Yoghurtdieet

Dit dieet is nog niet volledig duidelijk. De een zegt dat het een andere naam is van het ziekenhuis dieet. Er is dus geen duidelijk dieet beschikbaar.

Algemene informatie:

Drie bekertjes yoghurt (van ongeveer 200 ml) als onderdeel van een caloriebeperkend dieet leidt tot ongeveer 20 procent meer gewichtsverlies en 60 procent meer vetverlies dan dieet met evenveel calorieën zonder yoghurt. Dit schrijft M. Zemel (University of Tennessee, Knoxville) in het vakblad International Journal of Obesity op grond van onderzoek bij 34 personen met overgewicht.
De calcium in de yoghurt stimuleert de enzymen in vetcellen die de verbranding van vetten regelen, toonde Zemel eerder aan

Onofficieel yoghurtdieet

Het Yoghurt dieet bestaat per dag uit:

* 2 liter magere yoghurt
* 1 gekookt ei
* 100 gram mager vlees ( bv een kipfilet of biefstuk)
* 2 liter water
* 2 maal drinkboullion

Het bevat voornamelijk eiwitten en is daardoor zeer eenzijdig.
Zelf heb ik het gekregen van een diëtiste die vond dat ik dit 2 x per week mocht doen. Maar als je veel sport is 1x per week het maximum. De rest van de week hou je je dan aan 1000 calorieën .

Denk er wel aan dat je lichaam de koolhydraten die het te weinig binnen krijgt voor een deel uit je spieren haalt. Dat is meteen de reden waarom je dit niet te vaak mag doen.

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in