Win een Supermarkt Safari met Ralph Moorman

In samenwerking met Ralph Moorman heeft vetvrij.com een unieke prijsvraag georganiseerd. De hoofdprijs is een Supermarkt Safari voor twee personen. Daarnaast maak je kans op een van de gratis exemplaren van het Hormoonbalansdieet van Ralph Moorman. Doe mee aan deze prijsvraag en maak kans op een van deze mooie prijzen.

Natuurvoeding

Ralph-Moorman-Boodschappencoach-fotomel-2-199x300

De natuur heeft ons niet geschapen om een kant- en klaar maaltijd met toegevoegd zout, suiker en chemicaliën te eten. Ons lichaam is afgestemd op de natuurvoeding van onze verre voorouders in de prehistorie. De mens leefde toen als jager-verzamelaar en at echte voeding zoals noten, vruchten, bladeren, kruiden, zaden, wortels, knollen, wild, gevogelte, eieren , schaaldieren en vis. Alles onbewerkt en zonder toevoegingen. Op basis van deze voeding zijn onze genen gedurende miljoenen jaren gevormd. Maar terwijl onze genen nu vrijwel precies zijn zoals toen, is onze voeding de afgelopen tweehonderd jaar totaal veranderd. Onze hormonen raken hierdoor uit balans.

Dagelijks eten mensen nu producten waar onze jagers/ verzamelaar lichaam geen raad mee weet: Veel te veel (bewerkte) granen, suiker, melkproducten, kant- en klaar maaltijden, snoep en frisdranken vol chemische geur-, kleur- en smaakstoffen, transvetten, vlees met sporen van antibiotica/ chemische groeihormonen en groenten en fruit met resten van bestrijdingsmiddelen. Allemaal bewerkingen die niet in voeding thuis hoort.

Hormoonbalans

Om mijn klanten te leren hoe ze het beste kunnen eten om hun hormonen in balans te houden, neem ik ze mee ‘op safari’ naar de supermarkt. Qua eten is dat namelijk een oord vol valstrikken. Overal schreeuwen producten om de aandacht met gezondheidsclaims die – ik druk me beleefd uit – niet kloppen. Zo zie je er artikelen met het keurmerk ‘verantwoorde voeding’ terwijl ze gewoon slecht voor uw gezondheid zijn. Sommige lightproducten krijgen bijvoorbeeld een keurmerk vanwege calorieverlaging, hoewel ze juist meer suiker en koolhydraten bevatten dan het originele product. Neem de normale pindakaas en de lightversie: de lightversie bevat minder vet en calorieën maar meer dan driemaal zoveel koolhydraten! Je leest er alles over in mijn boeken.

Mijn 16 voedingstips voor een hormonaal balans

1. Eet zoals de natuur het bedoeld heeft
2. Eet weinig suiker en koolhydraten
3. Eet voldoende vet
4. Eet voldoende eiwit
5. Beperk de gluten- en zuivelinname
6. Geniet, maar drink bier en wijn met mate
7. Zorg voor een goede zuur-basebalans in uw lichaam
8. Eet vezelrijke voeding
9. Mijd kunstmatige toevoegingen
10. Bereid uw voedsel met eerbied
11. Voorkom candida-infectie
12. Drink voldoende water
13. Maak gebruik van plantaardige hormonen
14. Pas op voor voedselallergie en –intolerantie
15. Drink weinig koffie en thee
16. Eet zoveel als u wil

Supermarkt Safari

Om mijn supermarkt safari niet al te deprimerend te maken, troon ik mijn klanten snel naar de groente- afdeling. Dat is een van de weinige plekken in de supermarkt waar nog echte, gezonde voeding te vinden is: appels (mits ze niet gezoet zijn), bloemkolen, wortels… Voeding kortom waar niets aan ‘verbeterd’ en ‘verrijkt’ is door de laboranten van de voedingsindustrie. Even verderop heb je nog zo’n zeldzame plek met ‘echte’ voeding, de slager, met stukken vlees en kip. Gelukkig zijn de chemici hier ook met hun handen vanaf gebleven. Tenminste, als je wegblijft van de vleeswaren, want die staan ook stijf van de toevoegde suiker en geur-, kleur-, en smaakstoffen.

http://www.youtube.com/watch?v=fEKkoZJZi1w

Supermarkt Safari Prijsvraag

In samenwerking met Ralph Moorman heeft vetvrij.com een unieke prijsvraag georganiseerd. Geef antwoord op de vraag en maak kans op de volgende prijzen:

  • Hoofdprijs: Een gratis supermarkt safari voor 2 personen!
  • 2e prijs: Het Hormoonbalansdieet Boek van Ralph Moorman (6x)

Deelnemen is niet meer mogelijk? Ben je benieuwd wie de prijswinnaars zijn? Lees dan dit artikel.

2 Reacties

  1. Ik erger mij het meest aan dat die vaken vullers gewoon die karre in de weg zeten en dan moet je nog uit kijken dat je het niet yegen je been aan krijg vakken vulen hoor je smorgens voor openings tijd en savons na sluitingstijd

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in