Home Lifestyle Wim Hof Methode

Wim Hof Methode

Wat is de Wim Hof Methode?

De Wim Hof ​​methode bestaat uit een combinatie van specifieke ademhalingstechnieken, blootstelling aan kou en meditatie die gekoppeld worden aan lichamelijke oefeningen. Deze methode stelt mensen in staat om bewuster te leven en om ze de tools te geven om meer te kunnen en gezonder te leven.

Tijd voor een review!

Dit leer je in deze review

  1. Wat is de Wim Hoff methode
  2. Hoe werke het?
  3. Wat leer ik tijdens een workshop?
  4. Wat is er zo bijzonder aan de ademhaling van Wim Hof?
  5. Wie is Olaya Hof?
  6. Is de iceman overleden?
  7. En nog veel meer…

Wat is de Wim Hof Methode

Wim Hof is de bedenker van deze methode. Wim staat ook bekend als The Ice Master door de vele kouderecords die hij op zijn naam heeft staan. In zijn Wim Hof methode heeft hij al wat hij de afgelopen 30 jaar heeft geleerd verwerkt. De principes van deze methode zijn ontwikkeld in de natuur, met als doel het verbeteren van de gezondheid en welzijn van de persoon.

Aan de kern van de Wim Hof methode zit de ademhaling. Volgens Hof zorgt een goede ademhaling voor bewust contact met de belangrijkste organen in het lichaam. Met genoeg oefening en juist gebruik van de technieken kun je je adem langer inhouden en zul je bewuster zijn van het contact met je hart, zenuwstelsel en afweersysteem. Zo heeft de methode een gunstige werking op de bloedcirculatie.

Het doel van de Wim Hof methode is om mensen beter bestand te maken tegen de kou. Met de meditatie- en ademhalingsoefeningen maak je het lichaam klaar voor deze stap. Dit doe je dan gefaseerd door ieder keer je lichaam aan de kou bloot te stellen. Probeer een koude douche bijvoorbeeld. Zo raken de spieren gewend aan de kou. Gegeven moment zul je met gemak kunnen wandelen door sneeuw en ijs. Straks kun je als Hof zittend mediteren in de sneeuw.

Voor wie is de Wim Hof Methode geschikt?

Hof is ervan overtuigd dat alle personen hun zenuwstelsel kunnen beïnvloeden met hun geestelijke vermogens. Zijn methode leert je hoe je dit moet aanpakken.

Is de Wim Hof Methode effectief?

Er is best wat kritiek op de methode van Wim Hof. Het idee dat een ieder de methode kan toepassen en de gemaakte gezondheidsclaims zijn volgens sommigen niet gegrond. Hof beweerde dat mensen met reuma, multiple sclerose en zelfs kanker baat zouden kunnen hebben bij zijn methode.

Zelf heeft Hof vaker meegedaan aan onderzoeken door verschillende wetenschappelijke instituten. Zo kwam men in 2014 erachter dat zijn ademhalingstechniek het afweersysteem aanzienlijk beïnvloed. Tevens is gebleken dat zijn lichaam een natuurlijke aanleg heeft om lage temperaturen te weerstaan. Zijn lichaam produceert veel meer bruin vet en warmte dan bij een gemiddeld persoon. Uiteindelijk kon geen enkel onderzoek definitief uitwijzen dat zijn verklaringen op waarheid berusten.

Wat kost de Wim Hof Methode?

Op de webshop zijn er meerdere pakketten om van te kiezen. Een online cursus waarbij je in je eigen tempo kunt werken voor  € 179,00. De workshops kosten ook  € 179,00. Wat ook interessant lijkt in de webshop is de Winterreis Polen voor € 1599,00.

Daarnaast heeft Hof ook heel wat literatuur ter beschikking in de webshop. Je kunt meer lezen over zijn methode in de beschikbare boeken en pdf-documenten. De pdf-documenten kun je downloaden voor slechts € 5,99 per document.

Voordelen

De methode van Hof maakt je beter bestand tegen de kou, daarnaast word je bewuster van je eigen lichaam en de verschillende processen die daarin gebeuren. Je afweersysteem wordt sterker en je leert omgaan met stress en negatieve invloeden van buiten.

Nadelen

Helaas zijn er wat gevaren gekoppeld aan de Wim Hof methode. In 2015 zijn er zelfs personen aan overleden. De methode creëert een effect dat vergelijkbaar is met hyperventilatie. Het gevolg is dat mensen voor korte tijd hun bewustzijn verliezen. Gebeurt dit onder water, dan kunnen de gevolgen fataal zijn.

Conclusie

De methode van Wim Hof lijkt veelbelovend, maar toch blijf ik sceptisch over de genoemde voordelen. Als methode om mindfulness te stimuleren lijkt het me prima. Hou rekening met de mogelijke gevaren voor je hiermee aan de slag gaat.

Gezonde Groeten,

natascha

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987