WHJE / Weet Hoe Je Eet

Het weet hoe je eet programma is een manier om af te vallen door terugbrengen van het aantal koolhydraten in je voeding. Het programma bestaat uit twee fases.

Fase 1

Fase 1 bestaat uit een cyclus van 42 dagen. De voedingslijst bevat alle ingrediënten die uw lichaam nodig heeft om overtollige vetreserves af te voeren en het lichaam inwendig te reinigen. Het mooie hieraan is dat vetreserve wordt opgeruimd waardoor u op de ‘juiste plaatsen’ vet verbrandt.

Om het optimale effect te bereiken, is het natuurlijk ook belangrijk dat u goed beweegt. Hiervoor ontvangt u een stappenteller, die u in staat stelt te checken of u genoeg beweegt gedurende de dag. Er zijn echter ook andere vormen van bewegen die u mag toepassen, als het maar niet gewrichtsbelastend is. In overleg met uw coach kan een persoonlijk bewegingsplan worden besproken.
Gedurende fase 1 wordt u intensief begeleid. U ontvangt iedere morgen het ‘goeiemorgenbericht’. Bovendien houdt u dagelijks op speciale invullijsten uw eet- en bewegingspatroon bij en bespreekt deze regelmatig met uw coach.

Bekijk de video van het WHJE programma

Om inzicht te krijgen in het WHJE programma heeft de auteur een video gemaakt met duidelijke informatie over het ‘Wee Hoe Je Eet’ concept. klik op de button om de video af te spelen.

Het programma is niet heel strikt van samenstelling en daardoor goed in te passen in uw levensstijl. U ontvangt bij de start een voedingslijst, ingedeeld in groepen. U mag per dag uit een aantal groepen een bepaalde hoeveelheid voeding kiezen. Zo blijft u redelijk vrij in het samenstellen van uw maaltijden terwijl u zich toch strikt aan het programma houdt.

Fase 2

Fase 2 is erop gericht het bereikte doel vast te houden en te voorkomen dat u een terugval krijgt. Deze fase zit in maar weinig voedingsprogramma’s maar het is een cruciale stap naar een blijvend vitale levenswijze.

Het kan variëren van 6 weken tot 6 maanden om duurzame stabiliteit te bereiken, afhankelijk van de periode dat u in fase 1 was. Uw stofwisseling moet namelijk de gelegenheid krijgen om zich aan te passen. Dit gaat het beste door stap voor stap te werk te gaan en goed naar uw lichaam te blijven luisteren.

Een keer per week blijft u een opruimdag houden maar de lijst met voedingsmiddelen kan langzaam maar zeker worden uitgebreid.

U zult merken dat u een nieuw eetpatroon heeft aangeleerd, ondersteund door voedingssupplementen en voldoende beweging. Uw lichaam raakt in balans en kan meer voedsel aan zonder aan te komen. Zelfs als u af en toe een ‘ongezonde’ lekkernij neemt.

Doordat je weinig koolhydraten eet worden je vetreserves gebruikt waardoor je lichaam overtollige vetten gaat verbranden. Verder is de opzet dat je door het afvoeren van de vetreserves ook je afvalstoffen kwijt raakt die zo vaak voor allerlei klachten zorgen. In feite vang je dus twee vliegen in een klap.

Je reinigt je lichaam en je verliest vetweefsel. Omdat je je lichaam reinigt is het ook belangrijk dat het ondersteuning krijgt door middel van extra supplementen

De eerste drie dagen van fase 1 zijn de zogenaamde opruimdagen. Hierna ga je over op de totaaldagen waar bij je extra voedings middelen kan toevoegen. Je blijft gedurende deze 6 weken iedere week een opruimdag houden Tijdens fase 1 eet je tussen de 6 en 12 eiwitporties per dag. Je eet iedere 2 a 2,5 uur iets. Daarmee voorkom je dat je honger krijgt. Een eiwitportie kan zijn: 100 gram vlees, 60 gram kaas, een ei, magere yoghurt, magere kwark. Op de totaaldagen zijn de eiwitporties aangevuld met 1x iets uit de groentelijst, 1x uit de fruitlijst en 1x uit de granenlijst. Suiker, aardappelen, pasta’s, alcohol en varkensvlees zijn uitgesloten. Aan het eind van fase 1 (de afrondingsweek) mag je nog wat extra dingen toevoegen.

