Yvonne Lemmers GOK, Grip Op Koolhydraten

Yvonne Lemmers is een diëtiste uit Beneden Leeuwen die we kennen van het boek met de titel: “Grip op koolhydraten” of kortweg GOK. In dit boek wordt het “Opgewicht Programma” van Yvonne Lemmers beschreven dat gebaseerd is op een koolhydraatarm dieet. Het “Opgewicht Programma” is populair bij personen die een eiwitdieet hebben gevolgd zoals het bekende Prodimed Dieet of Dokter Frank.

Het “Opgewicht GOK Programma” sluit naadloos aan op verschillende eiwitrijke en koolhydraatarme diëten omdat de GOK Methode van Yvonne Lemmers gericht is op een langere periode. Je leert met GOK om bewust om te gaan met koolhydraten.

GOK Fase 1 en Fase 2

Net als het eiwitdieet kent het dieet van Yvonne Lemmers verschillende fasen.  Het “Opgewicht Programma” bestaat in totaal uit twee fasen. In Fase 1 is het de bedoeling dat je op gewicht komt en in Fase 2 leer je hoe je op je streefgewicht kunt blijven. Naast het boek heeft Yvonne Lemmers een forum waar je voor een bedrag van 12 euro toegang tot kan krijgen. Leden van dit forum krijgen onder andere ondersteuning, tips, recepten en voorbeeldmenu’s.

Bestel de boeken van Yvonne Lemmers bij bol.com

Grip op Koolhydraten

September 2009 is de tweede druk uitgekomen van het boek  “Grip op Koolhydraten” van Yvonne Lemmers. Hier staan onder andere vijf boeiende verhalen in van personen die dankzij het “opgewicht programma” hun streefgewicht hebben behaald. Daarnaast kun je een bijdrage lezen van cardioloog Helmut Gehlmann. Deze cardioloog verteld onder andere dat Yvonne Lemmers precies weet hoe het menselijk lichaam functioneert en dat je daarom met het “Grip op Koolhydraten Dieet” gegarandeerd het gewenste resultaat zal behalen. Juni 2010 is er een kookboek van Yvonne Lemmers verschenen met de titel ‘Grip op Koolhydraten Kookboek’.

39 Reacties

 1. Ik heb drie dagen geleden weekmenu 4 gekocht, dit was zaterdag met het oog op maandag een nieuwe week. Zondag heb ik een mail gestuurd dat ik de weekmenu 4 nog niet had ontvangen. Daar heb ik geen reactive op gekregen.
  Zou ik de nieuwe weekmenu in de GOK app moeten kunnen zien?
  Groet Debra

 2. Ben een man van 57 jaar. Op 2 januari 2017 werd bij mij Diabetes 2 geconstateerd, met een suikerspiegel van meer dan 20. Dat bij een gewicht van bijna 100 kilo. Nu 11 weken verder, ben ik dankzij G.O.K, 16 kilo kwijt en bij de laatste meting op 15 maart j.l., was de bloedsuikerspiegel al weer gedaald tot minder dan 7. Ik voel mij inmiddels als herboren. Medicatie (Medformin) is inmiddels ook al weer gehalveerd. Houd strak bij wat ik aan KH binnen krijg, maar dat is geen probleem meer, daar er een nieuwe wereld, qua voeding, is opengegaan.
  Jammer dat er een wake up call voor nodig was, maar het voelt nu super! Jouw boekjes hebben mij enorm goed op weg geholpen. Hoop dat je nog veel meer mensen op het goede spoor kan brengen, Yvonne!

  Mijn dank is groot!

  Groeten, Boudewijn

 3. Kan ik dit vergelijken met een koolhydraat arm dieet?? Dus WEL gebruik van roomboter bv? Heb het boekje GOK van Yvonne Lemmers .Be.n benieuwd naar je antwoord. Bedankt alvast!

 4. Wat een positieve reacties allemaal zeg!!! Zou dit dan eindelijk mijn redding zijn??? Er moet bij mij 20 kg af, maar omdat ik diabetes type 1 hebt, is dat erg moeilijk!! Graag zou ik willen weten of dit daarom een goed “plan” is om te gaan doen voor mij….heeft iemand met type 1 ervaring hiermee??? Laat het me dan alsjeblieft weten….(met diabetes type 1 heb je juist je koolhydraten nodig, vandaar dat ik het vraagt!!!)

