WHJE / Weet Hoe Je Eet

Het weet hoe je eet programma is een manier om af te vallen door terugbrengen van het aantal koolhydraten in je voeding. Het programma bestaat uit twee fases.

Fase 1

Fase 1 bestaat uit een cyclus van 42 dagen. De voedingslijst bevat alle ingrediënten die uw lichaam nodig heeft om overtollige vetreserves af te voeren en het lichaam inwendig te reinigen. Het mooie hieraan is dat vetreserve wordt opgeruimd waardoor u op de ‘juiste plaatsen’ vet verbrandt.

Om het optimale effect te bereiken, is het natuurlijk ook belangrijk dat u goed beweegt. Hiervoor ontvangt u een stappenteller, die u in staat stelt te checken of u genoeg beweegt gedurende de dag. Er zijn echter ook andere vormen van bewegen die u mag toepassen, als het maar niet gewrichtsbelastend is. In overleg met uw coach kan een persoonlijk bewegingsplan worden besproken.
Gedurende fase 1 wordt u intensief begeleid. U ontvangt iedere morgen het ‘goeiemorgenbericht’. Bovendien houdt u dagelijks op speciale invullijsten uw eet- en bewegingspatroon bij en bespreekt deze regelmatig met uw coach.

Bekijk de video van het WHJE programma

Om inzicht te krijgen in het WHJE programma heeft de auteur een video gemaakt met duidelijke informatie over het ‘Wee Hoe Je Eet’ concept. klik op de button om de video af te spelen.

Het programma is niet heel strikt van samenstelling en daardoor goed in te passen in uw levensstijl. U ontvangt bij de start een voedingslijst, ingedeeld in groepen. U mag per dag uit een aantal groepen een bepaalde hoeveelheid voeding kiezen. Zo blijft u redelijk vrij in het samenstellen van uw maaltijden terwijl u zich toch strikt aan het programma houdt.

Fase 2

Fase 2 is erop gericht het bereikte doel vast te houden en te voorkomen dat u een terugval krijgt. Deze fase zit in maar weinig voedingsprogramma’s maar het is een cruciale stap naar een blijvend vitale levenswijze.

Het kan variëren van 6 weken tot 6 maanden om duurzame stabiliteit te bereiken, afhankelijk van de periode dat u in fase 1 was. Uw stofwisseling moet namelijk de gelegenheid krijgen om zich aan te passen. Dit gaat het beste door stap voor stap te werk te gaan en goed naar uw lichaam te blijven luisteren.

Een keer per week blijft u een opruimdag houden maar de lijst met voedingsmiddelen kan langzaam maar zeker worden uitgebreid.

U zult merken dat u een nieuw eetpatroon heeft aangeleerd, ondersteund door voedingssupplementen en voldoende beweging. Uw lichaam raakt in balans en kan meer voedsel aan zonder aan te komen. Zelfs als u af en toe een ‘ongezonde’ lekkernij neemt.

Doordat je weinig koolhydraten eet worden je vetreserves gebruikt waardoor je lichaam overtollige vetten gaat verbranden. Verder is de opzet dat je door het afvoeren van de vetreserves ook je afvalstoffen kwijt raakt die zo vaak voor allerlei klachten zorgen. In feite vang je dus twee vliegen in een klap.

Je reinigt je lichaam en je verliest vetweefsel. Omdat je je lichaam reinigt is het ook belangrijk dat het ondersteuning krijgt door middel van extra supplementen

De eerste drie dagen van fase 1 zijn de zogenaamde opruimdagen. Hierna ga je over op de totaaldagen waar bij je extra voedings middelen kan toevoegen. Je blijft gedurende deze 6 weken iedere week een opruimdag houden Tijdens fase 1 eet je tussen de 6 en 12 eiwitporties per dag. Je eet iedere 2 a 2,5 uur iets. Daarmee voorkom je dat je honger krijgt. Een eiwitportie kan zijn: 100 gram vlees, 60 gram kaas, een ei, magere yoghurt, magere kwark. Op de totaaldagen zijn de eiwitporties aangevuld met 1x iets uit de groentelijst, 1x uit de fruitlijst en 1x uit de granenlijst. Suiker, aardappelen, pasta’s, alcohol en varkensvlees zijn uitgesloten. Aan het eind van fase 1 (de afrondingsweek) mag je nog wat extra dingen toevoegen.

Een belangrijk onderdeel van het programma is bewegen en dat bestaat uit 10000 stappen maken per dag. Een flinke wandeling en de stappen die je op een normale dag maakt. En 6500 stappen komt ongeveer overeen met 45 minuten wandelen.

bron en meer informatie: weethoejeeet.nl

Heb je ervaring met het weet hoe je eet dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

99 Reacties

 1. Heb dit programma jaren geleden gevolg bij Coby met goed resultaat. Nu wil ik weer vet kwijtraken maar ben intussen vegetarier plus geworden (eet geen vlees, vis en zo weinig mogelijk zuivelprodukten en eieren) waardoor het volgens mij erg lastig gaat worden. Hebben jullie voor vegetariers een alternatief programma?
  Mvg, JJ

 2. Ik heb dit programma al eerder gevolgd, met hele goede resultaten,…42 dagen – 13 kilo, voelde me echt fit
  Graag wil ik het programma nogmaals volgen, kan helaas geen contact meer krijgen met mijn toenmalige coach, wellicht misschien iemand anders die me weer wil begeleiden

 3. Hebhet dieet 10 jaar geleden gedaan, was 18kilo afgevallen. Helaas nu weer 10 erbij! Wil wel weer beginnen maar wat zijn de totale kosten (nniet geheel onbelangrijk)

 4. Ik ga na een paar jaar maandag ook terug van start met de WHJE-kuur. Echter ben ik mijn recepten kwijt gespeeld. Zijn er mensen die recepten/tips hebben??

  Alvast bedankt

  Elke

 5. Ik heb het 8 jaar geleden ook succesvol gevolgd en afgevallen. Nu heb ik inmiddels 2 kinderen gekregen en moet er weer wat af. Goe kom ik nou aan die vezeltabletten? Waar kan ik die bestellen? Heeft iemand tips?

  • Nutrilite producten kan ik voor je bestellen en leveren want ik gebruik deze producten ook nog steeds zelf dagelijks
   Mvrgr

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987