Wolter Kroes steunt Stichting MS Research

We kennen Wolter Kroes als de gezellige Noord Hollandse volkszanger die bij het Tros programma ‘ De Beste Zanger’  de sterren van de hemel zong. Maar Wolter kan meer dan zingen, Woensdag 25 mei is een bijzondere dag, dan is het namelijk Wereld Multiple sclerose Dag. Wolter Kroes trok voor het programma ‘BN’ers in de zorg, leven met MS’ een dag op met Mikki. De 11 jarige Mikki en heeft Multiple sclerose. Mikki is door haar ziekte bijna blind, kan niet meer goed kopen. De volkszanger ziet gedurende de dag wat het leven met deze ziekte inhoudt.

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose of kortweg MS is een aandoening die ervoor zorgt dat je zenuwstelsel aangetast wordt. Door het aantasten van je ruggenmerg functioneren verschillende lichaamsfuncties niet meer zoals ze horen te functioneren. Op de langere termijn worden je zenuwen en hersenen aangetast en krijg je klachten zoals evenwichtsproblemen, slecht zien en vermoeidheid. Omdat MS op dit moment nog niet te genezen is en ruim 15.000 mensen in Nederland dagelijks met de gevolgen van MS moeten leven is er geld voor onderzoek nodig. Bekende Nederlanders zoals Wolter Kroes helpen de Stichting MS Research tijdens de Nederlandse activiteiten voor de Wereld MS dag.

Multiple Sclerose Swank Dieet

Ondanks dat MS nog niet te genezen is hebben sommige patiënten wel baat bij het MS dieet van Swank. Uit een onderzoek van Swank blijkt dat de aandacht bij een MS-dieet niet alleen gericht moet zijn op verzadigd vet en olie. Eerder genoemde studies van Swank over MS in Noorwegen en de levertraan in het Swank-dieet wijzen in die richting. Daarnaast zou het nuttig zijn om te weten of bijvoorbeeld het omega-3 vetzuur in lijnzaadolie ook efficiënt is, met name voor de vegetariërs onder ons.

Wolter Kroes wil verantwoord 10 kilo afvallen

Naast zingen en zijn activiteiten voor Stichting MS Research is Wolter sinds twee maanden ook aan het afvallen! Via Twitter lezen we het volgende berichtje.

Tweet @wolterkroes1

Eindelijk zit ik weer op de 78 kilo. Me nieuwe levensstijl werkt.
Na twee maanden 7 kilo op een verantwoorde manier afgevallen.
Nu nog 3 kg.

Het geheime dieet van Wolter schijnt prima te werken. Hij is zelfs zo enthousiast dat hij zijn ‘ followers’  oproept om de tekst ‘IK WIL VERANTWOORD 10 KILO AFVALLEN’ te twitteren. Uit deze tweets kiest hij iemand die Wolter persoonlijk als mental coach krijgt ! Zodra Wolter 75 kilo weegt gaat hij een twittervriend persoonlijk helpen om gezond af te vallen. Mensen die 10 kilo willen afvallen en zich melden als followers gaat hij selecteren. Over twee maanden kiest Wolter iemand om zelf te begeleiden. Aanmelden is eenvoudig. Je hoeft je alleen maar aan te melden onder ‘IK WIL VERANTWOORD 10 KILO AFVALLEN’. Wolter verzamelt al deze tweets en kiezen een persoon uit.

Welk dieet Wolter volgt houdt hij nog even geheim. Wel zegt hij er het volgende over:

Tweet @wolterkroes1

Zodra ik mijn streefgewicht van 75 kilo heb bereikt,
kom ik naar buiten hoe ik het doe.
Ik voel me er top bij en het gaat heel langzaam.
En voordat iedereen wil weten hoe ik het doe?
NIET LIJNEN maar ETEN.

wordt vervolgd…

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in