vreselijke ervaring, zou ik graag met je willen bellen indien mogelijk. Ik wil jou graag een gratis behandeling aanbieden, om deze ervaring te vergeten en jou te doen beseffen dat het ook heeeeel anders kan. Met vriendelijke groet, Brenda de la Porte

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in