 5. Ben in januari begonnen nu 1/2 jaar verder en 8 kilo lichter.
  Ik kan het iedereen aanraden.
  Je bent bewuster met je eten bezig en valt nog af ook.

 6. Waarom zou ik 12 euro betalen om toegang te krijgen tot een forum? er zijn voldoende kosteloze fora waar ik terecht kan.

 7. goedendag ik heb een paar weken geleden yvonnes dieet geprobeerd, maar ik krijg last van mijn gal als ik te veel kaas eet. Wat kan ik hieraan veranderen

 8. 6 febr.2012 Ben ik samen met mijn man begonnen, we zijn erg benieuwd hoe het zal gaan, bij mijn vriendin werkt het prima.
  Zelf heb ik diabetis2/hogee bloeddruk en te hoge cholesterol.
  Nu onder controlle door medicatie.Ook heb ik Fybromialgi en ben benieuwd of ik hier ook minder last van ga krijgen.
  Een ding is zeker wij hebbe geen honger gehad de eerste dag, daar was ik wel heel verbaasd over.
  Allemaal succes gewenst uit Almere

  • Hallo allemaal,

   Door veel te lezen op het internet over GOK veel ruseltaten gezien zelfs op forum van Yvonne Lemmers voor en na foto`s gezien van GOK kandidaten kan niet anders zeggen top dames en heren wat jullie bereikt hebben !!! Ik wil nu zelf met GOK beginnen heb al de 3 boeken besteld !! kan niet wachten tot dat ik ze in huis heb ! zelf ben ik 1.58 en weeg 97 kg dit is veel te zwaar ik wil er 20 a 25 kg eraf hebben… ik ga er voor waar een wil is ..is een weg! Succes allemaal met GOKKEN !

 9. Ik ben vandaag begonnen, is het slim om bij het forum te gaan voor 12 euro? weet nog niet als het gaat helpen, wil graag 10 kilo kwijt. Ik hen allebei boeken maar volgens mij is het verstandig om eerst het boek met die groene letters te lezen.

  • Hoi Roos, Dat ligt een beetje aan je motivatie. Ik volg GOK uit de boeken, samen met een vriendin. Als je het alleen moet doen, en je hebt meer ‘lotgenoten’ nodig die hetzelfde doel hebben, is een forum zoals dit, of het GOK forum wel een stok achter de deur.

   @ben, wat roos zegt klopt inderdaad. Het eerste boek (met de groene letters) bevat de basis. het tweede (oranje) en derde (rode) boek zijn kookboeken en bevatten naast enige beknopte basis info voornamelijk veel recepten.

   Ik ben ook met groen begonnen en heb onlangs het tweede kookboek (rood) erbij gekocht.

   groetjes, marianne

 10. Ik ben sinds 2 dagen bezig met het Gokken. Heel prima vol te houden. In ieder geval geen honger. Nog steeds wennen aan de vele vetten die je moet nemen dat vind ik best lastig. K merk dat ik hierdoor soms te weinig eet met een “zin in iets” als gevolg. Ik ben vegetariër en hierdoor vind ik het op dit moment nog wel saai om iets te eten. Kaas vind ik ook niet super lekker omdat ik gewoonweg niet van vet houd. Even uitzoeken hoe en wat maar ik ben erg tevreden over hoe ik me voel. Geen honger en toch energie. Ik probeer er zeker mee door te gaan en denk aan ieder moeilijk momentje Oooh heerlijk, straks m’n koolhydraten uurtje jammie!!
  ( vleesvervangers bevatten toch best veel koolhydraten, op tofu na)

 11. Ik ben nu 4 dagen aan ’t GOKken en ben 2 kg kwijt. Oké, zal veel vocht zijn, maar toch .. Ik voel me prima, geen honger, zelfs beetje té vol na mijn khd-uurtje ! en gek genoeg houd ik het de ganse voormiddag vol op 1 klein khd-arm-boterhammetje met kaas en om 10uur nog 25 gr noten ! heb zelfs geen honger ’s middags en eet omdat het etenstijd is ! Ik heb er echt vertrouwen in dat ik eindelijk na 7,5 jaar mijn zwangerschapskilo’s eens ga kwijt spelen ( nu nog min 5 kg max 7 kg).

