Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Wormen als medicijn tegen Crohn

Wormen als medicijn tegen Crohn

1
Wormen als medicijn tegen Crohn

Dat klinkt wel heel vreemd om wormen als medicijn te nemen. Toch blijkt uit dierproeven dat ontstekingsverschijnselen in de darmen bij de ziekte van Crohn getemperd kunnen worden door het uitlokken van een worminfectie. Dit meldt het Belgische vakblad De Huisarts. Het aantal patiënten met de Ziekte van Crohn neemt gestaag toe. De preciese oorzaak is nog onbekend. Er zijn ook al studies bij mensen gedaan, deze hebben tevens aangetoond dat wormen de toestand van Crohnpatiënten en mensen met dikkedarmontsteking konden verbeteren.

Nadeel is dat wormen diarree en krampen kunnen veroorzaken. Verder is het voor patienten psychisch gezien moeilijk om een behandeling met wormen te ondergaan. De onderzoekers zoeken daarom nu naar een manier om de heilzame stoffen van wormen te isoleren. Een behandeling met wormen zou ook beschermen tegen andere aandoeningen die te maken hebben met het immuunsysteem, zoals bijvoorbeeld astma en diabetes type 1.

Vorig artikel De maat is vol: Afvalrace
Volgend artikel Kleurendieet
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 REACTIE

  1. Nou… ik zou hier zo wie zo niet aan beginnen… dierproeven!!! Hoe kunnen ze!!!

    Hoop dat ze een ander, beter middel weten te vinden voor deze groep zieken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987