Yokebe Maaltijdshake Review

Omdat er op dit moment veel geadverteerd wordt met het Yokebe dieet werd mij heel vaak de vraag gesteld of dit een goed dieetproduct was. Ik heb mij verdiept in dit product en  hieronder mijn bevindingen gezet.

Op de website van Yokebe las ik het volgende

Yokebe shakes bevatten een combinatie van proteïnen, honing, vitamines en mineralen. Het bevat geen kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen, geen kunstmatige zoetstoffen en geraffineerd suiker en het is glutenvrij en lactosevrij. Ook zou het 100% natuurlijke ingrediënten bevatten. Naast de shakes waren gezonde tussendoortjes toegestaan.

Klinkt goed dacht ik!

Er kan een zogenaamd Yokebe Turbo dieet plan worden gevolgd en een Yokebe uitgebreid dieet plan. Tijdens het Turbo dieet plan vervang je de eerste week dagelijks drie maaltijden voor een Yokebe maaltijdshake en in de tweede week vervang je twee maaltijden door een Yokebe shake. Hierdoor zou je in korte tijd snel afvallen.

Yokebe Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Yokebe ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reatie aan waarom jij Yokebe graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorsch

De Basis van Yokebe

Het Uitgebreide Yokebe dieet plan bestaat uit de volgende onderdelen:

Week 1: een concentratiefase

Hierbij vervang je drie maaltijden per dag door een Yokebe shake met tussendoortjes die weinig calorieën bevatten.

Week 2-4: Leerfase

In deze weken vervang je iedere dag twee maaltijden voor een Yokebe shake. Als lunch en diner mag je gebalanceerde maaltijden eten.

Vanaf week 5: continuïteitsfase

Vanaf deze periode vervang je iedere dag één maaltijd door een Yokebe shake en je blijft een energiebeperkt dieet volgen. Vanaf deze periode zou je in een langzamer tempo gewicht verliezen.

De vitamines in Yokebe shakes zouden energie geven en de stofwisseling versnellen. De soja-eiwitten en wei-eiwitten in Yokebe shakes zouden helpen om de spiermassa te behouden.

Yokebe-shake-maken

Toen ik het principe van het Yokebe dieet plan las leek het mij in eerste instantie een prima dieet. Wanneer je wilt afvallen is het vervangen van maaltijden voor eiwitrijke shakes namelijk een zeer doeltreffende manier. Koolhydraten en suikers beperken en hiervoor in de plaats eiwitrijke maaltijden of shakes nemen is nou eenmaal de meest effectieve manier om kilo’s te verliezen. En omdat je tijdens het Yokebe dieet ook tussendoortjes blijft eten was ik in eerste instantie positief.

Voedingswaarden en ingrediënten van de Yokebe

Helaas veranderde mijn mening compleet toen ik de voedingswaarden en ingrediënten van de Yokebe shakes zag. Een shake bevat 273 kcal wat ik best veel vind voor een shake om gewicht te verliezen product. Het verschil in calorieën dat je minder binnen krijgt bij het nemen van een Yokebe shake ten opzichte van een gewone maaltijd is dan namelijk niet heel erg groot, waardoor je niet snel zult afvallen. Daarnaast bevat een shake Yokebe 24,3 gram koolhydraten waarvan maar liefst 16,8 gram suikers! Juist suikers zijn de reden waarom veel mensen last hebben van overgewicht. Suikers zorgen voor enorme pieken in de bloedsuikerspiegel waardoor je juist vaker trek krijgt en meer gaat eten. Suikers moeten daarom juist zo veel mogelijk vermeden worden tijdens een dieet. Het is zelfs misleidend want er wordt gezegd dat er geen toegevoegde suiker in Yokebe shakes zit. Dit klopt wel, maar honing heeft bijna net zo veel invloed op de bloedsuikerspiegel als suiker. Daarnaast bevat Yokebe maar liefst 17% maltodextrine. Dit is een koolhydraat dat bij de voedingswaarden, die op etiketten van dit soort producten staan vermeld, niet als suikers hoeft worden weergegeven, maar in feite is maltodextrine een koolhydraat waar je juist zwaarder van wordt. Maltodextrine is zelfs een veel gebruikt ingrediënt in producten voor personen die zwaarder willen worden, de zogenaamde weight gainers.

Wat kost Yokabe?

