XL-S my nudge plan – Reviews en Ervaringen

Het XL-S my nudge plan van XL-S medical is een nieuw dieetprogramma, waarin je je voeding, beweging en mindset aan pakt. Het idee is goed, maar hoe zit het met de uitvoering? Val je effectief af als je XL-S my nudge plan gebruikt?

Wat is XL-S my nudge plan?

Het XL-S my nudge plan bestaat uit drie onderdelen, voeding, mindset en beweging. Je gaat in het plan aan de slag met al deze drie zaken om af te vallen. Voor alle drie de onderdelen maak je gebruik van een app.

Het voedingsgedeelte bestaat uit een voedingsschema in combinatie met recepten. In de app vind je meer dan 170 recepten. Je kunt hier mee variëren. Uiteindelijk tel je in dit dieet de calorieën zodat je op die manier niet te veel binnen krijgt. Bij het voedingsgedeelte hoort ook een capsule met een vezelcomplex dat je moet ondersteunen bij het afvallen.

In de app vind je allerlei workouts die je ‘onder begeleiding’ kunt doen. Via de app wordt je aangespoord om een of meerdere kleine workouts te doen. In een video krijg je instructies over wat je precies moet doen.

Het mindset gedeelte is een originale invalshoek die we niet in veel plannen tegen komen. De app van my nudge plan heeft verschillende oefeningen rondom bewust eten en body confidence. In andere woorden, je leert jezelf te accepteren zoals je bent.

Voor wie is XL-S Medical geschikt?

XL-S Medical raadt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven af om het programma te gebruiken. Als je medicatie gebruikt, is het belangrijk dat je je inlicht. Voor de rest kan iedereen het dieet gebruiken en er zijn ook voldoende recepten zonder melk, gluten of vlees.

Is XL-S my nudge plan effectief?

Een van de belangrijkste principes van XL-S my nudge plan is het tellen van calorieën in combinatie met de recepten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de meeste mensen calorieën tellen niet leuk vinden, ook al kan het werken (bron). Onderzoek wijst uit dat calorieën tellen in de meeste gevallen niet tot een duurzaam gewichtsverlies leidt (bron).

Bij XL-S my nudge plan hoort een supplement op basis van een vezelextract genaamd Okranol. Volgens de fabrikant binden deze vezels met vetten, waardoor de vetten niet worden opgenomen in het lichaam. Dit principe is effectief in combinatie met een dieet waarbij je een calorietekort hebt (bron), maar werkt mogelijk tegen je als je toch te veel calorieën eet, omdat je dan naar verhouding meer koolhydraten binnenkrijgt.

Het spreekt verder voor zich dat je afvalt als je meer gaat bewegen dan voorheen met de app. De impact van de mindset oefeningen is niet goed te meten.

Test met proefpersonen

Om te beoordelen hoe effectief het XL-S my nudge plan is, hebben we een groep van negen testpersonen het dieet laten proberen. De reacties waren erg verschillend.

Ongeveer de helft van de proefpersonen vond het calorieën tellen een vervelende bezigheid. Het kost dagelijks wel wat tijd en je wilt zeker niet de app uit je tas of broekzak halen als je met een vriend(in) zit te lunchen ergens. Een paar mensen vonden juist dat het calorieën tellen hen controle gaf.

De app met sportoefeningen is goed vormgegeven en de instructies zijn vrij duidelijk. Onze proefpersonen zijn vrij snel uitgekeken op de oefeningen (het zijn er niet zoveel) en er zitten oefeningen bij die niet echt bij hen passen. De app is uiteindelijk niet beter dan alternatieven als Sworkit of de Nike Fitness apps.

Ook het gedeelte rondom de mindset is iets te vrijblijvend. De meeste mensen hebben meer nodig dan een paar oefeningen in de app om te veranderen. Een van de deelnemers stoorde zich zelfs aan de app en noemde de opdrachten kinderachtig. Het kan zijn dat je door de combinatie van gezonder eten en meer bewegen ook een beter zelfbeeld krijgt, maar de meeste mensen hebben toch behoefte aan een wat persoonlijkere benadering.

XL-S my nudge plan is een van de weinige diëten die komt met een app. De app werkt vlekkeloos bij de meeste mensen en een notificatie is soms een stok achter de deur om een bepaalde handeling wel te doen.

Resultaten

De resultaten na een maand vielen de meeste proefpersonen toch wat tegen. Zij waren gemiddeld drie kilo kwijt. Dit is zeker geen slecht resultaat, maar het weegt volgens de meeste mensen niet op tegen de hoeveelheid werk die het kost om calorieën te tellen. Sommige mensen hebben liever wat meer sturing, bijvoorbeeld met een voedingsschema.

Het XL-S my nudge plan helpt je op die manier om geleidelijk aan af te vallen. Dit betekent dat je het dieet lang moet volhouden als je veel gewicht wilt kwijtraken. Aan de andere kant heb je geen lastige overgangsperiode die je bij andere, strengere diëten nog wel eens hebt.

XL-S my nudge plan reviews en ervaringen

Wat kost XL-S my nudge plan?

Het XL-S my nudge plan, inclusief het supplement, kost €69.95 voor een maand of €179.95 voor drie maanden.

Voordelen XL-S my nudge plan

Voor sommige mensen is dit een uitkomst. Calorieën tellen geeft je controle. Een app is ook een moderne benadering die bepaalde mensen wel zal aanspreken.

Nadelen XL-S my nudge plan?

Als je puur en alleen de app wilt, dan zijn er veel goedkope of zelfs gratis alternatieven. Er zijn gratis apps om calorieën te tellen of om workouts te doen. Uiteraard krijg je dan niet het supplement.

Conclusie

De meningen over het XL-S my nudge plan zijn verdeeld. Het programma werkt in de basis heel goed, maar lang niet iedereen is er blij mee. De meeste mensen vinden het tellen van de calorieën uiteindelijk te veel werk.

Sommige van onze proefpersonen vinden de app prettig in het gebruik en hebben het gevoel dat ze controle hebben doordat ze leren om calorieën te tellen. Probleem is alleen dat je hiervoor niet per se dit dure programma hoeft te kopen, er zijn voldoende alternatieven.

Uiteindelijk is het dieet wel effectief, maar is het een zaak van de lange adem als je flink wilt afvallen. Het is aan jezelf om te bepalen of je een app prettig vindt en of jij calorieën tellen als een lust of een last ziet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in