Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Yfood Review en Ervaringen

Yfood Review en Ervaringen

Yfood is een drankje dat verschillende maaltijdvervangers aanbiedt. Het belangrijkste in hun assortiment zijn ongetwijfeld de yfood drinks, flessen van 500 ml met daarin een complete maaltijd. In deze drankjes vind je 26 vitaminen en mineralen en daarmee heb je volgens de fabrikant alles dat je nodig hebt.

Wat is Yfood?

Yfood is ontwikkeld als alternatief voor junkfood. De oprichters hadden een drukke carrière in de financiële sector, maar grepen vaak naar fastfood om snel een maaltijd te nemen.

Beide heren namen ontslag en gingen gezonde alternatieven maken. Het resultaat is een ruim assortiment met drankjes, repen en poeders. Er is ook een ruim assortiment aan veganistische drankjes, om deze doelgroep tegemoet te komen.

Yfood is een van origine Duits bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in München. De producten worden gemaakt in Duitsland en Oostenrijk, landen die bekend staan om een goede controle op de productieprocessen van voeding.

Voor wie is Yfood geschikt?

Het is zeker belangrijk om het etiket goed te lezen, want de meeste producten van Yfood bevatten allergenen. De niet-veganistische producten bevatten allemaal melkeiwitten, terwijl de vegan producten soja bevatten. Los daarvan kunnen er andere allergenen in de producten zitten.

Afgezien van de allergenen, kunnen de meeste mensen de producten gewoon gebruiken.

Hoe effectief is Yfood?

Yfood ervaringen en korting
Yfood ervaringen en korting

Voor we de diepte in gaan op de effectiviteit voor gewichtscontrole, bekijken we eerst even wat er grofweg in de dranken zit. In de dranken zit grofweg 35-40% koolhydraten, evenveel vetten en circa 20% eiwitten. Dit is gemeten naar het aantal calorieën. De precieze samenstelling varieert per pakket.

Wat gelijk opvalt is dat er relatief veel koolhydraten in Yfood zitten. Hoewel er geen toegevoegde suikers zijn, is dit wel een risico. Je bent minder lang verzadigd en de kans is dus groot dat je snel weer trek krijgt in iets anders (bron).

Voordeel is wel dat er weinig suikers zijn toegevoegd. In plaats daarvan zit er wel sucralose, een zoetstof in de dranken. In kleine hoeveelheden levert dit echter geen gezondheidsproblemen op (bron).

Een ander feit is dat er vezels in de producten zitten, waaronder van haver. Deze voedingsvezels hebben juist weer een positief effect op de verzadiging (bron).

Al met al is Yfood een redelijke vervanger voor een enkele maaltijd. Er zitten te veel calorieën in om het te gebruiken als onderdeel van een programma om gewicht te verliezen.

Wat kost Yfood?

Yfood-korting en ervaringen
Yfood-korting en ervaringen

Het hangt er heel erg van af welke producten je koopt. De maaltijdpoeders zijn met €1,76 per maaltijd relatief goedkoop. De losse flesjes met drankjes (die het handigst zijn voor onderweg), kosten al snel iets meer dan €3,00.

Voordeel

Als het de missie is van Yfood om makkelijke maaltijden te maken, dan zijn ze hierin geslaagd. Een flesje drinken is voldoende.

Een ander voordeel is dat Yfood veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo gebruiken ze 30 tot 50% gerecycled plastic en zijn de verpakkingen voor 100% te recyclen. Daarnaast is het bedrijf klimaatneutraal.

Nadeel

De meeste flesjes bevatten zo rond de 500 calorieën. Dit maakt het product minder geschikt voor mensen die serieus willen afvallen. Als het gaat om het op gewicht blijven, dan kan het prima. 500 calorieën is prima voor een maaltijd. Door de toegevoegde vezels, vitaminen en mineralen is het zeker gezonder dan een croissantje van de benzinepomp.

Conclusie

De maaltijdvervangers van Yfood zijn prima voor mensen die geen ambitie hebben om af te vallen. Het zijn goede, voedzame maaltijden die je makkelijk kunt gebruiken. Als je serieus wilt afvallen, krijg je te veel calorieën binnen.

Los daarvan is het wel belangrijk om te vermelden dat er relatief veel koolhydraten in het product zitten. Dit vergroot de kans dat je snel weer naar iets anders grijpt. Daarnaast is het (uiteraard) niet verstandig om al je maaltijden te vervangen door Yfood.

 

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987