Een belangrijk onderdeel van het programma is bewegen en dat bestaat uit 10000 stappen maken per dag. Een flinke wandeling en de stappen die je op een normale dag maakt. En 6500 stappen komt ongeveer overeen met 45 minuten wandelen.

bron en meer informatie: weethoejeeet.nl

Heb je ervaring met het weet hoe je eet dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

100 Reacties

 1. Hi, ik zou graag de hcg van calorietje testen omdat ik op zoek ben naar een goede hcg kuur. Ik heb de hcg kuur van mylifeslim al getest. Mvg Anouk

 2. Heb dit programma jaren geleden gevolg bij Coby met goed resultaat. Nu wil ik weer vet kwijtraken maar ben intussen vegetarier plus geworden (eet geen vlees, vis en zo weinig mogelijk zuivelprodukten en eieren) waardoor het volgens mij erg lastig gaat worden. Hebben jullie voor vegetariers een alternatief programma?
  Mvg, JJ

 3. Ik heb dit programma al eerder gevolgd, met hele goede resultaten,…42 dagen – 13 kilo, voelde me echt fit
  Graag wil ik het programma nogmaals volgen, kan helaas geen contact meer krijgen met mijn toenmalige coach, wellicht misschien iemand anders die me weer wil begeleiden

 4. Hebhet dieet 10 jaar geleden gedaan, was 18kilo afgevallen. Helaas nu weer 10 erbij! Wil wel weer beginnen maar wat zijn de totale kosten (nniet geheel onbelangrijk)

 5. Ik ga na een paar jaar maandag ook terug van start met de WHJE-kuur. Echter ben ik mijn recepten kwijt gespeeld. Zijn er mensen die recepten/tips hebben??

  Alvast bedankt

  Elke

 6. Ik heb het 8 jaar geleden ook succesvol gevolgd en afgevallen. Nu heb ik inmiddels 2 kinderen gekregen en moet er weer wat af. Goe kom ik nou aan die vezeltabletten? Waar kan ik die bestellen? Heeft iemand tips?

  • Nutrilite producten kan ik voor je bestellen en leveren want ik gebruik deze producten ook nog steeds zelf dagelijks
   Mvrgr

 7. Ik heb een vraag. Enkele jaren geleden heb ik whje gevolgd. Nu wil ik graag een kilo of 6 afvallen, dus veel minder dan de vorige keer. Kan ik dan ook whje voor volgen of is daar een alternatief voor?

 8. Volg een eigen dieetplan – heel weinig pasta-aardappelen-rijst-brood – geen dierlijke vetten, kaas en suiker – 2 glaasjes rode wijn per dag – wel heeeeeel veel groenten en beperkt steenfruit – zonder dure voedingssupplementen op 3 weken 7 kg kwijt – zonder honger

  • @machante
   hai, hoe doe je zonder de dure voedingssupplementen
   ik wil graag afvallen maar lukt mij niet ik heb whj gevolgd 1 keer afgevallen
   maar de 2de keer geen resultaat, maar heb jij een schema voor je zelf.
   bvd

 9. Hallo iedereen,
  Ik ben een prille veertiger en heb zo het idee dat alles wat ik eet er gewoon blijft aanhangen. Mijn goed-gevoel-limiet was 60 kg maar ik zit er sinds een paar maanden serieus boven en wil er echt iets aan doen. Mijn ideale gewicht zou 55 ziijn, zo’n kleine 10 kg te gaan.
  Kan iemand me vertellen HOEVEEL HET PROGRAMMA VAN WHJE kost ?
  Ik las hier dat er supplementen moeten genomen worden en dat je deze ook in ’t kruidvat kan krijgen. Niet verplicht via WHJE ?
  Alvast bedankt.

