Yvonne van den Hout

Mijn naam is Yvonne van den Hout en ik ben oorspronkelijk doktersassistente en laborante. In het verleden heb ik in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Ik ben moeder van drie zoons die inmiddels niet meer thuis wonen. yvonne1

Mijn Opleidingen

Het is nu ongeveer 25 jaar geleden dat ik de opleiding Sociale Dienstverlening heb gevolgd. Aansluitend daarop heb ik de opleiding Psychosociaal Werk succesvol afgerond. Tenslotte heb ik verschillende RET-cursussen, trainingen en workshops op mijn vakgebied gevolgd.

Mijn Werk

Inmiddels werk ik bijna 20 jaar als gewichtscoach en trainer en heb een eigen praktijk in Maassluis. Mijn specialisme is het begeleiden van vrouwen met gewichts – en eetproblemen. Niet met een dieet, maar met een methode waarbij je leert om je eetgedrag daadwerkelijk definitief te veranderen. Ben je ook regelmatig met een veelbelovend dieet afgevallen, maar was het resultaat helaas niet blijvend? Dan behoor je tot de 95% van de mensen waarbij een dieet ook niet blijvend werkt. Tijd dus voor een totaal andere benadering van overgewicht, waarmee ik je kan helpen om je doel wel te bereiken.

Mijn Boek: RE(d)T je gewicht

Ik heb mijn methode om je te begeleiden naar gezond eetgedrag beschreven in mijn boek met de titel RE(d)T je gewichtRe(d)t je gewicht‘. De doelstelling van mijn boek is om je te helpen om weer te geloven in jezelf. En te ervaren dat ook jij, zelfstandig en op eigen kracht zonder dieet, een gezond gewicht kunt behalen en behouden.

Trainingen en Workshops

Regelmatig organiseer ik trainingen en workshops. Voor mensen die af willen vallen is er bijvoorbeeld de workshop ‘Slank denken, hoezo?‘ Ben je zelf een gewichtsconsulente of diëtiste? Dan kun je bijvoorbeeld de workshop ‘RE(d)T je gewicht voor professionals‘ volgen. Deze is geaccrediteerd door de BGN.

Mijn Columns

Regelmatig schrijf ik columns voor vetvrij.com. Hier volgt een overzicht van columns die ik recent heb geschreven.

[catlist id=311 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

Vragen en Advies

Heb je vragen, of wil je advies? Laat dan een reactie achter via het reactieformulier of bezoek mijn website.

Yvonne van den Hout
www.redtjegewicht.nl

2 Reacties

 1. Goede dag Yvonne,

  Ik heb al mijn HGC producten in huis en wil zo snel mogelijk beginnen. Maar ik heb men twijfels met het volgende. Ik heb best wel veel problemen met mijn menstruatie. Voor dit geval gebruik ik al 12 jaren anticonseptie middelen. Mijn vraag/advise naar u luid. Kan ik mijn pil ( voorbehoudmiddel) Blijven gebruiken tijdens het kuur.? Want in mijn geval Is het als ik het pil ( voorbehoedmiddel) niet gebruik, krijg ik mijn menstruatie niet meer.

  Hoop zo snel mogelijk reactive van u te krijgen, zodra ik gelijk kan beginnen als het mogelijk is.

  Groetjes,
  Vivianella Job

 2. beste yvonne,

  ik ben een digibeet dus niet handig met de computer. ik ben 62 jaar en 169cm lang en weeg 110 kilo dus heb een morbide overgewicht. dit ben ik mij terdege bewust maar doe er dan wat aan hoor ik je zeggen. dat heb ik al zooooo vaaak geprobeerd, maar ik val moeilijk af omdat ik sinds 24 jaar rolstoelgebonden ben, en ik er maar niet achter kom wat ik kan eten om toch af te vallen zonder te bewegen ik kom echt alleen maar aan ook al eet ik gezond. ik ben echt geen snoeper en eet echt niet maar raak, dus ik heb dringend hulp nodig want met alleen maar gezond eten kom ik er niet ik blijf aankomen van drie maaltijden op een dag zonder snoepen of tussendoortjes. kun jij mij misschien helpen ik weet echt niet wat mijn verbruik op een dag is zonder te bewegen

  groetjes gertruda

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in