 12. Ik ben sinds 5 weken bezig, en al 7 kilo kwijt, zonder moeite, alleen de eerste 3 dagen hoofdpijn gehad van t afkicken van de suiker. Nu erg lekker eten, het is geen dieet, maar een nieuwe manier van eten, en dit kan iedereen volhouden. Je mag best een keer uit eten, als je de volgende dag maar weer netjes aan het GOK eten houdt. Ik ben er blij mee, en t kost geen geld, da’s ook een heel groot pluspunt (ik heb eega, weightwatchers, karin de zoete gedaan, ze hebben allemaal veel geld aan me verdiend) Nu alleen nog Gokken voor mij ! Succes allemaal. Ik ga door tot ik 20 kilo kwijt ben ; )

 13. Wie is Yvonne Lemmers? Nooit van gehoord. De zoveelste sonja bakker kloon? Een eendagsvlieg? Het zit tussen je oren, je moet het zelf willen, dan lukt het.

  Daar hebben toch zeker geen sonja, dukan,frank en laat staan yvonne voor nodig?

 14. Dit lijkt een geweldig dieet omdat je toch elke dag een uur lang koolhydraten mag eten. Je valt echter nauwelijks af. De eerste twee maanden viel ik in totaal 5 pond af en langzaam maar zeker komen ze er weer bij terwijl ik nog steeds overdag geen koolhydraten eet.

  Belooft meer dan het kan waar maken

  • Het werkt echt dit dieet. Ik ben zelf inmiddels 62 kilo afgevallen in 1,5 jaar tijd. Ik weet het, dat klinkt ongelovelijk maar het is wel zo! Ik heb zoveel dieeten geprobeerd en dit is het eerste wat voor mij werkt.

   Ik ben inmiddels van mijn diabetes af (ik spoot 4 x per dag grote hoeveelheden insuline) en daarnaast nog pillen. Ik gebruik nu geen medicatie meer, ook niet meer voor mijn hoge bloeddruk.

 15. hallo allemaal
  ik zou zo graag willen weten zijn er hier nog meer mensen met een traag werkende schildklier??
  ik ben totaal vanaf Dec 2010 met yvonne`s (dieet) begonnen en er gaat niet meer dan 4kg van mijn gewicht af, ik vind het vreselijk.
  ik doe zeker mijn best, eet niets wat niet mag drink voldoende.
  ik ben 1.63 en weeg nog steeds tussen de 73.5 en 74kg ik wil er nog zo graag 4 of 5kg af hebben.
  groetjes Tonnie

  • Dag Tonnie, ook ik heb een traag werkende schildklier en ik slik 0,75 mc thyrax. Eerst viel ik wel 5 pond af, deed daar 2 maanden over.
   Nu volg ik nog steeds de koolhydraatloze eetwijze overdag en s’avonds eet ik “normaal” met een glas wijn erbij en soms ’s avonds nog een glaasje wijn. De verloren ponden komen langzaam weer terug….

 16. Ben nu nog volop bezig met Cambridge, maar beide boeken van Yvonne Lemmers in huis en al gelezen! Heb altijd gezegd: eerste crashen en dan (levenslang??!!) op dieet! Ofschoon Yvonne geen echt dieet heeft bedacht, maar meer een nieuwe levenswijze qua eten! Het spreekt mij zeer aan, en als ik op m’n streef ben (nog zo’n 14 kilo) ga ik er gelijk mee van start.
  Groetjes, Anja

 17. Hallo ik heb het boek gisteren ontvangen, maar wat mag ik nou eten in fase 1? Welke menu’s uit het boek zijn dat?

  Of moet ik me houden aan de oranje en groene bladzijde in fase 1?

  • Hai jacqeline.
   ik heb eerst het boekje een paar keer goed doorgelezen,
   toen ben ik begonnen met de paarse bladzijden,
   en voor de avonden
   heb goed gekeken op de groene, orange en rode bladzijden wat ik wel en niet mag eten.
   de eerste week viel 3kg af toen 2 1/2 week niets en n is er weer 6ons
   af..
   met de feestdagen kijk ik ook uit met eten, alles met mate en zo weinig mogelijk koolhydraten.
   groetje Tonnie
   laat mij weten of het lukt
   succes jacqeline

  • hoi, heb jij antwoord gekregen op je vraag wat je nou precies mag eten in fase 1 want ik vind dat ook niet duidelijk nl
   alvast bedankt