 10. Ik heb het WHJE-programma gevolgd. Sinds een week ben ik ermee gestopt. Ik kon echt niet overweg met de voedingssupplementen.
  Ik heb er nu natuurlijk nog een hele voorraad over.
  Ik heb nog 1 navulling Double X, 2 dozen Omega 3, 3 dozen vezelkauwtabletten en 3 potten proteïnepoeder.
  Zou iemand geïnteresseerd zijn om die van mij over te kopen? Ik doe 25% van de prijs af.

  • Hallo, ik zie nu juist je mailtje en ik ben wel geinteresseerd, heb je die producten nog?
   en hoeveel vraag je er voor ?
   ik ben echt geinteresseerd hoor
   groeten in afwachting
   Flora

 11. Zit nu in de afrondingsweek en ben van 88 naar 78.8 gekomen. Zonder honger en met beter humeur. Ik voel me 20 jaar jonger. (ben er in feite 50)

  • Beste Lode,

   Proficiat met je bereikte doel! Ikzelf heb 3 maanden het programma gevolgd en ben 26 kg afgevallen.

   Ik heb een vraagje voor u:
   Ik heb nog voedingssupplementen over van het prgramma en zou die graag kwijt willen. Ik heb bij mijn tweede bestelling veel te veel ineens aangekocht omdat ik dacht een 6-tal maanden bezig te zijn met het programma.
   Nu sta ik nog met een voorraad die ik graag wil verkopen. Uiteraard doe ik een stuk van de prijs af (samen overeen te komen).

   Volgende zaken heb ik nog staan (mijn aankoopprijs per stuk staat erbij vermeld)
   – Double X navulling 372 pillen (heb nog 1), € 100,74 / stuk
   – Omega 3 (heb nog 2 dozen) 180 capsulles, € 27,91 / stuk
   – Vezelkauwtabletten ( heb nog 3 dozen) 90 tabletten, € 17,67 / stuk
   – Proteïnepoeder (heb nog 3 potten), € 28,27 / stuk

   Ik hoop dat je geïnteresseerd bent!

   Met vriendelijke groeten,
   Nele

 12. hallo ik wil ook starten met het programma. Kennen jullie in het antwerpse een diëtiste of voedingsconsulente die er mee werkt? Die vitamines van het kruidvat hoe heten die juist? Bedankt alvast

 13. Iemand al eens fijn lijntje geprobeerd een proteinenbrood waarbij je afvalt? Je kan het in veel plaatsen in Nederland krijgen ze hebben ook een website fijnlijntje.nl
  Het brood van fijnlijntje bevat 10 keer minder KH en vult zeer goed een echte aanrader!

 14. Hoi G,

  Als je het dieet al meer hebt gevolgd, zou je je wachtwoord op kunnen vragen via de site :-)

  Succes!!

  • Ik heb dit dieet al eens gevolgd en zou het graag weer willen volgen! Alleen van de coach die ik toen had heb ik helemaal geen gegevens meer!
   Ik wil graag beginnen en heb niet direct een coach nodig alleen wel de spullen die erbij horen.

   Groeten armanda

 15. Hallo allemaal,

  Ik wil graag weer gaan beginnen kan iemand mij een opzetje sturen heb mijn hele huis afgezocht maar kan het niet vinden…

  Alvast super bedankt…

 16. Nou ,alle bgin is moeilijk he en je bent geen zwaar gewicht dan gaat t ook allemaal minder snel.

  Ik heb me vanmorgen gewogen ,ik was vorige week 106kg en vanmorgen 102,8 kg dus er is een mooi beginnetje gemaakt.Volgend weekend ga ik weg dus dan eet ik bij iemand anders en dan zal er welminder af zijn.

  Succes deze week!
  gr herma

 17. Vanmorgen gewogen 85.5 kilo, gaat nog niet zo snel maar heb ook verjaardag gehad zaterdag en gisteravond uit eten geweest.

  En Herma hoe is het jou vergaan?