Een pot Yokebe van 500 gram (10 maaltijdshakes) is online verkrijgbaar en kost € 14,99 wat ik veel te duur vind voor een formule met deze samenstelling. De formule product bestaat voor meer dan 40% uit soja-eiwitten en voor 17% uit maltodextrine. Er zijn veel goedkopere alternatieven die qua formulering vergelijkbaar zijn met Yokebe. Voorbeelden hiervan zijn de maaltijdshakes van Kruidvat, Aldi en Action. Bij Action betaal je voor het product Easy Way maaltijdvervanger slechts € 3,49 voor 17 maaltijdshakes, terwijl het vergelijkbare ingrediënten bevat als Yokebe.

Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over het ontstaan van overgewicht

Hierin beschrijf ik hoe belangrijk het is om snelle suikers te vermijden en waarom je dus beter kunt kiezen voor eiwitrijke shakes die geen koolhydraten bevatten wanneer je wilt afvallen. Ik werk vaak met de shakes van Dieet Pro die slechts 79 kcal bevatten en nagenoeg vrij zijn van koolhydraten, vetten en suikers. Deze zijn wel duurder dan de shakes die hierboven worden genoemd maar de resultaten die je zult bereiken zijn dan ook stukken beter, waardoor je veel minder lang een dieet hoeft te volgen. X-Factor winnares Lisa Loïs is ook meer dan 30 kilo afgevallen dankzij deze shakes.

Wil je meer weten over over de verschillen tussen eiwitshakes? lees dan mijn uitgebreide review afvallen met shakes waar ik alle gangbare eiwitshakes met elkaar vergelijk.

Yokebe bestellen

Wil je na het lezen van deze review starten met Yokebe dan kan dat eenvoudig online via de volgende link: Yokabe Bestellen.

Gezonde Groeten,

esther

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringForever Aloe Vera Clean 9 Detox
Eenvoudig AfvallenVitadis Slow Juices
yokebeToen ik het principe van het Yokebe dieet plan las leek het mij in eerste instantie een prima dieet. Wanneer je wilt afvallen is het vervangen van maaltijden voor eiwitrijke shakes namelijk een zeer doeltreffende manier. Koolhydraten en suikers beperken en hiervoor in de plaats eiwitrijke maaltijden of shakes nemen is nou eenmaal de meest effectieve manier om kilo’s te verliezen. De uiteindelijke formule kan echter nog op een aantal punten flink worden verbeterd voordat ik Yokebe een A-shake kan noemen.

44 Reacties

 1. Ik ben tania ,word in mei 50 jaar en wil tegen mijn verjaardag 8 kg afvallen. Ik heb een zittende job heftruckster en ben de laatste 3 jaar flink aangekomen. Ik wil de shakes testen en hoop op resultaat

 2. Ik heb een tijdje geleden al yokebe gebruikt maar geraak er niet meer aan ik weet niet hoe het komt maar nergens nog te koop.

 3. Waar kan ik het bestellen vond het heel goed niet zo flauw als ei care ben je na week spuugzat dit vond ik lekker weight

 4. Ik heb het enige tijd geleden gebruikt; in het begin ging het redelijk. Echter, op een gegeven moment kreeg ik last van (sorry..) diarree en ben gestopt. Vervolgens toch maar die knop weten om te zetten en “verstandig” te gaan eten en drinken… ook gelukt.. 10 kilo minder. (nog steeds overigens).

 5. Ik wil dringend iets aan mijn gewicht doen,ik weeg 105 kg en zou er een 20 tal willen kwijtspelen.door al enige positieve reacties gehoord te hebben van kenissen zou ik dit ook willen uitprobeten en hopelijk lukt het me.
  Mvg
  Johan

 6. Hallo, zijn er nog plekken beschikbaar om Yokebe te testen? Ik wil het graag een poging geven. Wil het combineren met het toewerken naar een gezonde levensstijl om de kilo’s eraf te houden. Ik hoor graag meer van u.

  Met vriendelijke groet

  Hilde (27 jaar)

 7. Yokebe wil ik graag testen omdat ik positieve verhalen over gehoord heb en wil heel graag afvallen en wil deze merk graag proberen Wright watcher geprobeerd helpt niet. Kruidvat merk helpt me niet en nu hoorde ik.over deze merk. Dus ga graag de test aan van yokebe

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in