Goedkoop Goede Wijn Kopen? 10 Dingen die je moet weten over Wijn

Wijn is een heerlijke, veelzijdige drank. Of je nu af en toe een wijntje neemt op een zonnig terrasje of graag een volledig arrangement wegtikt bij een etentje, de volgende weetjes maken jou een betere wijndrinker.

Goedkoop Goede Wijn Bestellen

Zorg voor een ruime voorraad aan wijntjes, lees hier waar goedkoop goede wijn kunt bestellen en morgen in huis kunt hebben.

Het is altijd handig om verschillende wijnen op voorraad te hebben. Je weet niet wie er spontaan langs komt of welk receptidee je tegenkomt in je favoriete magazine. Het is jammer als je een lekker biefstukje hebt gebakken en er dan achter komt dat er alleen maar Spaanse witte wijnen in de kast liggen.

Wijn proef je met je neus

Goedkoop Goede Wijn Kopen? 10 Dingen die je moet weten over Wijn Wijn bestellen morgen in huis

Als je verkouden bent, proef je eten minder goed. Dit komt omdat je neus dan dicht zit. Ook al denken we bij proeven aan onze tong, een groot deel van de smaak komt via de neus. Snuif dus even extra goed voordat je een slokje neemt.

De vorm van het wijnglas

Heb je je ooit afgevraagd waarom een wijnglas de vorm heeft van een tulp? Op deze manier helpt het glas jou bij het proeven. Alle geuren in de wijn worden naar je neus gebracht op deze manier ervaar je de unieke smaak van wijnen het best.

Wees niet te snel met je oordeel

Goedkoop wijn bestellen

Het goed proeven van een wijn kost misschien wel twee minuten. Je ruikt de wijn eerst goed, terwijl je de wijn langzaam rond laat draaien in het glas. Daarna zet je het glas aan je lippen. Daarna heb je nog de afdronk die soms heel verrassend kan zijn. Neem de tijd om ervan te genieten.

Ander jaar, andere smaak

Heb je een lekkere Spaanse rode wijn gehad uit het jaar 2017? Dan wil het niet zeggen dat dezelfde wijn uit 2018 dezelfde smaak heeft. Het klimaat heeft een hele grote invloed op de smaak. Vooral koude proef je echt terug.

Bewaar je wijnglazen rechtop

Heel veel mensen hebben hun wijnglazen op de kop staan om te voorkomen dat er stof in de glazen komt. De bovenkant van het glas is vaak heel kwetsbaar, waardoor je je glazen snel stuk maakt. Zet je glazen rechtop in een afgesloten kast of hang ze op.

Bewaar je wijn altijd horizontaal

Goedkoop Goede Wijn Kopen? 10 Dingen die je moet weten over Wijn Wijnvaten kopen

De flessen wijn daarentegen, die bewaar je het liefst horizontaal. De reden is dat de kurk uit elkaar valt als deze lange tijd droog staat. Er komt dan zuurstof in de fles, wat de kwaliteit niet ten goede komt.

Top 10 Beste Wijnen

Vermoedelijk dronken de chinezen meer dan 8000 jaar geleden al wijn. In Armenië is een wijnkelder gevonden van meer dan 6000 jaar uit, inclusief vaten en persen. Wijn is dus echt een heel oude drank die over de periode van duizenden jaren steeds verder is geperfectioneerd.

Waarom wijn soms in een karaf wordt geserveerd

Goedkoop Goede Wijn Kopen? 10 Dingen die je moet weten over Wijn Beste wijn

In wijnen die lang in de kelder hebben gelegen, zit allemaal bezinksel. Dit is geen verontreiniging, maar dit bezinksel ontstaat bij het verder rijpen van de wijn op fles. Bij jonge wijnen helpt het overschenken van een karaf om de aroma’s in de wijn te onthullen.

Wijn Webshop

Wil je gegarandeerd wijn van goede kwaliteit tegen een gunstige prijs? Kies dan voor een betrouwbare webshop zoals bijvoorbeeld Tio Santos Wijnen.

Blijf jezelf verrassen met nieuwe wijnen

Er zijn zoveel verschillende wijnen, elk met hun eigen unieke karakter. Natuurlijk is het lekker om af en toe eens een gouwe ouwe te ontkurken, maar er is ook zoveel nieuws te ontdekken. Kijk alleen maar wat Tio Santos voor lekkere wijnen uit Spanje haalt. Daar zit heel veel lekkers tussen.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in