  Gr. Roxane

 18. De daad weer oppakken na het weekend he,Roxane!

  Ik heb de stappenteller weer voor de dag gehaald,ben benieuwd wat er vanavond op staat.
  Nu zo even naar de winkel om vlees en sojamelk te kopen en dan aan de slag!
  Raar he maar ik heb er zin in.
  Tussen de bedrijven door hoop ik buiten ook een paar vitamines c op te pakken.
  Heerlijk nu het zonnetje zo schijnt ,daar worden we allemaal vrolijker van en dan tegen de zomer de kiloos eraf ,zie het zo voor me.
  Een fijne dag gewenst!

 19. Zoals ik al zei weekend is altijd wat rommelig vanmorgen gewogen 86.3 kilo dus wel 1.7 kilo minder in de week, ga er weer flink tegenaan deze week, heb mijn eerste eiwitportie alweer naar binnen gewerkt, zo effe werken en dan huishoudelijke klussen doen, wordt deze week wel lekker weer ga dan ook weer lekker in de tuin aan de slag, dan kunnen we ook weer extra calorietjes verbranden haha.

  Succes allemaal.

  Gr. Roxane

 20. Ik moet nog beginnen hoor heb niet zoveel recepten .Op de site staan wel recepten .je kan nog inloggen als je al eerder mee hebt gedaan
  Succes

 21. Leuk dat iedereen weer zo fantatiek gaat beginnen, heeft iemand voor mij wat recepten. Ik ben er mee gestopt omdat het mij te eentonig werd…Of misschien een lijst wat jullie overdag eten?
  Jullie zouden me erg helpen om weer te gaan beginnen.

  • Jij hebt het ook eerder gedaan?
   In het receptenboek staan toch ook lekkere recepten.
   Hier op het frum mag je geen menulijsten plaatsen dat is verboden doorWHJE

 22. Leuk je reaktie.

  Ik ga morgenvroeg voor mn werk even boodschappen halen voor de eerste dagen en dan na mn werk even bij de kruidvat langs.
  Met goede supplementen van een ander merk moet het tocjh ook goed gaan.

  Heb je al resultaat Roxane?

  succes voor de komende week.

  gr Herma

  • Zoals ik al zei 3 opruimdagen – 3 kilo, morgenvroeg weer effe wegen, ben dan benieuwd, zal wel weer wat bij zitten, weekend hé?
   Gaan er vanaf morgen weer flink tegenaan.

   Lijkt me weer fantastisch om weer eens onder de 80 te zitten, liggen nog een paar broeken op me te wachten in de kast hahaha.

   Gr. Roxane

 23. Hoi Roxanne,

  Goed van je hoor dat je weer beggint.
  Ik begin er van de week ook weer mee.Ben me er weer even in aan het verdiepen want van mij is alweer een paar jaar geleden.Welke vitamines en omega neem jij?
  Je hebt niet zoveel overgewicht ,ik ben nu rond de 105kg dus een lange rit voor de boeg.

  Succes en grrag hoor ik je reaktie

  • Nou heb toch wel wat overgewicht hoor, ben nu dus 84.2 kilo, zal naar dit weekend wel iets meer wezen, weekend is altijd wat rommelig, probeer wel mijn best te doen hoor, maar toch anders als door de week, ga morgen in ieder geval weer een opruimdag doen en de rest van de week weer normaal de WHJE methode doen, wens je in ieder geval heel veel succes toe, weet hoe het is het is en blijft moeilijk maar we doen ons best.

   Ik neem de vitamines en omega van de trekpleister of de kruidvat, ben nogal prijsbewust dus neem altijd het goedkoopste en waar het meeste in zit hahahaha, en dat werkt net zo goed als de duurdere variant.

   Heel veeeeeeeeeeeeel succes en tot “horens”.

   Gr. Roxane

 24. Ik heb nu de 3 opruimdagen erop zitten en ben 3 kilo kwijt, dus de kop is eraf, vindt het wel jammer dat hier bijna niemand meer actief is, dan kun je mekaar toch een beetje steunen.

  Afijn ben dus begonnen met een begingewicht van 87.2 en vanmorgen woog ik dus 84.2 kilo.

  Voor diegene die dit “dieet” ook aan het volgen zijn in ieder geval succes.

  Gr. Roxane

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in