Word je dik van brood?

Sommige mensen zijn dol op brood. Ze zijn in staat om al hun maaltijden te vervangen met een goed belegd broodje. Brood levert, net als andere voedingsmiddelen, calorieën aan het lichaam. Hebben deze mensen een grotere kans om in gewicht aan te komen?

Je komt pas aan wanneer het lichaam structureel meer calorieën binnen krijgt dan dat het verbrandt. Het maakt dan niet uit of de brandstof van het lichaam uit koolhydraten, eiwit of vet gehaald wordt. Dus van brood wordt je niet dik! In feite kunnen we stellen dat je van niets dik wordt. De mate waarin je het nuttigt zorgt ervoor dat je in gewicht aankomt. Dus als je meer dan de nodige hoeveelheid brood eet en deze extra calorieën niet verbrandt, is de kans dat je aankomt dus wel groot.

Voedingstoffen in Brood

Het brood zelf bevat vitamines, mineralen en ook vezels. De calorieën die uit brood gehaald worden bestaan uit zetmeel, maar ook uit eiwitten. Koolhydraten in brood zijn in de vorm van zetmeel aanwezig. Deze koolhydraten worden gedeeltelijk in het spijsverteringskanaal opgenomen en vervolgens omgezet in glucose. Glucose kunnen we gerust de brandstof van het lichaam noemen, omdat het energie levert aan het lichaam om goed te kunnen functioneren.

Koolhydraten, de dikmaker om te vermijden?

Koolhydraten kunnen op het lichaam een positief, maar ook een negatief effect hebben. Kunnen we koolhydraten dan ook beter vermijden? Nee, dat niet! Koolhydraten zijn een essentiële energiebron voor ons lichaam. Op het moment dat er te weinig koolhydraten aanwezig zijn, is het lichaam verplicht uit eigen spiereiwit energie te halen. Dat moet je voorkomen! Koolhydraten kunnen we onderverdelen in snelle en langzame koolhydraten. De snelle koolhydraten komen in snoep, koek en tarweproducten voor. Het nuttigen van producten die snelle koolhydraten bevatten geven voor korte duur energie aan het lichaam. Na een uurtje komt het gevoel van honger weer op, met als gevolg dat je ongecontroleerd gaat eten, waardoor je de kans groot is dat je aankomt. Teveel snelle koolhydraten hebben dus een negatief effect op het lichaam, omdat het lichaam harder moet werken om insuline aan te maken, zodat de overtollige suikers als vet opgeslagen kunnen worden.

Langzame koolhydraten worden juist trager door het lichaam opgenomen, waardoor de spijsvertering er lange over doet om zetmeel af te breken en om te zetten in glucose. Je insuline blijft op deze manier op een gezond niveau. Langzame koolhydraten zijn terug te vinden in volkorenbrood, groenten, fruit, noten, zaden en peulvruchten. Als je denkt aan de gezondheid van je lichaam kun je beter kiezen voor producten die langzame koolhydraten bevatten en producten die snelle koolhydraten bevatten links laten liggen. Om toch op de juiste manier koolhydraten naar binnen te krijgen kun je gebruik maken van de schijf van vijf. De schijf van vijf biedt duidelijke richtlijnen om de juiste koolhydraten naar binnen te werken, die vervolgens een positief effect op het lichaam hebben. Eten volgens de schijf van vijf betekent dat je voldoende koolhydraten naar binnen krijgt door onder andere het eten van groenten, volkorenbrood en fruit.

Het eten van volkoren brood

Of je dik wordt van brood hangt ook af van welk soort brood je eet. Natuurlijk hangt aankomen in gewicht hoofdzakelijk af van de hoeveelheid van wat je eet en de verbranding daarvan, maar ook wat je eet is belangrijk om te controleren of de kans groot is dat je aankomt. We willen natuurlijk allemaal dat ons lichaam uiterst gezond blijft. Daarvoor is goed onderhoudt nodig. Ik wil daarom adviseren om de nodige koolhydraten voor het lichaam liever uit volkorenbrood, fruit en groenten te halen. Ze hebben een zeer positief effect op het lichaam, maar bovenal voor de gezondheid, omdat ze over vitaminen en mineralen bezitten, die we kunnen rekenen tot waardevolle voedingsstoffen. Vermijd zoveel als mogelijk wit brood, aardappelen en pasta’s of kies voor verantwoorde producten.

Afvallen zonder brood?

Men denkt vaak dat brood eten de blokkade is om af te vallen, waardoor men gauw geneigd is om brood te vermijden wanneer zij een dieet volgen. Maar brood is helemaal geen blokkade om af te vallen! Vooral volkoren brood hoef je niet te vermijden als je op dieet bent. Bij het uitkiezen van een dieet is het belangrijk dat je niet een dieet kiest waarbij je in korte tijd heel veel afvalt, maar dat je er een kiest die je begeleidt naar een verantwoord eetpatroon. Bij een verantwoord dieet val je geleidelijk af, terwijl je ondanks je aangepast voedingspatroon, alle voedingsstoffen naar binnen krijgt. Wees daarom bewust van wat je eet, want de conditie van je lichaam is immers een reflectie van je eetpatroon.

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid en hecht je veel waarde aan verantwoord en lekker eten? Het krachtige TimFit Afslankprogramma richt zich op kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om naadloos aan te sluiten om de dagelijkse behoeften. Heb je een voedselintolerantie, wil je verantwoord snacken of is afvallen je doel? Dan zijn de producten van TimFit echt iets voor jou!

Gebruik de kortingscode vetvrij en profiteer van 10% korting op het complete assortiment. (verloopt binnenkort)

Gezonde Groeten,

dik van brood Word je Dik van Brood? Sanne

[thrive_leads id=’54708′]

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in