 18. hallo ik ga beginnen met grip op koolhydraten van Yvonne Lemmers.
  ik heb een traagwerkende schildklieren ik slik Thyrax 0,1mg.

  mijn vraag is; is er iemand met hetzelfde probleem en is ook bezig met
  dit boek, hoe bevalt het en ben je afgevallen.
  ik heb verschillende dieeten gedaan,
  leven lang fit, Sonja Bakker, maar niets helpt, tja wel 2 kilo
  maar dat is niets.
  ik hoop dat iemand reageer.
  groetjes Tonnie

 19. Ik ben met het dieet van Yvonne, 21 kilo afgevallen en vind het een prima dieet. En ga nu nog voor de laatste 5 kilo. En dan heb ik sinds jaren geen overgewicht meer en geen hoge bloeddruk. Geweldig wat een andere eetgewoonte met je kan doen.
  Groet
  Diny

  • Hoi diny
   Allereerst super van je dat jij zoveel bent afgevallen

   Ik ben sinds 4weken begonnen met GOKKEN
   Snap,er niets van want ik ben nog geen gram kwijt

   Dit eet zo’n beetje : ontbijt: eitje met ham,kaas ,,soms beetje kwark met gehakte noten, klein handje maar, ongezoet

   Lunch: kippepootje,vis met of zonder sla

   Diner kh arme pasta met groente , vis, vlees
   Stukje fruit
   Ik eet bijna geen aard,rijst, brood ivm darm problemen

   Ik smokkel niet hierin.
   Wat doe ik verkeerd of moet ik mezelf meer de tijd geven om te kijken of het aanslaat
   Ik voel me er wel goed bij
   Toiletbezoek gaat beter als ooit tevoren

   Ik drink gemiddeld 2 liter per dag

   Wellicht heb je tips

   Ps denk wel dat mijn buikje wat minder is geworden

   Gr A3

 20. Goedemorgen allemaal,

  @mama

  Ik zit nu in fase 4 van Prodimed maar wil eigenlijk overgaan naar Yvonne Lemmers oftewel, 4 dagen koolhydraatvrij en dan in de weekenden koolhydraten toevoegen. Ik merk namelijk dat ik weer meer honger heb nu ik brood/crackers eet. Mijn dietiste vind dat ik volgens de schijf van 5 moet blijven eten en is het hier dus niet mee eens. Heb jij het Prodimedplan helemaal gevolgd en ben je daarna op Yvonne Lemmers overgegaan? Ben heel benieuwd hiernaar.

  Groet, Janneke

 21. Ik ben overgestapt van Prodimed op Yvonne Lemmers en herken veel terug in het programma. De stap is maar klein en het is goed vol te houden. ‘de knop is omgegaan’ en het is een manier van leven geworden voor mij.

  mama

 22. Goedemorgen allemaal, ik heb het nieuwe Kookboek van het opgewicht programma ‘Grip op Koolhydraten’ van Yvonne Lemmers in huis en ben erg te spreken over de heerlijke recepten. Het opgewicht programma ken ik goed en volg het al ruim een jaar. Het kookboek is een prima aanvulling op dit programma.

  Manon

 23. wie kan mij de verdere gegevens van yvonne lemmers toesturen zodat ik met haar in contact kan komen.
  Wie weet of zij ook online begeleid ?
  wie heeft met diabetes 2 dit dieet gevolgd en had hier succes mee ?
  Is dit het zelfde als het atkins dieet ?

  • Hoi Marjolein,

   Wellicht al vele reacties gehad, maar ik wil je die van mij niet onthouden. Ik spoot 4 * per dag insuline en slikte daarnaast 2 * daags Metformine. Met deze manier van eten en drinken ben ik in 3 maanden tijd ruim 10 kg afgevallen. Bovendien zijn mijn waarden nu zo goed, dat ik geen enkel medicijn meer gebruik. Ook mijn cholesterolwaarden zijn nu zo goed, dat ik geen “pilletje voor de zekerheid” meer gebruik. Het heeft mij in ieder geval geholpen. Hopelijk jou ook al en anders succes er mee.

 24. ik ben sinds oktober bezig met “Lemmeren” en inmiddels 9 kilo afgevallen.
  Ik wil wel op het forum met andere (50plussers?) praten.

  • Hoi, las je bericht, ik ben nog niet afgevallen, mag ik vragen hoe fase 1 er nou precies uitziet, hoe deed jij dat?

   Groetjes Lydia

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in